Haber Bursa'da 6 yıldır atanamayan öğretmen intihar etti

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,782
Şu atanamayan öğretmen başlıklarını sevmiyorum. Sanki atanmak için tüm yeterlilikleri sağlamış lakin atanamıyormuş gibi bir algı oluşturuluyor. KPSS'de yeterli puan alamazsan, mülakata çağrılamazsın. Mülakattan da yeterli puan alamazsan, atanamazsın. Yani tamamen kişinin kendisine bağlı bir durum. Ama intihar etmeyi bir çözüm olarak görmemeli. Farklı bir iş bile yapabilirdi. Ben İngilizce Öğretmeni olmama rağmen İthalat Uzmanı olarak çalışıyorum.

KamtariR

Profesör
Reaksiyon puanı
2,914
Allah rahmet eylesin, günahlarını bağışlasın.

---

Devletin bu işe el atması gerekiyor. İş bulma konusunda sorunlu mesleklerin üniversitelerindeki bölümleri kapatılmalı veya kontenjanı azaltılmalı.

Atanamama garantili bölümü okumanın bir anlamı yok. Elini sallasan ya öğretmene ya İİBF mezununa çarpıyor şu anda. Başka meslekler de var yapılabilecek.

Bu yerleştirme döneminde arkadaşın çocuğu trih öğretmenliğini kazanmış, gitme sakın dedim gitti, çünkü puanı sadece ona tutuyordu. Bu mezun olunca işsiz kalacak, kendi yanlış seçiminin kurbanı olacak.

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,782
Allah rahmet eylesin, günahlarını bağışlasın.

---

Devletin bu işe el atması gerekiyor. İş bulma konusunda sorunlu mesleklerin üniversitelerindeki bölümleri kapatılmalı veya kontenjanı azaltılmalı.

Atanamama garantili bölümü okumanın bir anlamı yok. Elini sallasan ya öğretmene ya İİBF mezununa çarpıyor şu anda. Başka meslekler de var yapılabilecek.

Bu yerleştirme döneminde arkadaşın çocuğu trih öğretmenliğini kazanmış, gitme sakın dedim gitti, çünkü puanı sadece ona tutuyordu. Bu mezun olunca işsiz kalacak, kendi yanlış seçiminin kurbanı olacak.
Devlet bölümleri kapatabilir ve kontenjan azaltabilir ama bu çözüm olmaz. Bu durumda üniversite kazanamayan sayısı azalır ve lise mezunu sayısı çoğalır. Devletin yapması gereken lisenin ikinci yılında, bir üniversitede bölüm seçimi nasıl ve neye göre yapılmalıdır diye etkili bir rehberlik vermesidir.

Reaksiyon puanı
4,726
Allah rahmet eylesin sebep olanlar ebedi cehenneme gitsin, bu çocuk değil ben her intiharın ebedi cehennemlik olduğunu düşünmüyorum bazı intiharların günahı sebep olanların üstüne yükleniyor.

Ülkede akıl sağlığı korumak imkansız oldu artık, yeni bir kıyafet elektronik alamıyorsun gezme yok yeme içme yok iş yok bulunca kıt kanaat yaşa, insanlar aklını yitiriyor 😔