Burs almak hakkında

Piyonist

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Öncelikle herkese merhaba. Ben bu sene %50 burslu olarak bir vakıf üniversitesine başvuru yapıcam. Maddi durumumuz iyi ama 2 okuyan kardeşim olduğu için (8. sınıf ve lise 2) ben ailemi sıkıntıda bırakmak istemiyorum. Şimdi size bir kaç sorum var.
1. Ben zaten üniversiteden %50 burs kazanmışım. Bundan haricen burs alma ya da almama gibi bir sorun olur mu?
2. www.kyk.gov.tr buradan burs başvurusu yapılabiliyormuş. Yapmayı düşünüyorum ama
BURS, ÖĞRENİM VE KATKI KREDİSİNDEN YARARLANAMAYACAKLAR
başlığı adı altında ki 15. madde biraz kafamı karıştırdı. Açıklayabilirseniz sevinirim.​
3. Bunun dışında burs başvurusu yapabileceğim forum, kurum yada kuruluşlar var mı?
4. SDN bana burs verir mi?
Teşekkürler.

Piyonist

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Yardımcı olabilecek yok mu?

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Vakıf üniversitesinde olduğun için kolay kolay burs vermezler.

selenyildiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
özel şirketlerden birinde bi tanıdıgın babanın bi arkadası falan varsa torpille verebilirler..
ama devletten hayır bekleme :s kredi cıkar onu alırsın yuksek ihtimalle

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
arkadaslar burs başka şeydir kredi başka birşey :) bursun geri ödemesi olmaz . kyk dan belki alırsın ama sonra ödeme kısmına geldiğinde aldığına bin pişman olursun. hayata 10bin tl borç ile başlamak istersen sen bilirsin. ödemelerde taksitlendirme fln yapıyorlar ama sıkıntı. ailenin durumu iyi ise kykdan kredi alma. özel şirketlerden burs ayarlayabilirsen ne güzel ama vakıf ünivde %50 bursla okuduğundan şansın az, memur cocuklarına yada torpillilere veriliyor daha çok burslar.

cyberteror

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ben memur çocuğuyum kredi bile çıkmadı şansa bak :S

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kredi çıkmalı bişey değil işaretlersin burs çıkmazsa kredi alırsın ya da almazsın :)

patronos

Asistan
Reaksiyon puanı
1
bende yetim çocuğum devlet üni birşey vermediler düşün

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
kyk vakif üniversitesi öğrencilerine burs yada kredi vermiyordu yanlış hatırlamıyorsam