Burası Özel Mülktür, Hayvan Maması Koyma!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BHA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

BHA

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,136
1grh0fwi.jpg

bir daha buraya sakın "hayvan" maması koyma!
"24 saat" kamera sistemiyle izlenmektedir.
aksi taktirde şikayet edileceksin!
özel mülktür!
(kendi kapına koy)

Ara sokakta bir pasaj gibi bir binanın girişine asılmış uyarıymış Ekşi'de bir üye tarafından yazılmış. Bu tür mekanlar, bu tür işletmeler ve içimden hiç gelmeyerek söylüyor olsamda bu tür insanlar "hayvan " mamasına muhtaç kalırlar inşallah!

Konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

abcdefdfhgjas

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
751
1grh0fwi.jpg

Ara sokakta bir pasaj gibi bir binanın girişine asılmış uyarıymış Ekşi'de bir üye tarafından yazılmış. Bu tür mekanlar, bu tür işletmeler ve içimden hiç gelmeyerek söylüyor olsamda bu tür insanlar "hayvan " mamasına muhtaç kalırlar inşallah!

Kedi ve Köpek sana ne yapabilir ki? Yemeğini yer gider.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Özel mülkiyet hakkına saygı duymak zorundasınız. Sokakta başka yer kalmadı sanki.
Adam zorundamı mülküne veya önüne kedi köpek sokmaya? Ben mesela kedilere tamamım ama asla köpek sokmam. Yaklaştırmam.

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
Hocam özel mülk ise mamaları koyan kişi izin alıp koymalı. Özel mülkümün önünde ben olsam kedilere hiçbir şey demem ama diğerlerinide kapının önüne sokmam

Ravenn

Asistan
Reaksiyon puanı
159
1grh0fwi.jpg

Bence adamın alta yazdığı gibi kendi kaplarının önlerine koysalar yeterli

defacerGLD

Profesör
Reaksiyon puanı
3,068
1grh0fwi.jpg

belki mama koyunca hayvanlar oraya s*cıyordur yedikten sonra

M

Murat Burç

SDN Okuru
Özel mülk binasının önü değildir, binasının sınırlarıdır. Kaldırım taşları kimseye ait değil devlete aittir. Üzerinde istediğini kurallar çerçevesinde yapabilirsin ki konumuz kişilerin saygısızlığı. Anlaşılan geri görüşlü insanlar sadece şu tabloyu yaratanlar değil.
Sanki hayvanları öldürdü adam mülkümün önüne koymayın diyor bu kadar basit adam gayet haklı. Madem bu kadar hayvan beslemeye meraklı kendi kapısının önüne koysun.

Hakantoris

Profesör
Reaksiyon puanı
1,242
Ekşideki üye olaya sadece kendi açısından yaklaşmış. Belki o mülkün sahibi hayvanlardan hoşlanmıyor veya korkuyor. Özel mülk kapının önünü kapsamıyor ama yine de olsun. Adamın kapısının önü. Adam bunun yapılmasını istemiyorsa karşı çıkmakta haklı....

xPhoenix06

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,191
Ben senin binanın önünde domuz beslesem hoşuna gider mi? Hoşuna gitmez değil mi aynı şekil bu yazıyı yazan arkadaşında mülkiyetinin önünde hayvan beslenilmesi onun hoşuna gitmiyor.

MMTKR

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
521
Kardeş bu konuda adama saygı duymak zorundasın belki korkuyor belki musterileri korkutuyor bilemeyiz gerçekten hayvanları hepimiz korumalıyız onlar kendi haklarını savunamamazlar kıssadan hisse buradan direk beduua etmek doğru değil

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Arkadaşlar;
Küçüklüğümde defalarca bir kesim çocuklar tarafından köpeklere kovalattırılan biri olarak söylüyorum. Yaptığınız ayıptır. Gerçek söylüyorum bunu. Köpeklerden korkuyor olsam da, onların yeri doğadır aynı kediler veya diğerleri gibi. Bunu söylerkende Allah'ın onların bizim emanetimize bıraktığını sahip çıkmamız gerektiğini de biliyorum.(inanmayanınız varsa son cümleyi es geçebilir)

Kaç mahalle değiştirdiysem hepsinde benzer durumlar var. Hocam koyuyorsanız gidin, mahallenin en ırak bölgesine koyun mamanızı. Ben mahalleme giremiyorum. Hele 4 sene önce mahallemizde kapanan devlet kurumunun içinde kedi türemesi sonucu ( 40 tane kedi vardı bi abla bakıyordu), uyuz, bit, pire, kötü koku oluştu.

Hayvan sevebilirsiniz kapınız önüne koyabilirsiniz ama hayvanların yeri doğadır. Bulunduğum ilçede il dışında yuvaları var beslenebiliyorlar lakin illa ki her yerde yumak yumak tüyler, köpek kedi dışkıları, geceleyin birbirleriyle kavgaları, uykudan uyandırmaları, tvde gördüğümüz insanlara saldırmaları. Yemin ederim küçüklerini bende seviyorum köpeklerin, büyüklerle anlaşamasamda, şuan bahçemde mart aylarında 5 6 tane yavrulasalarda(kedi) yapmayın. Çok istiyorsanız başka bir yöntem bulun. Benim mahalleme kapıma koymayın.

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
6,381
Aslında yarı haklı. Sokakta bir sürü yer var. Adam demek ki hayvan istemiyor. Başka yere koysunlar olsun bitsin. Adamın özel mülküdür ve önünde hayvan istemiyordur belki. Yemek yemesini istemiyordur belki. Sokakta yer mi yok? Mesela benim yaşadığım sokakta herkes evinin önüne yemek koyuyor. Hiç kimse bir şey demiyor hatta onları beslemek için hepsinin kapısında yemek yeri var. Mesela bende çöpün yanına yemek koyuyorum gidip başka bir binanın önüne koysam adam "Zaten biz yemek koyuyoruz daha fazla hayvan istemiyorum evin önünde" dese bir şey dityemem.

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Aslında yarı haklı. Sokakta bir sürü yer var. Adam demek ki hayvan istemiyor. Başka yere koysunlar olsun bitsin. Adamın özel mülküdür ve önünde hayvan istemiyordur belki. Yemek yemesini istemiyordur belki. Sokakta yer mi yok? Mesela benim yaşadığım sokakta herkes evinin önüne yemek koyuyor. Hiç kimse bir şey demiyor hatta onları beslemek için hepsinin kapısında yemek yeri var. Mesela bende çöpün yanına yemek koyuyorum gidip başka bir binanın önüne koysam adam "Zaten biz yemek koyuyoruz daha fazla hayvan istemiyorum evin önünde" dese bir şey dityemem.
Kardeş bizde öyle yapıyoruz. Bahçemizde bayat ama ıslatılmış ekmek var, sofradan kırıntılar bahçeye bırakılıyor, yine su koyuyoruz kedi ve kuşlar için. Ama kapı önüne bırakılan o yemekler, ayak altına gidebiliyor, köpek çekebiliyor, kedi çekebiliyor. Kurban kanını bile içiyor hayvanlar, gidip çöpün yanına bırakıyoruz ve görüyoruz. Ama çöpün yanına bırakıyoruz, kapımızın önüne değil. Zemin kat olunca daha da kötü hal aldı birde.

Annem taş çatlasın önce tedavi aldı kedi saldırısı yüzünden. Kaç gün iğne yedi kıyamam.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
1grh0fwi.jpg

Bende olsam bende kapımın koydurtmam. Besleyene saygım var ama kapımın önüne koydurtmam. Onun pisliği kokusu, kendi kapısının önüne koysun arkadaş.