• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Soru Bunlardan Hangisi Alınır ?

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,801

_mirror_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,935

UnFrGvnG

Profesör
Reaksiyon puanı
989
Benim gördüğüm kadarıyla üçünün arasında uçurum farklar yok. Kasa farklarını fark ettim. İkinci sistem fena değil sanki.
Hocam 3500₺ bütçem var, r3 4300 ge li apu sistem en iyi F/P bence, toplama yapınca 300 tl daha ucuz oluyor ama hazır alıyım yinede ben, parçası bozulursa eğer tektek arastirmam buraya götürürüm, anakart üst veya alt model olması çok farketmez bence, apu sistem sonuçta ne fark edicekki üçündeki anakart yeterli bence, psu konusunda kararsız kaldım, iş yapacak psu demi ileride sorun çıkarmaz umarım ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam 3500₺ bütçem var, r3 4300 ge li apu sistem en iyi F/P bence, toplama yapınca 300 tl daha ucuz oluyor ama hazır alıyım yinede ben, parçası bozulursa eğer tektek arastirmam buraya götürürüm, anakart üst veya alt model olması çok farketmez bence, apu sistem sonuçta ne fark edicekki üçündeki anakart yeterli bence, psu konusunda kararsız kaldım, iş yapacak psu demi
1. Veya 3. PC ye b550 anakart ve 2×8 GB RAM alın

ileride sorun çıkarmaz umarım ?

muhammetsaglam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Kasa farkı var sadece aralarında, bir de PSU.
Ben olsam 2. sistemi alırdım. Hangisi gönlüne daha çok yatıyorsa onu söyle, özelleştirme yapıp söyleyeyim. O haliyle alınmaz çünkü.

UnFrGvnG

Profesör
Reaksiyon puanı
989
Ben olsam 2. sistemi alırdım. Hangisi gönlüne daha çok yatıyorsa onu söyle, özelleştirme yapıp söyleyeyim. O haliyle alınmaz çünkü.
Kasa benim için önemli degil, şekline bakmıyorum, içindeki psu güzel,kaliteli olsun yeter, uzun süre iş görecek olmasi önemli benim icin

O hâliyle alınmaz derken ?, Ne gibi hocam ?

muhammetsaglam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Kasa benim için önemli degil, şekline bakmıyorum, içindeki psu güzel,kaliteli olsun yeter, uzun süre iş görecek olmasi önemli benim icin

Bunlar biraz pahalı, biraz bekle. Birkaç sisteme daha bakıyorum.
O haliyle alınmaz derken, A520 anakart tavsiye etmiyorum. B serisi kartlara yönelin.
8GB RAM işini görmeyecektir, 16GB RAM dual channel olarak ciddi bir performans artışı gösterecektir.

Baktım, 2200G haricinde uygun bir sistem yok. Bugün ya da yarın bekle, Donanım Arşivi 3000TL'ye iyi bir sistem çıkaracak. Eğer fırsat bulursan direkt kaparsın.

UnFrGvnG

Profesör
Reaksiyon puanı
989
Bunlar biraz pahalı, biraz bekle. Birkaç sisteme daha bakıyorum.
O haliyle alınmaz derken, A520 anakart tavsiye etmiyorum. B serisi kartlara yönelin.
8GB RAM işini görmeyecektir, 16GB RAM dual channel olarak ciddi bir performans artışı gösterecektir.

Baktım, 2200G haricinde uygun bir sistem yok. Bugün ya da yarın bekle, Donanım Arşivi 3000TL'ye iyi bir sistem çıkaracak. Eğer fırsat bulursan direkt kaparsın.
1 haftadır bekliyorum, pc hocasi çıkarmıştı hemen bitirmisler kavusamadim, dogru diyosun bekliyim alabilirsem hemen alırım

Reaksiyon puanı
8,192
Donanım Arşivinin sistemini bekle, yetişemezsen 2. olanı 16GB ram yapıp al. 8gb ramli alırsan pişman olursun. Hem oyun performansın yarı yarıya düşer hemde ram fiyatları her gün arttığı için ileride alman zorlaşır.

UnFrGvnG

Profesör
Reaksiyon puanı
989
1 veya 3.

Anakartı B550 veya B450 yap, Rami 2x.
Mümkünse A400 alma Patriot Burst alabilirsin.
500 tl fark oluyor hocam, A400 alırsam neolcakki, fps yine aynı, ramlerde aynı, ekran kartı uzun bir süre takmiycam zaten ?

UnFrGvnG

Profesör
Reaksiyon puanı
989
A400 kötü bir model, Patriot burst 48TL daha ucuz.

Ram'i 2X yapman lazım, %50 FPS kaybı olur.
Tamam Rami 2x yaptım, ssd ye patriot yaptım, anakart kalsın öyle neolcakki yani neden kullanma diyosunki onu ekran kartı takmiycam uzun süre apu oalrak kullanıcam,psu da sıkıntı yok alıyorum ozaman ?

niyazi5859

Dekan
Reaksiyon puanı
5,088
Hocam 3500₺ bütçem var, r3 4300 ge li apu sistem en iyi F/P bence, toplama yapınca 300 tl daha ucuz oluyor ama hazır alıyım yinede ben, parçası bozulursa eğer tektek arastirmam buraya götürürüm, anakart üst veya alt model olması çok farketmez bence, apu sistem sonuçta ne fark edicekki üçündeki anakart yeterli bence, psu konusunda kararsız kaldım, iş yapacak psu demi ileride sorun çıkarmaz umarım ?
Hocam overclock olarak fark edecektir o anakart farkı ne olur dedin ya apu sistem alınıyorsa overclock yapılmalı diye düşünüyorum ben

Bana göre apu sistemde olması gerekenler:
çift kanal toplam 16gb ram
en az 450 anakart
Overclock
550w psu
Eğer bütçe bunlara yetmiyorsa bir tık altı alınır

niyazi5859

Dekan
Reaksiyon puanı
5,088
Montaj bilmiyor arkadaş ve bios güncellemesi yapamıyor.

Bizim topladığımız da ram RGB idi ve anakart soğutuculuydu.

Montajı öğrenirse bizim attığmız.
Hocam bilgisayarcılar ne güne duruyor :)
Bir de o bios güncellemesini ufak bir araştırmayla ve sizin yardımlarınızla halleder diyorum sırf montaj içinde daha kötüsü alınmaz gibi

UnFrGvnG

Profesör
Reaksiyon puanı
989

Bella Ciao

Profesör
Reaksiyon puanı
3,193
Hocam bilgisayarcılar ne güne duruyor :)
Bir de o bios güncellemesini ufak bir araştırmayla ve sizin yardımlarınızla halleder diyorum sırf montaj içinde daha kötüsü alınmaz gibi
Daha kötü değil ki , 4400 LLC3 yapacağına 4350 LLC4 yapar.

Eli yüzü düzgün olana götürsün bari, ram çalmasınlar sonra.

hazır alıyıim dedim hocam,montaj bilmiyorum ben hemde psusunuda beğendim

alacağım kötümü ?
Alacağın kötü değil.

niyazi5859

Dekan
Reaksiyon puanı
5,088
hazır alıyıim dedim hocam,montaj bilmiyorum ben hemde psusunuda beğendim

alacağım kötümü ?
Hocam 4 tane sistem atmışsınız sistemlere baktım 8gb ram var sen bunları çift kanal yapıyorsan 4k oluyor eğer 8gb ram ile kullanırım dersende 16gb çift kanala göre daha düşük performans alırsın

UnFrGvnG

Profesör
Reaksiyon puanı
989
Hocam 4 tane sistem atmışsınız sistemlere baktım 8gb ram var sen bunları çift kanal yapıyorsan 4k oluyor eğer 8gb ram ile kullanırım dersende 16gb çift kanala göre daha düşük performans alırsın
8 gb kullanacağımı kim dedi, 1 ay sonrda +8gb daha alıcam ?

UnFrGvnG

Profesör
Reaksiyon puanı
989
https://www.gamegaraj.com/urun/pollux-apu-pro/
Amd Ryzen 3 4300GE 4.0 GHz 6mb
AM4 Biostar B550MH 4000Mhz OC S+V+GL DDR4 AM4 (ATX)
Crucial BAllistix 8GB 3200 MHz DDR4 CL16
Patriot Burst 240 GB 555/500MB/s SSD Disk PBU24OGS25SSDR

ramde kararsız kaldım,hyperxmi yoksa bumu ?
uygunmu böyle alıyorum ?