Bugün Marmara Depreminin 8inci yılı(17 agustos)

Bu konuyu okuyanlar

RuNaL

Müdavim
Emektar
Katılım
11 Mart 2006
Mesajlar
6,898
Reaksiyon puanı
71
Puanları
48
Yaş
35
unutmamamız gerekir bnları ma milletce biz bazı şeyleri cabucak unutma kabiliyetine sahip oldugumuz için bunu da unutuyoruz
 

emubaltaci

Müdavim
Emektar
Katılım
21 Kasım 2005
Mesajlar
18,862
Reaksiyon puanı
129
Puanları
63
ölenlere Allah'tan Rahmet diliyorum, tekrar bu acıların yaşanmamasını diliyorum ;)
 

emelden

Müdavim
Katılım
30 Ocak 2007
Mesajlar
5,260
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
Umarım, o anı yaşayan herkeste depremin izleri silinmiştir.
 

Ahmethz

Müdavim
Emektar
Katılım
7 Eylül 2006
Mesajlar
12,440
Reaksiyon puanı
398
Puanları
83
Deprem acısı yüreklerde
44764.jpg

Yüreklerdeki acılar yeniden tazelendi. Deprem kurbanları anılıyor...
Marmara Depremi'nde yaşamlarını yitirenler, Gölcük ve İzmit'te düzenlenen törenlerle anılıyor. Depremde en az 18 bin kişi yaşamını yitirmişti.


17 Ağustos 1999'da Marmara bölgesinde meydana gelen 7.4 şiddetindeki deprem büyük yıkıma neden olmuş, en az 18 bin kişi yaşamını yitirmiş, 50 bine yakın kişi de yaralanmıştı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 17 Ağustos 1999 tarihinde merkez üssü Gölcük olan 7.4 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenler için Kocaeli Fuar Alanı'nda gece bir anma etkinliği düzenledi.

Kocaeli Depremzedeler Derneği'nin anma etkinliğine katılan depremzedeler, kent merkezinde toplanarak, ''İzmit uyuma, depremi unutma, unutturma'' sloganı attı ve düdük çalarak yürüdü.

"İstanbul depreme hazır değil"

Marmara Depremi'nin 8. yıldönümü dolayısıyla Gölcük ilçesi Kavaklı sahilinde bir panel düzenlendi.

Panelde konuşan İTÜ Maden Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, 1999'daki Marmara Depremi'nin İstanbul'u hedef durumuna getirdiğini söyledi.

Görür, ''İstanbul depreme hazır mı?''sorusu üzerine de şunları söyledi: ''Hayır hazır değil. Birşeyler yapıldı ama çok az. Yapılanların hızı da kaplumbağa hızında. Yöneticiler ciddi olarak birşey yapma niyetinde değil," dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gülay Altay da, ''Bina kalitesi, mühendislik anlayışı ve denetim, deprem zararlarını azaltan önemli unsurlardır'' dedi.

"Strateji yok"

İTÜ Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan da Türkiye'de deprem politikasının ve ulusal deprem stratejsinin bulunmadığını öne sürdü.

Eyidoğan, ''Halen güvenli yerleşim konusunda sorun var. İmar afet mevzuatı yetersiz. Yönetmeliklere yeterince uyulmuyor. Plansız yerleşim sürüyor. Müteahhitlik sistemi rehabilite edilmeli. Kötü malzeme kullanımı devam ediyor'' dedi.

kaynak

Ölenlere Allah'tan rahmet diliyorum, inşallah bu acı olay tekrar yaşanmaz.
 

flood_77

Müdavim
Katılım
21 Aralık 2006
Mesajlar
1,478
Reaksiyon puanı
4
Puanları
38
bır depremzede olarak yalavadan bızım meclısımızden adam olmaz arkadas.daha bugun ızledım bılım adamlarımız yırtınıo denızın dıbı kaynıo dıe ıtalyanlarla ortak yurutulen calısmalarda paramız olmadıgı ıcın adamlar bıze bagıs yapmıslar.ama arastırma ıcın kullanılan bır goz varmıs barı onun parasını verın demısler oda 350.000$ mıs para bulunamıyor.fakat ıstanbula ekılen lalelerden tam 300 tane goz alınabılırmıs.....
 
Üst