Bugun kafacı ıse yaradı sanırım..

Bu konuyu okuyanlar

abruzzi

Asistan
Katılım
11 Aralık 2008
Mesajlar
148
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Bugun kac yıldan berı yapmak ıstedıgım bır seyı yaptım,kan verdım kızılaya,bunu her saglıklı ınsanın bırer gorevı olarak sayıyorum artık,evet,bır yaslı adam gordum orada etrafı gozetleyen,megersem yogun bakımda olan torununu ıcın kan beklıyormus vede ender bulunan kan,benım kan grubum gıbı,oradakı gorevlı hemsıreye sordumda ogrendım bu durumu,konustum amca ıle,kac gunden berı buraya gıdıp geldıgını ama bır turlu yeterınce kan bulamadıgını soyledı,elıne benım telefon numaramı verdım,sonra hemen kan vermeye koyuldum,ilk basta benı ufak bır teste soktular kanım ıcın, sonra benı cagırdılar ve ıcerıye gırdım hemsıreye sordu ılk defamı yoksa bıkac kez kan verdınızmı dıye,boyumu sordu 2.10,kılomu sordu 127 dedım ben ılk defa verdıgımı soylemedım,cunku yeterınce kan almıyacaklardı benden bılıyordum 450 ml alınması gerekıyormus tek seferde yanı 1 ünite kan, sonra gozum yaslı amcaya ılıstı, masustan ben gecen geldıgımde toplam olarak 3 unıte almıstınız benden,sımdıde bunu ıstıyorum dedım, hemsıre bu olamaz dedı, yanı olurda,sızı sarsar anıden kan vermenız,sorun yok dedım,tum sartları ben kabul edıyorum,getırın ne ımzalanacaksa ımzalayayım dıye,bakın orada caresız beklyen bır ınsan var dedım,bu kanımı onuın torunana bagıslamak ıstıyorum, sonra ılk kan alınmaya baslandı ben ılk defa verdıgım ıcın hafıf bır bas donmesı oldu ama bellı etmedım soran hemsıreye sorun yok dedım,ama kasılıyordum bellı,hemen elımı sıkıp gevsetmeye basladım kanın pıhtılasmasını engellemek ıcın verırken,2. unıte takımını taktılar koluma, ve sonra 3 unıte takımını, tek seferde 9 ayda verılmesı gereken kanı vermıstım, bu saglam bunye hıc sarsılmadı sımdı sarsılsın,dimi? Yeterkı o bebegın saglıgı yerıne gelsın, sonra benı meyva suyu bolumune getırdıler ama gucum yoktu bellı hıssedıyorum bunu,hatırlamamıyorum ama 10 tane ıcmısımdır meyva suyu :) bunye kan verdı sonunda,rahattım,ve o amca nasıl sevındı o yuz gozumun onunden gıtmıyor, evet bugun kafacı ıse yaradı sanırım..
 

spybot

Müdavim
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
629
Puanları
113
Vaybe bende vermek isterim her zaman benden almıyorlar kilom yeterli değilmiş..:D
 

winstoncash

Müdavim
Katılım
18 Ağustos 2008
Mesajlar
1,201
Reaksiyon puanı
18
Puanları
0
Benim kan grubum en çok bulunan grup olmasına rağmen her 3 ayda bir vermeye çalışıyorum.Bir tane de karnem var, her kan bağışında işliyorlar oraya.6 olmuş şimdilik, fırsat buldukça vereceğim inşallah.Çünkü kaynağı insan olan tek ilaç kan.
 

ZorhaK

Müdavim
Katılım
24 Kasım 2008
Mesajlar
10,757
Reaksiyon puanı
259
Puanları
63
Ben de denk geldiğim kampanyalarda kan veriyorum..Her bilinçli vatandaş kan vermeli.
 

orphy

Öğrenci
Katılım
8 Şubat 2008
Mesajlar
72
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Ben de eskiden kızılaya kan verirdim her üç ayda bir. Ancak çok yakın bira arkadaşımın dedesinin hastalığıyla beraber uğraşırken ameliyat esnasında gereken kanı bulmakta zorluk çektik ve kızılaydan alalım dedik. Ancak kızılay kan merkezinde bize bu kanı parayla verebileceklerini söylediler ve o gün benim için kızılaya kan verme işi bitti! Artık üniversite hastanelerinde veriyorum ve orda gerçekten yardıma muhtaç insanlara kanın gittiğini gördüm. Ayrıca sağlığı yerinde olan herkesin kan vermesi gerektiğini düşünüyorum belirli periyotlarda.

O kana ihtiyacı olan belki bir gün siz olabilirsiniz!
 

eF.E

Müdavim
Emektar
Katılım
5 Temmuz 2008
Mesajlar
2,062
Reaksiyon puanı
31
Puanları
48
Boy 2.10, kilo 127.. o_O
 

abruzzi

Asistan
Katılım
11 Aralık 2008
Mesajlar
148
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Geri geldim artık aranızdayım af vurdu banada
 

Son mesajlar

Üst