zafercem
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 1
Vallahi hiç utanmaları yok, yüzümüze baka baka anlatıyorlar... Sanki bir ‘Liberal Enternasyonel’ toplanmış da küreselleşme kararı alınmış... Türk Liberal temsilciler de milletimiz adına bu kararı imzalamış...
Ama biz liberalizmle aydınlanmamış sıradan Türkler manyağız ya, 1. Liberal Enternasyonel’in küreselleşme kararına direniyoruz...
Diyoruz ki, ‘bütün dünya birbirinin ülkesine elini kolunu sallaya sallaya seyahat ederken, bize vize koyun muhakkak.’
‘Vize olmadı mı bizim insicamımız bozulur. Konsolosluk kapılarında eziyet edin bize...’
Ha bire ‘küreselleşin,’ diyorlar; bizse Nuh diyor, peygamber demiyoruz...
‘Olur mu efendim,’ diyoruz, ‘bizim ihracatımıza ve ithalatımıza muhakkak surette kota koyunuz... Kota koymadınız mı, rahat edemeyiz...’
Huzursuz canlılarız netekim...
Öyle, ‘vize,’ ‘ihracat kotası’ falan kesmez bizi...
Adamlar iyi niyetle küreselleştirmeye çalışırken...
‘Yok,’ diyoruz, ‘olmaz böyle dostluk, işbirliği falan filan... Suçlayın bizi muhakkak... Suçlayın, hesap sorun, azarlayın...’
‘100 yıl önceki defterleri karıştırın mutlaka... Bir halt etmişliğimiz vardır bizim... O da olmadı, inin İstanbul’un Fethi’ne kadar... Ayıp etmişizdir muhakkak...’
Arlanma, uslanma yok biz Türklerde...
‘Gel kardeşim, küreselleş,’ diyor adam...
Rahat durmuyoruz ki...
‘Olmaaaaz,’ diyoruz... ‘İstanbul’u isteyin bizden...’
‘O da kesmez bizi...’ diyoruz sonra, ‘Muhakkak surette haritamızın sağ alt kısmını bir yırtıverin, kopartıverin...’
Böyle rahatsız bir milletiz vesselam, tutturmuşuz ‘yerel kalacağız,’ diye...
...
Kim kiminle dalga geçiyor, bilemedim...
Liberal Enternasyonel’in altına imzasını atan ve biz normal Türkleri aşağılayan arkadaşlar mı bizle dalga geçiyor...
Biz mi onlarla dalga geçiyoruz sizce?
Uzatmayalım...
Mal da yalan, mülk de yalan, al biraz da sen yuvarlan...
‘Profesör! Bana sabahtan akşama kadar küreselleşme dersi vereceğine; ihracat rekoru kır, vizesiz Avrupa seyahatine çık,’ demiyorum...
‘İki küresel yayında iki küçük makale yayınla da aklının, fikrinin küresel boyunu görelim,’ diyorum...
Gözlerinden öperim...
kaynak
Ama biz liberalizmle aydınlanmamış sıradan Türkler manyağız ya, 1. Liberal Enternasyonel’in küreselleşme kararına direniyoruz...
Diyoruz ki, ‘bütün dünya birbirinin ülkesine elini kolunu sallaya sallaya seyahat ederken, bize vize koyun muhakkak.’
‘Vize olmadı mı bizim insicamımız bozulur. Konsolosluk kapılarında eziyet edin bize...’
Ha bire ‘küreselleşin,’ diyorlar; bizse Nuh diyor, peygamber demiyoruz...
‘Olur mu efendim,’ diyoruz, ‘bizim ihracatımıza ve ithalatımıza muhakkak surette kota koyunuz... Kota koymadınız mı, rahat edemeyiz...’
Huzursuz canlılarız netekim...
Öyle, ‘vize,’ ‘ihracat kotası’ falan kesmez bizi...
Adamlar iyi niyetle küreselleştirmeye çalışırken...
‘Yok,’ diyoruz, ‘olmaz böyle dostluk, işbirliği falan filan... Suçlayın bizi muhakkak... Suçlayın, hesap sorun, azarlayın...’
‘100 yıl önceki defterleri karıştırın mutlaka... Bir halt etmişliğimiz vardır bizim... O da olmadı, inin İstanbul’un Fethi’ne kadar... Ayıp etmişizdir muhakkak...’
Arlanma, uslanma yok biz Türklerde...
‘Gel kardeşim, küreselleş,’ diyor adam...
Rahat durmuyoruz ki...
‘Olmaaaaz,’ diyoruz... ‘İstanbul’u isteyin bizden...’
‘O da kesmez bizi...’ diyoruz sonra, ‘Muhakkak surette haritamızın sağ alt kısmını bir yırtıverin, kopartıverin...’
Böyle rahatsız bir milletiz vesselam, tutturmuşuz ‘yerel kalacağız,’ diye...
...
Kim kiminle dalga geçiyor, bilemedim...
Liberal Enternasyonel’in altına imzasını atan ve biz normal Türkleri aşağılayan arkadaşlar mı bizle dalga geçiyor...
Biz mi onlarla dalga geçiyoruz sizce?
Uzatmayalım...
Mal da yalan, mülk de yalan, al biraz da sen yuvarlan...
‘Profesör! Bana sabahtan akşama kadar küreselleşme dersi vereceğine; ihracat rekoru kır, vizesiz Avrupa seyahatine çık,’ demiyorum...
‘İki küresel yayında iki küçük makale yayınla da aklının, fikrinin küresel boyunu görelim,’ diyorum...
Gözlerinden öperim...
kaynak