Bu virüsü bilen var mı?(Fujaks)

rummani_nur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Son bir aydır. bilgisayarıma bir virüs dadandı. Adı "Fujaks AB Virüs" . Temizleyemiyorum. Bilgisayarımı günden güne zayıflatıyor. Format atmakta istemiyorum. "Nod32" virüs programını kullanıyorum. Fakat o pek bir işe yaramıyor. Günde yaklaşık on kere alarm penceresinde görünüyor. Bileniniz varsa görüşlerinizi bekliyorum. :helpsmilie:

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
önce başlangıçta çalışan programlardan kaldır (çalıştır'dan msconfig komutunu veya Ccleaner'i kullanabilirsin)

sonra o dosyanın kaynağını bul (görev yöneticisinde işlemler menüsünden programın konumunu bulabilirsin veya TuneUp Utilities'i kullanabilirsin)

sonra dosya ile ilgili registry kayıtlarını sil (çalıştırda regedit yazarak girebilirsin veya TuneUp Utilities kullanabilirsin)

sonra Windows'u güvenli kipte açıp daha önce konumunu bulduğun dosyayı sil
Güvenli Kip'te silemezsen herhangi bir Live Linux ile dene mutlaka silinecektir.

biraz deneyim isteyen şeyler ama Nod32 silemiyorsa bu yöntemlerden aşşası kurtarmaz

bu arada Nod32'nin 3.00 sürümünü kullan

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
format at yada kaspersky kullan 9.0 versiyon kökünden çözüm

rummani_nur

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Small hayta Teşekkürler deneyeceğim. Ama silineceğini hiç zan etmiyorum. Umarım işe yarar. Europass format atmak istemiyorum demiştim. Haklısın Kaspersky kullanacağım bu gidişle az kaldı. :)

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
sen o bilgisayarı ver bana o virüsü silemezsem teknisyenliği bırakırım

o kadar çok yöntem var ki silmek için

biraz gelişmiş yöntemler de olsa uygulayıp silerim

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Güvenli modu açıp antivirüs ile taraman daha yararlı olacaktır. Nod 32 bu konuda pek işe yaramayabilir.

Ayrıca antivirüs taramasından sonra kayıt defterinden
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\Death.exe\"\%system%\Death.exe

Supervise.exe ve pass.dic kayıtlarını silebilirsin.

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
sana sölüceğim programları dene %10000000000000000 silinicektir.

pc yi güvenlip kipte aç,ccleaner ı çalıştır ccleanerden sorunları denetle ve sorunları onar,bu işlemi hiç bir sorun kalmıyana kadar tekrarla,sonra pc ni temizle ccleaner ile,ardından a-squared 3.5 free yi indir virüsü %100 tanıycaktır ve o virüsü ortadan kaldırıcaktır :) oda olmadı superantispyware nin son versyonunu yükle ve update edip onla tara pc yi,hadi oda olmadı malwarebytes anti malware nin son versoyunun yükleyip update edip öle tara pc yi,bunlardan birinden sonuç çıkıcaktır,ama pc yi güvenli kipte açıp yap bu işlemleri

Dip not:(Sistem taramasını yapmadan önce taramaların hızlı bitmesi için sistem geri yüklemeyi kapat,sölediğim işlemlerin tümünü yaptıktan sonra virüsü sildikten sonra açarsın sistem geri yüklemeyi.

Programların son sürümünü indirdiğinden ve güncellemelerini yaptığından emin ol.

Taramalarda tam sistem taraması yaptığından emin ol.

Sorununuz yinede çözülmezse konu aracılıyğa söleyin,yardım etmeye çalışırım

unsalonarici

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Pek bir faydası olurmu bilmiyorum ama antivirüs olarak AntiVir kullanabilirsin (freeware). Nod32 nin silmeyi bırak farketmediği bir sürü virüsü sildiğine bizzat şahit oldum. Ben bunu kullanıyorum ve gayette memnunum.
http://www.free-av.com
Ayrıca silinemeyen dosyalar varsa Unlocker her derde deva bir programdır (nadirende olsa silemediği dosyalar vardır).
http://ccollomb.free.fr/unlocker

october

Asistan
Reaksiyon puanı
1
http://file1.softsea.net/31109/FixFujacks_v1.0.1.exe

Yukarıdaki linkten FixFujacks_v1.0.1.exe yi indir, bilgisayarı güvenli kipte aç ve programı çalıştır. Diskin tamamını tarayacak ve gerekli temizliği yapacak bu zaman alabilir. Symantec bu programı sadece fujacks wormunu temizlemek için hazırlamış.

Başarılar,