Bu ülkede neden her şey pahalı?

lgsever

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,459
Kardeşim neden yahu neden neden kendi fındığımızi bile diğer ülkelerden daha pahalıya alıyoruz bu ne yaa adam 16 dolara dünyaları yiyor kemiksiz ekmeksiz salatalara dokunmadan sadece et ve birkaç yudum su lokantanın belki kırmızı et stoğunu tüketiyor 16 dolar ödüyor yorumlardada adam üzerinin kokmasından şikayetçi olunca diyorlarki sen hala üstüne koku sindiği için şikayetçisin bizse 3 hafta yıkanmayıp kendimize ekmek banarız diyorlar doları hemen tl ye çevirip omo oyno foyot diyecek gerizekalılara diyorum adam orda dolar kazanıyor dolar dolar 930 tlye note 8 aldığınızı düşünün oğlunuz sınavdan yüz almış hadi bir kıyak yapayım şuna deyip note 8 Aldığınınızı ya burda koca koca adamlar var zam gelsede 2 ay biraz sıkışık geçsede şunu alsam 3 4 sene kullansam diye yapmayın ya yazıklar olsun başka bir şey demiyorum destekleyenler için ise hak ediyorlar kahvede oturup biri bize çay ısmarlasa diye ağzı açlıktan kokup bekliyorlar ama hala bu sistemi destekliyorlar devam aynen hiç sıkıntı yok

Konu ile ilgili görüşlerini önemsediğim insanlar

@F1kan
@Murat Burç
@syfsn
@Durmuşkandemir
@kbc.qt
@Mustafa Deliktaş

Durmuşkandemir

Profesör
Reaksiyon puanı
1,098
Kardeşim neden yahu neden neden kendi fındığımızi bile diğer ülkelerden daha pahalıya alıyoruz bu ne yaa adam 16 dolara dünyaları yiyor kemiksiz ekmeksiz salatalara dokunmadan sadece et ve birkaç yudum su lokantanın belki kırmızı et stoğunu tüketiyor 16 dolar ödüyor yorumlardada adam üzerinin kokmasından şikayetçi olunca diyorlarki sen hala üstüne koku sindiği için şikayetçisin bizse 3 hafta yıkanmayıp kendimize ekmek banarız diyorlar doları hemen tl ye çevirip omo oyno foyot diyecek gerizekalılara diyorum adam orda dolar kazanıyor dolar dolar 930 tlye note 8 aldığınızı düşünün oğlunuz sınavdan yüz almış hadi bir kıyak yapayım şuna deyip note 8 Aldığınınızı ya burda koca koca adamlar var zam gelsede 2 ay biraz sıkışık geçsede şunu alsam 3 4 sene kullansam diye yapmayın ya yazıklar olsun başka bir şey demiyorum destekleyenler için ise hak ediyorlar kahvede oturup biri bize çay ısmarlasa diye ağzı açlıktan kokup bekliyorlar ama hala bu sistemi destekliyorlar devam aynen hiç sıkıntı yok

Konu ile ilgili görüşlerini önemsediğim insanlar

@F1kan
@Murat Burç
@syfsn
@Durmuşkandemir
@kbc.qt
@Mustafa Deliktaş
Aynen Türk parası çok değersiz dolar aşırı pahalı ayrıca birde vergiler buyurun diyor sonra 1000 dolarlık telefonu 6000 tl ye alıyoruz en basit örnek bugün tanıtılan ıphone x 1000 dolar bize göre aşırı pahalı ama yaşam koşulu yüksek olan ülke de belki adamın aylığının yarısı kadar aradaki farkı sen hesapla 1400 tl işçi aylığı :)

SmokeXD

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,876
Paramız dolar karşısında değersiz ve ötv'nin kdv'sine kadar vergi alıyorlar.

Scalh

Doçent
Reaksiyon puanı
273
Her şeyin en iyisi diğer ülkelere satılıyor. Bize kalanlar elek altı ürünler. Örneğin şu Rusya uçağını vurma olayı vardı. İlişkiler zayıfladığında domatesi bile taneyle satıyorlardı Rusya'da, bizdeki fiyatlar da ucuzlamıştı. Artı olarak vergi çok aşırı fazla. Ben neden 1000 lira olan telefona 500 küsür vergi ödüyorum? Veya neden 100k lira olan arabaya +200k ödüyorum? Yazık, çok yazık.

alpacino_34

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
495
haftada bir kendime sorduğum soru . Vergi , Akaryakıt , Ötv , Kdv dolar aldı başını gidiyor daha varda var . en dandik boş kasa filo için kullanılan arabalar 70-80K olmuş .. geçen ekşi sözlükte rastladım 2000 li yılların başında sanırım 2002 yılı , 2 paket 6 lı kutu kola fiyatına 1 adet viski ve 1 adet bira alınabiliyormuş .
19642537_1910519209237107_5656579658256513588_n.jpg

Death Mark

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
hepsi ekonomi yüzünden başkanlar iyi bir yönetim sunamıyor kendileri trilyoner bir şekilde zengin hayatı yaşıyor nasılolsa kendilerine hiçbirşey olmuyor Devlete ödüyoruz bi güzel kdv ötv vs. ondan sonra paramızın maddi değeri düşüyor

F1kan

Profesör
Reaksiyon puanı
1,882
haftada bir kendime sorduğum soru . Vergi , Akaryakıt , Ötv , Kdv dolar aldı başını gidiyor daha varda var . en dandik boş kasa filo için kullanılan arabalar 70-80K olmuş .. geçen ekşi sözlükte rastladım 2000 li yılların başında sanırım 2002 yılı , 2 paket 6 lı kutu kola fiyatına 1 adet viski ve 1 adet bira alınabiliyormuş .
Ekli dosyayı görüntüle 27711
Reisimiz sağolsun içkiden aldığı vergiyle imam maaşı ödüyor.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Bu millete de yaranılmıyor arkadaş. Tekne ve yatlarda ÖTV'yi sıfırlayıp KDV'yi %1'e çektiler daha ne yapsın bu adamlar!!
Burası Kapitalist Türkiye. Alışsanız iyi olur.

kadirirdem

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
708
VBS ile daha çok çekeriz biz.(Vergi Bindirme Sistemi)

SRKNBZTP

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Aslında herşey çok açık olay üretim yapmamaktan, üretimi teşvik etmemekten kaynaklanıyor. ÜRETİM DERKEN : en önemli olanı bizde üretim ucuz olsun, hemen satılsın, çok kar getirsin, alan uzun süre kullanmasın daha fazla kar elde edelim. TEKNOLOJİ NEDEN YOK : iş verenler teknoji üretmek istemiyor neden arge yapıp kar'ımı boşuna harcayım hazırları var diyor. (işlemci üreten bi firmamız varmı bilen varsa yazsın ben bilmiyorum) bugun türkiye de üretilen tv lerin içlerini açalım karşımıza çin menşeili power suply ler çıkar board kendi üretimimiz olan var evet ama kullandığımız bileşenler hepsi çin den en ucuzundan bizde arge var diyenler çıkacak tabi ama o arge merkezleri tek amacı sadece kalite kontrol bazlı çalışıp şu malzemeyi bu devreden çıkarsak çalışır mı diye kurulmuş tamamen patron daha fazla kar yapmasını sağlamak içindir. BİZDE İŞ VEREN : çoğu parası olduğu için bir şirket kurmuştur ve şirketin adına baktığımızda ................ TURİZM TAŞIMACILIK İTHALAT VE İHRACAT LİMİTED ŞİRKETİ diye gider nomalde ne iş yapar diye bakarsın yazanlarla hiç alakası olmayan ama bunlarda tutarsa bunları yaparım mantığı vardır. NEDEN ARAÇ ÜRETELİM Kİ: zaten araçın fiyatı kadar üzerine vergi koyup ithal ederiz taş attıkta kolumuz mu yoruldu o yüzden araçta üretmeye gerek yok . NEDEN Mİ BÖYLE OLUYOR: asgari ücreti belirleyen kişilere bakarsak çoğu iş yeri sahibi kişiler yada buralarda üst düzey yerlerde çalışmış kişilerdir .

YANİ ŞUANDA;

dışardan aldın: gümrük vergisi
ülkeye geldi : çıkış yapmak için kdv
bide buna : ötv eklersin (çünkü normalde hiç bişey e ihtiyacın yok)
bide tabi unutmadan: kaç tane aracı geçecek bu ürün onlarında kdv,ötv,nakliye parası eklenir

ANLAYACAĞINIZ ÜRETİM OLMAZSA DAHA ÇOK FAZLADAN PARA ÖDERİZ HERŞEYE.....