Bu soruları çözen mühendis! oluyor...

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
İşte eğitim sisteminin getirildiği nokta!

Kolay yoldan, en kıyağından mühendis mi olmak istiyorsunuz!

Adalet, yeterlilik, hak hukuk, zeka, bilgi, birikim, çalışma umrunuzda mı değil!

Çok fazla birşey bilmenize gerek yok, 4 işlem bilen mühendis olabiliyor!

Sorular aşağıda.

http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2013/MuhendislikTamamlama/M%C3%BChendislik%20Tamamlama_internet%20kitap%C3%A7%C4%B1%C4%9F%C4%B1.pdf
teknik öğretmenler için mühendislik tamamlama, zaten 4 yıl okuyor teknik öğretmenler başlığın biraz yanlış olmuş.

ugurturhal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İşte eğitim sisteminin getirildiği nokta!

Kolay yoldan, en kıyağından mühendis mi olmak istiyorsunuz!

Adalet, yeterlilik, hak hukuk, "zeka", bilgi, birikim, çalışma umrunuzda mı değil!

Çok fazla birşey bilmenize gerek yok, 4 işlem bilen mühendis olabiliyor!

Sorular aşağıda.

http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2013/MuhendislikTamamlama/M%C3%BChendislik%20Tamamlama_internet%20kitap%C3%A7%C4%B1%C4%9F%C4%B1.pdf

S.a

Eleştiri yaparken karşı tarafı da düşünmeniz gerektiğini düşünmekteyim. Yaşınız kaç bilmiyorum ancak bu sürecin nasıl aşamalardan geçip buralara geldiğini araştırıp idrak edecek bilgi birikimine sahip olduğunuzu düşünmekteyim. Düz bir mantıkla karşınızdakini eleştirmeyin. İlla da bunu yapacaksanız, mühendisliğin tamamlama derecesi olan Yüksek Mühendislik için gerekli ALES' te sorulan soruları inceleyiniz. Ayrıca mühendislik tamamlama eğitiminin kapsamını ve gerekliliklerini de araştırınız. Ve son olarak size tavsiyem, zamanında mühendis olmasına izin verilmeyen, katsayı mağduru meslek liseli insanları da hafife almayınız. Kendileri arasında gerçekten parlak ancak bu tip problemlerden dolayı ne kendisine ne de ülkesine fayda sağlayamayan nice insanlar mevcuttur.

Saygılar.

hamza5806

Profesör
Reaksiyon puanı
22
Doğru diyor tamamen katılıyorum bu sistem yüzünden ülkede iş olankları çok düşecek

marancı

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Sistem sadece öss den oluşurken ki sorulan sorular daha da kolay idi. O dönemde mühendis olanları da ayıklayacak mısınız?

azen63

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Hikayeden başka birşey değil. sallayın gitsin.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
[MENTION=142972]tambjk[/MENTION] abim bu nedir yav :)
ben şu an bunlardan daha zor soru çözüyorum :) daha lise 4 e yeni geçtim :D
ben bu sınava şimdi girsem en az 55-60 net garantidir :)

marancı

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Sınavın ve/veya soruların zor olması daha kaliteli mühendis, doktor, avukat yapmaz insanı.

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
soruların kolay olması işimize gelir. yani sorun yok. sana katılıyorum bir yandan da :) zaten sınav boş. sınavı geçsen bile iyi bir mühendis değilsen yine iş yok :) (galiba öyle tam bilemem :))

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
4 yıl teknik öğretmenlik okuyun, devlet yılardır bi tane atama yapmasın, o zaman anlarsınız

FullScreen

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Tabi başvuru yapabilmek için ise bu bölümlerden en az birisini okumuş bitirmiş mezun olmuş olmak gerektiğini de yazalım sonra çarpıtmayalım. Teknik öğretmen unvanını kazanmış adaylar başvurabilir.

BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLİĞİ

BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ ÖĞRETMENLİĞİ
BİLGİSAYAR VE KONTROL ÖĞRETMENLİĞİ
DÖKÜM ÖĞRETMENLİĞİ
ELEKTRİK ÖĞRETMENLİĞİ
ELEKTRONİK ÖĞRETMENLİĞİ
ELEKTRONİK VE BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLİĞİ
ELEKTRONİK VE HABERLEŞME ÖĞRETMENLİĞİ
ENERJİ ÖĞRETMENLİĞİ
KALIPÇILIK ÖĞRETMENLİĞİ
KONTROL ÖĞRETMENLİĞİ
MAKİNE ÖĞRETMENLİĞİ
MAKİNE RESMİ VE KONSTRÜKSİYONU ÖĞRETMENLİĞİ
MEKATRONİK ÖĞRETMENLİĞİ
METAL ÖĞRETMENLİĞİ
MOBİLYA VE DEKORASYON ÖĞRETMENLİĞİ
OTOMOTİV ÖĞRETMENLİĞİ
TALAŞLI ÜRETİM ÖĞRETMENLİĞİ
TASARIM VE KONSTRÜKSİYON ÖĞRETMENLİĞİ
TEKSTİL ÖĞRETMENLİĞİ
TEKSTİL TERBİYE ÖĞRETMENLİĞİ
TELEKOMÜNİKASYON ÖĞRETMENLİĞİ
TESİSAT ÖĞRETMENLİĞİ
YAPI ÖĞRETMENLİĞİ

marancı

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Teknik öğretmen olmasalar bile bu bir eleme sınavı. Bunun kolay olması zor olması mühendis olup olmamayı engellemez. Hatta zor bir sınavdan çok iyi sonuç alıp çok iyi bir üniversitede okumakta iyi bir mühendis yapmaz adamı. Ki ilk yıllarında ustanın çırağın maskarası durumuna düşen mühendislerde çokça vardır. Bu kısa zamanda halledilir amenna. Ama kaseti en başa sararsanız bu mühendisler vakti zamanında muhatap oldukları kolay yada zor soruları mesleki hayatlarında kullanmaz. Ha şikayet şuysa, ülkede mühendis olmak için daha zor sorularla muhatap olanların suçu ne gibisinden. Buda çok sağlıklı değil. Azda olsa benzer bir mantıkla 10 matematik netiyle mühendisliği kazanan var 70 net ile de. Biri parası ile okur özel üniversite de biri de okur devlet üniversitesinde. Sınavlar bir eleme aracı. Neyse ben uzatmayayım bayram bayram. Bayramınız mübarek olsun.

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Konunun açılma amacı bence bir kişinin mühendis olmasını bir sınav yaparak belirlenmesini eleştirmek. Ben bunu anladım ve bence de çok büyük bir sorun. Ülkemizde dereceler ünvanlar sınavlara göre veriliyor. Şimdi bu sınavı geçen teknik öğretmenler mühendis olacak. Hiçbir mühendislik dersi görmeden, 4 işlem matematik sorularını yanıtlayarak mühendis olacak.
Başka bir arkadaş yüksek mühendisliğe geçiş sınavı olan ALES sorularının da kolay olduğunu söylemiş. Biz ALES i geçince yüksek mühendis olmuyoruz. Belirli okullarda yüksek lisans yapabilmek için o sınava girmemiz gerekiyor. O okulu da bitirirsek yüksek mühendis oluyoruz.

Demek istediğim sınav yaparak birilerine ünvan verilmemeli, bir kişi bir ünvanı alacaksa ilgili bölümün okulunu bitirmeli.