Bu sistemim Gta V'i açar mı?

Metehan1245

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarımın teknik donanımı:
Anakart:Gigabyte GA-M68MT-S2
Bilgisayarımın işlemcisi: AMD FX(tm)-4100 Quad-Core Processor (4 CPUs)3.60GHz
Ram'ı: 4 GB 1333mhz
Ekran Kartı: ATI Radeon HD 4850 1gbd5-hg 1gb Gddr5 256bit

GTA V resmi sistem gereksinimleri:
Minimum:
İşletim Sistemi: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1, Windows Vista 64 Bit Service Pack 2* (Vista için Nvidia ekran kartı önerilir)
İşlemci: Intel Core 2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs) / AMD Phenom 9850 Quad-Core Processor (4 CPUs) @ 2.5GHz
Bellek: 4GB
Ekran Kartı: NVIDIA 9800 GT 1GB / AMD HD 4870 1GB (DX 10, 10.1, 11)
Ses Kartı: 100% DirectX 10 destekli
HDD: 65GB boş alan

Önerilen:
İşletim Sistemi: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1
İşlemci: Intel Core i5 3470 @ 3.2GHZ (4 CPUs) / AMD X8 FX-8350 @ 4GHZ (8 CPUs)
Bellek: 8GB
Ekran Kartı: NVIDIA GTX 660 2GB / AMD HD7870 2GB
Ses Kartı: 100% DirectX 10 destekli
HDD: 65GB boş alan

Bilgisayarım GTA V'i açar mı? Açarsa hangi ayarlarda açar(low-medium-high)? Ayrıca ramimi 8gbya yukseltirsem ne kadar fark eder?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Ram frekansı düşük olduğu için ram upgrade senin için performans artışı sağlayacaktır. Low ayarlarda kasmadan oynatır ne kadar fps alacağını ve ne kadar akıcı olacağını bilemem ama yinede akıcılık olur deneyip görmen lazım. Ramini 2 yada 4 gb daha arttırabilirsin. Ama anakartında var olan ramin aynısını almaya özen göster mhz ve cl değerleri aynı olsun

Metehan1245

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki medium değerlerde oynamak için ne kadar para harcamam gerek

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Ekran kartınız galiba bu?

http://www.vatanbilgisayar.com/hd4850-gddr5-1gb-256bit-ati-radeon-dx101-ekran-karti.html

Low grafik ayarlarda çözünürlüğüde kısıp kasarak oynatır diye düşünüyorum.

Ekran kartı ve ramler değişicek ramlerim mhz düşük 1600 falan olursa iyi olur.

Ekran kartı olarak 2GB DDR5 256BİT Nvidia yada AMD'den kart bakınız.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Peki medium değerlerde oynamak için ne kadar para harcamam gerek

Medium derken en altmı? medium en alt yani low grafiklerin bir üstü oluyor.

Medium oynamak istiyorsanız güzel bir pc diziyim size isterseniz?

Bütçenizide yazarsanız ona göre ayarlamaya çalışırım ama 1500TL ve üzeri olucak onu baştan söylemek isterim.

Metehan1245

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şu an pcye para veremem lâkin ufak upgradeler yalabilirim; RAM artışı gibi. Medium mu yuksek low mu anlamadım benim bildiğim low en düşük medium orta bu şekilde düşünüldüğünde medium yani orta ayardami açar yoksa low yani düşük ayarda mj?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Şu an pcye para veremem lâkin ufak upgradeler yalabilirim; RAM artışı gibi. Medium mu yuksek low mu anlamadım benim bildiğim low en düşük medium orta bu şekilde düşünüldüğünde medium yani orta ayardami açar yoksa low yani düşük ayarda mj?

Düşükte akıcı olabilir yani low. Mediumta pek akıcı olacağını sanmıyorum

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Düşükte akıcı olabilir yani low. Mediumta pek akıcı olacağını sanmıyorum

Lowda bile fps düşüşleri olucaktır, kasıp donmalar olmayacaktır elbette ama fps tatmin edici olmayabilir.

Yeni çıkan ve güçlü bir oyun böyle bir oyunu low ayarlarda oynamak zaten oynamamktan iyidir o güzel şehri falan göremeyince grafikleri vb nasıl zevk alıcakki arkadaş? bence bir ekran kartı bide ramleri değiştirsin hiç yokta mediumda falan akıcı oynayabilir 45-50fps civarı.

Metehan1245

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
vx4850 1gbd5-hg ekran kartının üzerinde tam olarak bu yazıyor anladığım kadarıyla 1gb Ddr5 ve 256bit olması gerek. Eğer Rami 8gb yaparsam fark ne olur? Ekran kartı j yenilemedikten sonra Ramin pek farkı olur mu olmaz mi?

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
vx4850 1gbd5-hg ekran kartının üzerinde tam olarak bu yazıyor anladığım kadarıyla 1gb Ddr5 ve 256bit olması gerek. Eğer Rami 8gb yaparsam fark ne olur? Ekran kartı j yenilemedikten sonra Ramin pek farkı olur mu olmaz mi?

Ramında elbette faydası vardır ama performansa en büyük etkisi olan parça ekran kartıdır.

Şöyle GDDR5 2GB 256 bit bir ekran kartı almanızı öneririm ucuz derseniz AMD pahalı ve kaliteli derseniz Nvidia

Metehan1245

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şimdilik tek istediğim GTA v i oynatması ve ucuz olması pek uzun ömürlü birşey istemiyorum. Orta durumlarda GTA v i kaldırması için ucuz bir ekran kartı önerebilirmisiniz?

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Şimdilik tek istediğim GTA v i oynatması ve ucuz olması pek uzun ömürlü birşey istemiyorum. Orta durumlarda GTA v i kaldırması için ucuz bir ekran kartı önerebilirmisiniz?

Ucuzdan kastınız nedir? en fazla ne kadar verebilirsiniz yazın ona göre ne iyi kartı seçip çıkartıyım.

Metehan1245

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şöyle bir ekran kartı http://www.sanalpazar.com/Sapphire-Hd6850-1-Gb-256bit-Gddr5-16x__isp37194878 benim amcamin mahalle arası teknik servis dükkânı var. Kendi kullanıyordu bunu lâkin kendi sistemindeki parçaları sattı. Bunuda yeni sitem yapınca koyarim diye düşünüyordu lâkin bana ucuzdan satacağını söyledi. 200liradan verecekmis bu ekran kartını. Ben bunu alsam, Rami 8e cikartsam 240gb SSD alsam oyunu ne civarda oynarim?

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Şöyle bir ekran kartı http://www.sanalpazar.com/Sapphire-Hd6850-1-Gb-256bit-Gddr5-16x__isp37194878 benim amcamin mahalle arası teknik servis dükkânı var. Kendi kullanıyordu bunu lâkin kendi sistemindeki parçaları sattı. Bunuda yeni sitem yapınca koyarim diye düşünüyordu lâkin bana ucuzdan satacağını söyledi. 200liradan verecekmis bu ekran kartını. Ben bunu alsam, Rami 8e cikartsam 240gb SSD alsam oyunu ne civarda oynarim?

SSD'nin performansa ve fpsye hiç bir etkisi yoktur onu baştan söylemek istiyorum SSD'ye vericeğiniz para ile ekran kartına vericeğiniz parayı birleştirip güzel bir ekran kartı alabilirsiniz.

Bu ekranı bilmiyorum ama 2GB olması daha iyi olurdu.

Şöyle bir kart öneriyorum:

http://www.vatanbilgisayar.com/asus...-256bit-nvidia-geforce-dx111-ekran-karti.html

200 lira o karta verseniz 400 lirada 240gb ssd yapar 600 lira civarına geliyor zaten birazcık daha ekleyin bu kartı alın catır çatır oynarsınız çok güçlü bir karttır.

Şu an kullandığınız donanım ile zaten oyunu oynarsınız ama fps tatmin edici olmayacaktır en düşük ayarlarda oynayacaksınız o yetmezse çözünürlüğüde kısmak zorunda kalıcaksınız oyun öyle bir hal alıcakki minecraft oynamak daha zevkli gelicek tabi bu benim şahsi görüşüm belki lowda oynamayı seviyorsunuzdur sıkıntı yapmıyorsunuzdur.

GTA 5 gibi bir oyun alıyorsanız en az 1080p çözünürlükte medium ayarlarda oynamanız lazım ki zevk alabilmek için.

Bu kartı alırsanız bide ramlerinizi 1600Mhz'e kadar çıkartın çatır çatır oynarsınız.

Metehan1245

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
EE simdi benim atladığım bir konu var. Benim harddiskim 3-4 gün önce yandi . şu an telefondan yaziyorum . babam yurtdisinda yaklaşık 1aya gelecek o zaman bir harddisk mecbur alacagim . amcam almisken SSD al dedi bunu o yüzden söyledim. Ayrıca babamın sistem upgradesi için ne kadar vereceğini bilmiyorum. Onunla konuşup ikna edebilirsem iyi bir ekran kartı alırım. Şimdilik tek istediğim GTA v'i oynamak. Anakartim 8gb RAM destekliyor. 1600MHz 8gb RAM + orta halli bir ekran kartı için ortalama bir rakam söyler misiniz? Bende bunu whatsapptan babama söyleyip fikrini alırım.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
EE simdi benim atladığım bir konu var. Benim harddiskim 3-4 gün önce yandi . şu an telefondan yaziyorum . babam yurtdisinda yaklaşık 1aya gelecek o zaman bir harddisk mecbur alacagim . amcam almisken SSD al dedi bunu o yüzden söyledim. Ayrıca babamın sistem upgradesi için ne kadar vereceğini bilmiyorum. Onunla konuşup ikna edebilirsem iyi bir ekran kartı alırım. Şimdilik tek istediğim GTA v'i oynamak. Anakartim 8gb RAM destekliyor. 1600MHz 8gb RAM + orta halli bir ekran kartı için ortalama bir rakam söyler misiniz? Bende bunu whatsapptan babama söyleyip fikrini alırım.

8gb 1600Mhz raminizi alın.

SSD'yi şu anlık unutun bende de var ssd windowsu hızlı açıyor, oyunları daha hızlı açıp yüklüyor bu kadar fpsye ve performansa bir artışı yok SSD alıyım 20 fpsden 30fps olsun diye bişi yok yani yada lowdan mediuma geçiyim gibi.

Bütçeniz zaten kısıtlı ssd alarak paranızı boşuna harcamış olucaksınız.

Ekran kartı olarak yukarıdaki kartı öneriyorum daha ucuzu olarak şu var:
http://www.vatanbilgisayar.com/r7-265-directcu-ii-gddr5-2gb-256bit-amd-radeon-dx112-ekran-karti.html

GTA 5 için gözden 400 ila 700tlyi çıkartıcaksınız ekran kartı için diyorum sadece.

Gta 5den bahsediyoruz gta 4 bile adam akıllı en kral pclerde düzgün çalışmıyorken siz 600 700tlye ekran kartı almadan pek bir performans beklemeyin derim.

Örnek vericek olursak benim yeni bilgisayarıma alıcağım 2 tane ekran kartı var bu 2 ekran kartını bağlayıp kullanıcam 4k çözünürlükte.
http://www.vatanbilgisayar.com/asus-gtx980-gddr5-4gb-256bit-nvidia-geforce-dx12-ekran-karti.html

GTA 4'de bile ultra ve 4k'da 20 fps ve altı alıyor bu kartlar ha çözünürlüğü 1080p yapsalar anti a. falan kapatsalar fps artar ama yinede 4k ve ultrada 20 fps altı alıyor.

Diğer oyunları araştırın mesela Crysis 3, BF4 gibi oyunlarda 4k ve ultra ayarlarda kaç fps alınıyor bir araştırın derim.
[video=youtube;p-DGGdeTFbU]http://www.youtube.com/watch?v=p-DGGdeTFbU[/video]

Fakat Battlefiled 4'de 4K çözünürlük ve ultra ayarlarda 60 fps üstü alıyor bu 2 kart:

[video=youtube;4HMlIekzBQ4]http://www.youtube.com/watch?v=4HMlIekzBQ4[/video]

Kısaca anlatmak istediğim şu GTA çok büyük haritalara sahip bir oyun ve optimizasyon sorunu var bf4 gibi oyunda ultra ve 4k çözünürlükte 60fps ve üstünü alan bir kasa ile gta4'de 20fps ve altı almak tamamen oyunun suçudur.

GTA 5 yeni çıktığı için bir sürü sorunları olucaktır optimizasyonlar falan gerekicektir bu yüzden güçlü bir ekran kartına ihtiyacınız var öyle 200-300tl lik kartlarla düzgün oynayacağınız bir oyun değil yani ben böyle düşünüyorum belki oynarsınız ama görüntü tamamen mahvolur yani en düşük çözünürlük grafiklerde falan diye düşünüyorum.

Metehan1245

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Fikirlerinizi değerlendireceğim lâkin Rockstarin GTA iv de yaptığı optimizasyon hatasını Gta v de yapmadığı biliniyor. Optimizasyonu o kadar iyiki sistem gereksinimlerinde bile kaç senelik ekran kartı söylenmiş. Oradaki onerilen sistem gereksinimlerinin civarinda bir ekran kartı aldığım zamanda mediumda oynayabileceğini dusunuyorum. Ayrıca işlemci hakkında birsey soylemediniz. İslemcim yeterli mi?

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Fikirlerinizi değerlendireceğim lâkin Rockstarin GTA iv de yaptığı optimizasyon hatasını Gta v de yapmadığı biliniyor. Optimizasyonu o kadar iyiki sistem gereksinimlerinde bile kaç senelik ekran kartı söylenmiş. Oradaki onerilen sistem gereksinimlerinin civarinda bir ekran kartı aldığım zamanda mediumda oynayabileceğini dusunuyorum. Ayrıca işlemci hakkında birsey soylemediniz. İslemcim yeterli mi?

İşlemci konusundan pek anlamıyorum maalesef, alıcağınız ekran kartınıda darboğaz yapmayan bir işlemci lazım sizin işlemci beslermi bilemiyorum bilgili arkadaşlar yardımcı olurlar.

Umarım sorun devam etmez.

Zaten minimum sistem gereksinimleri her zaman yalan olmuştur yalan olmaya devam edicektir.
11378800562.png

Bakın şu BF4'ün minimum sistem gereksinimlerine baktınızmı? şimdi bide benim bilgisayarıma bakın:

AMD Phenom II X4 çekirdekli B35 Pro 2.90GHz.

4,00GB 1333MHz ram.

Sapphire HD 7770 GHz Edition 1GB DDR5 128bit.

Ben şu sistem ile 1680x1050p çözünürlükte tüm ayarlar lowda 45 ila 60 fps alıyorum 60 fps küçük alanlarda 40 ila 45fps büyük alanlarda.

Sizce benim sistemim bu önerdikleri minimum değerlerden kat ve kat iyi değilmi? ama ne yazık ki 60fps alamıyorum veya üstünü.

Böyle düşük sistem yazıyorlar ki herkes oyunu satın alsın diye sonrada oyundan performans falan alamıyorsun takılı kalıyorsun bırakıyorsun falan.

Bende AMD 4600series bir kartı vardı BF4'ü aldığımda ve o zamanlar ben multiplayerde 20fps ya alıyordum ya alamıyordum :D oyunu oynamak işkenceydi gittim 270liraya hd 7770 aldım fps oldu 40-45 civarı.

Kısaca yazılanın 2-3 katı bir pc olması lazım ki minimumda oynayabilmek için.

Hele hele gta gibi büyük haritası olan her yerde detaylar olan bir haritada lowda oynamak için yine güzel bir pcniz olması lazım.

Metehan1245

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamamdır sizin işlemciden anlayan bir tanıdığınız varsa ona tavsiye ettiğiniz ekran kartıyla Rami söyleyip işlemcinin kaldırıp kaldıramayacağını sorar misiniz?

huso151311

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[TABLE="class: cms_table, width: 100%"]
[TR]
[TD="width: 542, align: left"]TOSHIBA QOSMIO F60-147 i5-560M 4GB 640GB W7HP[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 114, bgcolor: #F0F0F0, align: left"]CPU Cinsi - Hızı[/TD]
[TD="width: 542, bgcolor: #F0F0F0, align: left"]Intel® Core™ i5-560M işlemci | Saat hızı : 2.66 / 3.20 Turbo GHz | Ön Veri Yolu : 1,066 MHz | 2. seviye önbellek : 3 MB[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 114, align: left"][/TD]
[TD="width: 542, align: left"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 114, bgcolor: #F0F0F0, align: left"]Ekran Tipi[/TD]
[TD="width: 542, bgcolor: #F0F0F0, align: left"]15.6" | LED geri aydınlatmalı Toshiba TruBrite® WXGA TFT Yüksek parlaklıkta ekran[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 114, align: left"]Ekran Kartı[/TD]
[TD="width: 542, align: left"]NVIDIA® GeForce® GT 330M ile CUDA™ teknolojisi / Bellek kapasitesi : 1.024 MB ayrılmış VRAM (TurboCache™ teknolojisini kullanan toplam kullanılabilir grafik belleği, 32-bit işletim sistemi ve 3 GB sistem belleği ile en fazla 1.754 MB; 64-bit işletim sistemi ve 8 GB sistem belleği ile en fazla 4.094 MB olabilir) bellek türü : DDR3 Video RAM / Bağlı veri yolu : PCI Express®[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 114, bgcolor: #F0F0F0, align: left"]Bellek[/TD]
[TD="width: 542, bgcolor: #F0F0F0, align: left"]4,096 (2,048 + 2,048) MB | maksimum genişleme: 8,192 MB | teknoloji : DDR3 RAM (1,066 MHz)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 114, align: left"]Bellek Tipi[/TD]
[TD="width: 542, align: left"]DDR3 RAM (1.066 MHz)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 114, bgcolor: #F0F0F0, align: left"]Sabit Disk[/TD]
[TD="width: 542, bgcolor: #F0F0F0, align: left"]640 GB 5400rpm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 114, align: left"]Optik Sürücü[/TD]
[TD="width: 542, align: left"]DVD Super Multi (Çift Katmanlı) sürücüsü[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 114, bgcolor: #F0F0F0, align: left"]İşletim Sistemi[/TD]
[TD="width: 542, bgcolor: #F0F0F0, align: left"]Orijinal Windows® 7 Home Premium Edition 64-bit (önceden yüklenmiş, Toshiba-HDD kurtarma) Türkçe/İngilizce[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

gta 5 ıcın uygunmu bılgısayarımın ozellıklerı

Ram frekansı düşük olduğu için ram upgrade senin için performans artışı sağlayacaktır. Low ayarlarda kasmadan oynatır ne kadar fps alacağını ve ne kadar akıcı olacağını bilemem ama yinede akıcılık olur deneyip görmen lazım. Ramini 2 yada 4 gb daha arttırabilirsin. Ama anakartında var olan ramin aynısını almaya özen göster mhz ve cl değerleri aynı olsun
[TABLE="class: cms_table, width: 100%"]
[TR]
[TD="width: 542, align: left"]TOSHIBA QOSMIO F60-147 i5-560M 4GB 640GB W7HP[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 114, bgcolor: #F0F0F0, align: left"]CPU Cinsi - Hızı[/TD]
[TD="width: 542, bgcolor: #F0F0F0, align: left"]Intel® Core™ i5-560M işlemci | Saat hızı : 2.66 / 3.20 Turbo GHz | Ön Veri Yolu : 1,066 MHz | 2. seviye önbellek : 3 MB[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 114, align: left"][/TD]
[TD="width: 542, align: left"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 114, align: left"]Ekran Kartı[/TD]
[TD="width: 542, align: left"]NVIDIA® GeForce® GT 330M ile CUDA™ teknolojisi / Bellek kapasitesi : 1.024 MB ayrılmış VRAM (TurboCache™ teknolojisini kullanan toplam kullanılabilir grafik belleği, 32-bit işletim sistemi ve 3 GB sistem belleği ile en fazla 1.754 MB; 64-bit işletim sistemi ve 8 GB sistem belleği ile en fazla 4.094 MB olabilir) bellek türü : DDR3 Video RAM / Bağlı veri yolu : PCI Express®[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 114, bgcolor: #F0F0F0, align: left"]Bellek[/TD]
[TD="width: 542, bgcolor: #F0F0F0, align: left"]4,096 (2,048 + 2,048) MB | maksimum genişleme: 8,192 MB | teknoloji : DDR3 RAM (1,066 MHz)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 114, align: left"]Bellek Tipi[/TD]
[TD="width: 542, align: left"]DDR3 RAM (1.066 MHz)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 114, bgcolor: #F0F0F0, align: left"]Sabit Disk[/TD]
[TD="width: 542, bgcolor: #F0F0F0, align: left"]640 GB 5400rpm[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 114, align: left"]Optik Sürücü[/TD]
[TD="width: 542, align: left"]DVD Super Multi (Çift Katmanlı) sürücüsü[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 114, bgcolor: #F0F0F0, align: left"]İşletim Sistemi[/TD]
[TD="width: 542, bgcolor: #F0F0F0, align: left"]Orijinal Windows® 7 Home Premium Edition 64-bit (önceden yüklenmiş, Toshiba-HDD kurtarma) Türkçe/İngilizce[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

gta 5 ıcın uygunmu bılgısayarımın ozellıklerı