Bu sistemi toplamayı düşünüyorum. Sizce nasıldır arkadaşlar?

Montana88

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar yeni bir pc toplama çabasındayım. Aklımdaki parçaları aşağıya yazacağım. Sizlerden bu sistem hakkında
görüşlerinizi öğrenmek istiyorum. Sistem AMD ye yönelik olacak. Ekstra bir öneriniz varsa söylerseniz sevinirim.

Bütçem:1500-1600 TL arası

Kasa:
Dark Evo II Çift USB 3.0 4 Kırmızı Led Fanlı Şeffaf Panelli 600W Full Siyah Şeffaf Yan Panelli ATX Oyuncu Kasası

Anakart:
Asus M5A97 EVO AMD 970 Socket AM3 2133MHz DDR3 PCI Express 2.0 ATX Anakart

İşlemci:
Amd FX-6100 X6 3.3 Ghz Soket AM3

Ekran Kartı:
Zotac GTX560 2 GB 256Bit GDDR5 16X

Ram:
G.Skill 8GB(2x4GB) 1600Mhz DDR3 Ram F3-12800CL9D-8GBXL

HDD:
Samsung 1TB 7200Rpm Sata2 32MB Sabit Disk HD103UJ

Monitör:
Fujitsu SL23T-1 23" 3ms (Analog+2xHdmi) 2x1W Hoparlör Wide Screen Full HD LED Monitör

Ekran kartı olarak bu sisteme uygun tavsiye edebileceğiniz bir parça varsa eklerseniz sevinirim. Aklımda bir kart daha var; HD7850. Bu kart hakkında yorumlarınızı bekliyorum.
Sistem sadece oyun sistemi üzerine olmayacak. Her yönden beni memnun edebilecek bir sistem toplamak istiyorum. AMD ye daha ucuz ve kaliteli olduğu için yöneldim. Yazdıklarımda eksik, yanlış veya düzeltilmesi gereken bilgiler varsa lütfen uyarın. Sistem toplama hakkında pek bi bilgim yok ama şuan düşündüğüm sistem bu yönde. Bu parçalardan oluşan bi sistem toplasam, parçalar arasında bir çakışma olur mu ? AMD sisteme Nvidia ekran kartı takılırmı? Yani bu sistem hakkındaki düşünceleriniz benim için çok önemli arkadaşlar. Cevap veren herkese şimdiden teşekkür ederim :)

Saygılar..

Montana88

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle yorumun için teşekkür ederim arkadaşım :) Daha öncede yapılan yorumlara göre büyük olasılıkla tercihim HD7850 olacak. Yalnız bu kart marka marka olduğu için hangisini seçmeliyim ? Sapphire daha mantıklı geliyor bana ve bu sistem beni yeni çıkacak oyunlarla kaç sene götürür tahminen? Sorularımı mazur gör lütfen. Pek anlamadığım için soruyorum. Şimdiden teşekkürler.. :)

whitedragon

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Yeni nesil konsollar çıkıp bunlara oyun yapılacak ve pc ye çıkacak ozaman grafiklerde zıplama olur fakat ozaman şuanki en güçlü kartlar bile zorlanır kartlarını değiştirmek zorunda kalacak, f/p oranı en iyi olan ve şuana piyasadaki en iyi oyunları sorunsuz oynatan bir kart..

Montana88

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anladım. O zaman elimi çabuk tutup kampanyayı kaçırmamam lazım. Bu verdiğiniz linkteki kart, fabrikadan OC li kart mı yoksa OC olmayan orjinal kart mı hocam? Ve siz hangisini tavsiye edersiniz? Bu arada ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim :)

whitedragon

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Linkini verdiğim sapphire oc.yapılmamış standart 860mhz ile geliyor fakat msı afterburner veya trıxx programları ile saat hızlarını arttırmak veya voltaj vermek mümkün şimdi aynı siteye baktım birde MSI HD7850 OC.versiyon var 950mhz ile geliyor yine aynı programlara bu hızıda arttırmak mümkün tabiki,

http://www.teknobiyotik.com/msi-ati...-ekran-karti-r7850-power-edition-2gd5-oc.html bu kartda çok sağlam voltajla 1250mhz'ye çıkıyor ve sessiz bütçe uygunsa buda alınır.

Montana88

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sapphire ile MSI arasında tek olarak isim farkı var anladığım kadarıyla? Bu durumda MSI almak daha mantıklı. Arkadaşım ilgin alakan için çok teşekkür ederim :) Allah razı olsun..

whitedragon

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bu MSI power edition TF4 soğutma sistemi ve oldukça sessiz bir fan kullanıyor OC.versiyon olduğu için kaliteli malzeme kullanmışlardır sapphire de tercih edilebilir tabiki ama kişisel tercih meselesi :)

Montana88

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tercihimi MSI HD7850 den yana kullanacağım. Tekrar ilgin ve alakan için teşekkür ederim hocam :) Senin gözünde bu sistemde başka eksik varmıdır tamamlayabileceğim?

whitedragon

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Gayet yeterli bir sistem monitöre baktım dvı veya hdmı çıkışlı olması önemli çünkü artık analog bağlantılar sorun çıkartabiliyor monitörü HDMI dan verimli kullanabilirsiniz.

Montana88

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
En kısa zamanda sistemi toplayıp buraya yazacağım. Yardımın için tekrar çok teşekkür ederim :)

Montana88

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
köroglu; yorumun için teşekkür ederim :) Benimde tercihim MSI HD7850 olacak.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Gayet güzel bir bilgisayar eğer bütçen yetiyorsa AMD FX-8120 al.
Teknobiyotik de 354TL 50TL lik fark var.

Şöyle düşün standart hallerinde iken iki CPU arasında %10 performans farkı varsa, yarın öbür gün sistemin ağırlaştığını hissedersen, biraz overclock yaptığında o aradaki performans farkı giderek açılacaktır.

Montana88

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle yorumun için teşekkür ederim üstad :) İşlemci konusunda şu an bişey düşünmüyorum. Yarın öbür gün işlemciyi dediğin gibi değiştirmeye kalksam bir sıkıntı açar mı bana? Bütçem 1600 TL ye kadardı fakat şimdi hesap ettiğim sistem 2000 TL lere dayandı. Yapacağız artık bişeyler.. :)

Montana88

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar son olarak bir soru daha sormak istiyorum. Teknobiyotik nasıl bir alışveriş sitesidir? PC nin genel parçalarını (Anakart-işlemci-ekran kartı vb) o site üzerinden alsam, bir sıkıntı çıkarır mı acaba bana?

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Teknobiyotik iyidir sıkıntı çıkmaz.

Ben CPU yu almadan önce değiştir diyorum zaten. Bu CPU ya 300TL verip 1 sene sonra yeni CPU ya 300TL vermek bir upgrade değildir israftır.

Montana88

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
​Aslında haklısın hocam. Dediğin gibi yapsam daha mantıklı olacak. Teşekkür ederim :)