Bu sisteme sıvı soğutucu gerekli mi?

yerliplaka80

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Merhaba Arkadaşlar, aşağıda belirttiğim sisteme soğutucu olarak sıvı mı yoksa normal soğutucu mu tavsiye edersiniz ? Veya fark etmez mi dersiniz ?

İŞLEMCİ: İNTEL SKYLAKE İ7 6700K

ANAKART: ASUS MAXİMUS HERO VIII DDR4 3800 MHZ

EKRAN KARTI: ASUS GFORCE GTX 1080 STRİX GDDR5X OC AKTİV 8GB

RAM: 32 GB HYPERX PREDATOR DDR4 3000 MHZ

HDD: 1 TB SEAGATE 7200 RMP

SSD: 500 GB SAMSUNG 850 EVO

GÜÇ KAYNAĞI: be quit DARK POWER PRO 11 MODULAR 80+PLATİNUM

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Overclock olmayacaksa sıvı soğutucu gerekli değil. Zaten az ısınıyor.

yerliplaka80

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Overclock olmayacaksa sıvı soğutucu gerekli değil. Zaten az ısınıyor.
OC yapmayı düşünmüyorum, yapsam hız araştırdığım kadarıyla 4.0 dan 4.5 e çıkıyor. Yani OC yapsam bu hıza çıksa benim normal soğutma sorun çıkarır mı ? Zaten az ısınan ne Hocam?

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Az ısınandan kasıt işlemci. Yeni nesil ve güçlü bir işlemci. Overclock gereksinimi olduğunu düşünmüyorum. Hatta alınmadıysa çarpan kilidi kapalı alın işlemciyi.

Reaksiyon puanı
16,128
sıvı soğutma sadece gösteriş için alınır o sisteme yoksa gerek yok oc bilmiyorsan yapmaanakartı ve cpuyu yakabilirsin sıvı soğutma da kurtaramaz.

yerliplaka80

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Az ısınandan kasıt işlemci. Yeni nesil ve güçlü bir işlemci. Overclock gereksinimi olduğunu düşünmüyorum. Hatta alınmadıysa çarpan kilidi kapalı alın işlemciyi.

Hocam çarpan kilidi nedir bilmiyorum.Ama aldığım işlemcinin kutusunda Unlocked yazıyor.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Hocam çarpan kilidi nedir bilmiyorum.Ama aldığım işlemcinin kutusunda Unlocked yazıyor.
Çarpan kilidi işlemci sonundaki K ibaresidir. Aldıysanız bunun muhabbetini hiç yapmayalım farkı overclock desteği. Ben sıvı soğutma önermiyorum gereksiz olur.

yerliplaka80

Asistan
Reaksiyon puanı
7
sıvı soğutma sadece gösteriş için alınır o sisteme yoksa gerek yok oc bilmiyorsan yapmaanakartı ve cpuyu yakabilirsin sıvı soğutma da kurtaramaz.

Bu topladığım sisteme oc bilsem de oc yapmaya gerek yok galiba Hocam. Yeterince hızlı olacaktır sanırım.

yerliplaka80

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Çarpan kilidi işlemci sonundaki K ibaresidir. Aldıysanız bunun muhabbetini hiç yapmayalım farkı overclock desteği. Ben sıvı soğutma önermiyorum gereksiz olur.

K ibaresi olanı aldım Hocam, Bu sisteme ne oc nede sıvı soğutma gerekmez diyorsunuz yani.

Reaksiyon puanı
16,128
boşuna çok masraf yapma oyun için i5-6500 yeter render yapmıcaksan i7-6700K gereksiz sıvı soğutmada öyle.

yerliplaka80

Asistan
Reaksiyon puanı
7
boşuna çok masraf yapma oyun için i5-6500 yeter render yapmıcaksan i7-6700K gereksiz sıvı soğutmada öyle.

Hocam valla bilmeden aldık birkere, ileriye dönük kalsın ne yapalım, sıvı soğutma almiyim bari ve güç kaynağımda fazlasıyla yeterli deniyor onu da almiyim.

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Bütçe varda i7 al. İleriye dönük olur. Fakat işlemci için başka parçalardan kısma.

yerliplaka80

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Bütçe varda i7 al. İleriye dönük olur. Fakat işlemci için başka parçalardan kısma.

Hocam yukarıda belirttiğim sistem komple alındı, birşeyden kısmışmıyım sizce, ben herşeyi full almışım diye düşünüyorum, sadece soğutcu sıvı mı yoksa normal mı olsun diye düşündüm ve güç kaynağım yeterli mi diye düşündüm.

MR.Anonymous

Dekan
Reaksiyon puanı
498
Hocam yukarıda belirttiğim sistem komple alındı, birşeyden kısmışmıyım sizce, ben herşeyi full almışım diye düşünüyorum, sadece soğutcu sıvı mı yoksa normal mı olsun diye düşündüm ve güç kaynağım yeterli mi diye düşündüm.
Hocam anladığım kadarıyla overclock'tan anlamıyorsunuz. (Yanlış anlama yani kullanmıyorsun demek istedim.) Bu yüzden sıvı soğutmaya ihtiyacın yok.

yerliplaka80

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Hocam anladığım kadarıyla overclock'tan anlamıyorsunuz. (Yanlış anlama yani kullanmıyorsun demek istedim.) Bu yüzden sıvı soğutmaya ihtiyacın yok.

Aynen Hocam OC den anlamıyorum ama aldığım anakart da kolay olduğunu birkaç video da gördüm, belkide ileride yaparım. Olurda OC yaparsam işte o zaman sıvı soğutma ve daha güçlü güç kaynağı almam lazım mı bu soruyu merak ediyorum.

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Yaptığınız hız aşırtma sonrası sıcaklık değerlerine bakıp karar verirsiniz. Şimdiden bir şey söylemek doğru olmaz.

yerliplaka80

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Yaptığınız hız aşırtma sonrası sıcaklık değerlerine bakıp karar verirsiniz. Şimdiden bir şey söylemek doğru olmaz.

Bir diğer sorum ise şu anki sistemim de güç kaynağının veya soğutucunun yetersiz kaldığı neye göre anlıcam. Hangi değerler ne kadar olursa yetersiz anlamna gelir.

Reaksiyon puanı
16,128
Hocam valla bilmeden aldık birkere, ileriye dönük kalsın ne yapalım, sıvı soğutma almiyim bari ve güç kaynağımda fazlasıyla yeterli deniyor onu da almiyim.
aldıysan boşver oc sonrası ısılara bakıp karar ver çocuğun biri anakartı bitkisel yağa koymuştu csi:cyber da gözüktü bende öyle bişey yapıcam...