Bu Root Nedir Ne Degildir Kimdir Kim Degildir Kimin Nesidir ?

bogazicibilisim

Boğaziçi Net Bilişim Teknolojileri
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
Bu Root Denen Olay Nedir Arkadaslar Ne İşe Yarar Telefonumu Hızlandırır Telefonu garantidenmi çıkartır hangi uygulamalar için gerekli bu root nasıl atılır ? bunlar hep kafamızda ??? olarak kaldı bizi aydınlatırsanız cok seviniriz eminim benim gibi yüzlerce kisi merak ediyodur en iyisimi ben öncülük edeyim biride cıkıp demiyorki bu root nedir ????

XuSeR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Root telefon üzerinde tam yetki sahibi olmak için yapılan bi erişim aktifleştirme işlemi. Yani root'lu bir cihazda işlemci hızını arttırıp düşürebilirsin. Sistem dosyalarına müdahale edebilirsin. vs vs bir sürü şey yapılabilir root ile fakat bu cihazlar hakkında fazla bilginiz yoksa yapmamanız daha uygun olur.

Ayrıca root işleminden sonra cihaz garanti dışı kalır diye biliyorum. Haa götürdüğünüz servisteki elemanlar biraz saf çıkarsa garantiden faydalanabilirsiniz.:)

kaba taslak böyle birşey işte root :)

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
En basitinden atıyorum Xperia neo yu Xperia Z görünümüne sokabilirsin, Facebook gibi gömülü ve kaldırılmayan uygulamaları kaldırabilirsin. Telefona overclock yani hızarttırma uygulayablrsin gibi gibi şeyler işine yarar.

Bunları yapmak için ilk iş root, sonra unlocker sonra da rom yükleme işlemi. Bunların nasıl yapıldığı da sitemizde mevcut.

bogazicibilisim

Cezalı
Reaksiyon puanı
0
root telefon üzerinde tam yetki sahibi olmak için yapılan bi erişim aktifleştirme işlemi. Yani root'lu bir cihazda işlemci hızını arttırıp düşürebilirsin. Sistem dosyalarına müdahale edebilirsin. Vs vs bir sürü şey yapılabilir root ile fakat bu cihazlar hakkında fazla bilginiz yoksa yapmamanız daha uygun olur.

Ayrıca root işleminden sonra cihaz garanti dışı kalır diye biliyorum. Haa götürdüğünüz servisteki elemanlar biraz saf çıkarsa garantiden faydalanabilirsiniz.:)

kaba taslak böyle birşey işte root :)

cok tesekkürler aciklama güzel olmus peki bu root islemi herhangi bir program gerektiriyormu

XuSeR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Gereken dosyalar var biraz karışık bir işlem eğer bilgisayarla ve telefon ile içli dışlı değilsen :)

Kullandığın cihazı root etmek istiyorsan google'da arama yapabilirsin hemen hemen bütün cihazlar için root anlatımı mevcut internet sayfalarında. Arama yaparken örn: Galaxy SIII root etme diye aratırsan SIII için root anlatımına rahatça ulaşırsın. Ayrıca her cihaz için root işlemi farklıdır. :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Gereken dosyalar var biraz karışık bir işlem eğer bilgisayarla ve telefon ile içli dışlı değilsen :)

Kullandığın cihazı root etmek istiyorsan google'da arama yapabilirsin hemen hemen bütün cihazlar için root anlatımı mevcut internet sayfalarında. Arama yaparken örn: Galaxy SIII root etme diye aratırsan SIII için root anlatımına rahatça ulaşırsın. Ayrıca her cihaz için root işlemi farklıdır. :)

bogazicibilisim

Cezalı
Reaksiyon puanı
0
gereken dosyalar var biraz karışık bir işlem eğer bilgisayarla ve telefon ile içli dışlı değilsen :)

kullandığın cihazı root etmek istiyorsan google'da arama yapabilirsin hemen hemen bütün cihazlar için root anlatımı mevcut internet sayfalarında. Arama yaparken örn: Galaxy siii root etme diye aratırsan siii için root anlatımına rahatça ulaşırsın. Ayrıca her cihaz için root işlemi farklıdır. :)

- - - mesaj güncellendi - - -

gereken dosyalar var biraz karışık bir işlem eğer bilgisayarla ve telefon ile içli dışlı değilsen :)

kullandığın cihazı root etmek istiyorsan google'da arama yapabilirsin hemen hemen bütün cihazlar için root anlatımı mevcut internet sayfalarında. Arama yaparken örn: Galaxy siii root etme diye aratırsan siii için root anlatımına rahatça ulaşırsın. Ayrıca her cihaz için root işlemi farklıdır. :)

tskler hocam root işlemi gerekirse sayenizde bu sorunu kaldirmis olucam ortadan eminim sadece bana degil benim gibi merak eden herkese yardimci oldunuz

Snipertr

Profesör
Reaksiyon puanı
6
@erenkaragul

bu sitede sordugun sorulari cevaplayan tum konular var. mesajini yazmadan once konuyu actigin bu android bolumundeki konulara az biraz baksaydin her sorunun cevabini almis olurdun. hem root nedir ne degildir hem kullandigin cihaz her ne modelse nasil root edilir ve hem de hangi programlar vs calistirir ne ise yarar ogrenmek icin biraz konulari incelesen yeter. ben link vermiyorum. sen arastir gez bak bakalim belki baska birseyde gorur okur ogrenir bilgi sahibi olursun. armut pis benim actigim konuya dus yok oyle..