Bu PC iş görür mü?* Sence ne değişmeli...

genxcop

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bugün bir pc toplattırdım ama ben bu işten çok anlamadıgımdan sakata gelmeyeyim diye yardımınızı istiyorum.:lol: Sizce bilgisayarı bozan parça yada parçalar hangileri, hangilerini değiştirmeli yahut yükseltmeliyim? :confused1:
Çok acil yardımlarınızı bekliyorum...:(:(:(

PC Özellikleri Fotoda :wink:

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
toplattırdığın parçaların özelliklerini yazsaydın daha açıklayıcı bir yardımda bulunabilirdim. ama şimdi standart bir kasada 2 ile 4 gb arası ram, minimum core2 duo işlemci, asus veya gigabyte anakart, 512-1024 mb arası 64 bit ekran kartı bulunması lazım :) ve fanlar çok önemli. Hdd ise zevk meselesi haline gelmiş. 80 gb tan 1 tb ta kadar alternatifin var. Kasanın birden fazla fan çıkışının bulunması sistemin performansını olumlu etkileyecektir. Ve her zaman söylediğim gibi hazır kasalar toplama kasalardan kat kat iyi. Birini mühendisler toplasın diğerini bizim karşıdaki internet cafeci toplasın aradaki fark uçurum gibi ::)

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Herşey güzel gözüküyor. Ekran kartın harika. İşlemcin güzel. Oyun oynayan biriysen biraz yukarısı olabilir. Ama yok oyun oynamam bu benim diğer işlerim için diyosan fazla bile. Almışken biraz daha para koyar rami yükseltirdim ben olsam. Ayrıca harddisk kapasitesi 320 gb yeterli olabilirde olmayabilride kullanıma bağlı.

Ram ve Harddisk yükseltilirse kullanışlı olur ve her işni tık demeden görür en az 4 sene

FTHOZYKSL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu iş için bütçeniz nedir? Eğer bütçenizi söylerseniz çok daha iyi fiyat/performans oranı sağlayan bir sistem toplanabilir. E7400 den daha iyi f/p oranına sahip olan işlemciler var. Ekran kartının yongası (ATI HD3850) pek iş görmeyebilir-sisteminizden istediğiniz nedir?- Kısacası önce bilgisayarınızdan ne istediğinizi sonrada bu iş için ayırdığınız bütçeyi söylerseniz çok daha iyi olacaktır.

El Padrino

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
70
gayet güzel.Her türlü oyunu programı sorunsuz bi şekilde full ayarda onayabilirsin...Ram'i 4 gb yapsan senın için daha iyi olur.Malum günümüzde oyunlar ve programlar birer RAM canavarı haline gelmişler.

genxcop

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende begendiğim için toplattım fakat anakartı hiç beğenmedim.Şimdi bir pc daha toplattım. Onun içinde ğörüşlerinizi bekliyorum ve ben kafadan zaten 2. yi tercih ediyorum...

Foto:

genxcop

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben PC yi genel amaçlı düşündüm he tülü iş için olacak kısacası doılayısıyla işlemede iyi olan bütün donanımları iyi seçmek istiyorum fiyat aalığına gelince max deger 1500 TL olabilir...

FTHOZYKSL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İkinci sistem gayet iyi olmuş. Gözüme ilk çarpan harddiskin ncq olması ve bellekler. işlemci de gayet başarılı.

FTHOZYKSL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İntel' den pek anlamam aslında arkadaşımın söylediklerini yazıyorum. 7 yıldır AMD kullanıyorum ve son bilgisayarım 4 yıldır benimle, en ufak sorunla karşılaşmadım. AMD sistem öner o vakit derseniz şöyle:

AMD Phenom II X2 550 BE 3.1 GHZ
ASUS M4A79-T Deluxe veya MSI DKA790GX Platinum
Seagate 1TB 32MB SATAII NCQ (önceki seçiminizle aynı)
Kingston Hyper-X 2 x 2 GB 1066 Mhz (önceki seçiminizle aynı)
PowerColor ATI Radeon HD 4890 1024 Mb

Yukarıdaki 5 temel elemandan oluşan sistemi önerebilirim.

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Bende begendiğim için toplattım fakat anakartı hiç beğenmedim.Şimdi bir pc daha toplattım. Onun içinde ğörüşlerinizi bekliyorum ve ben kafadan zaten 2. yi tercih ediyorum...

Foto:

Evet son topladığın parçalar daha iyi budan devam et.

FTHOZYKSL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Daha uygun bir sistem olsun derseniz de aşağıdaki gibi bir sistem önerebilirim.

İşlemci: AMD Athlon X2 7850 Kuma 2.8 Ghz Black Edition
Anakart: ECS A780GM-A Ultra Black Series
Bellek: Kingston HyperX DDR2 1066 1+1 GB
Sabit Disk: Samsung 320 Gb Sata2 16MB NCQ
Ekran Kartı: PowerColor ATI HD 4730 PCS 512 Mb GDDR5

KDV dahil 600 TL tutuyor hepsi. Bu sistemi toplamak için ~2ay önce çok büyük araştırma yapmıştım ve bu işin ehli başka sitelere danıştığımda herkesten olumlu yorumlar almıştım. Parçaları bulabilirseniz yukarıdaki sistemin f/p oranı çok iyidir. Özellikle anakart yeniliğe çok açık bir karttır.

Intel sistem öneremiyorum çünkü Intel hakkında pek bilgi sahibi değilim. Ehli arkadaşlar fikir verecektir.

genxcop

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dediğin parçalar gerçekten güzelmiş benimde akadaş söyledi güzel diye çok sağol tavsiyelerin için birde bana bu 2. resimdeki anakartın iyimi kötümü oldugunu yazasanız veya almam gerekeni bu donanımlara göre sevinirim herkese şimdiden teşekkürler...

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
anakartın gayet kullanışlı. maximum 8 gb a kadar ram desteği var. Piyasadaki tüm işlemcileri destekliyor. Onun dışında harddiskin çok iyi 7200 rpm 1 tb . Kasanın şeklide hoşuma gitti ama yanda fan çıkışı yok galiba. Sadece arkada gördüm ben.

FTHOZYKSL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
AsRock iyi bir markadır. Yeniliğe açık bir kart fakat G31 yongası klasik yonga diye geçer. Bir P45 bir X48 bir X38 veya bir Q serisi yongaya sahip bir ana kartın performansını asla yakalayamaz. Önerim bir P45 yongalı kart bulmanız. Q serisi işlemcinizle söylediğim yongalı anakartın performansı sizi tatmin etmeye fazlasıyla yetecektir.
Sabit Diskte NCQ teknolojisini özellikle arayın.
Ekran kartında ise PCS olması ve DDR yerine GDDR bellek kullanması daha az ısınması ve daha iyi performans vermesini sağlar. Keşke AMD isteseniz size çok daha fazla yardımcı olabilirdim.

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
İntel' den pek anlamam aslında arkadaşımın söylediklerini yazıyorum. 7 yıldır AMD kullanıyorum ve son bilgisayarım 4 yıldır benimle, en ufak sorunla karşılaşmadım. AMD sistem öner o vakit derseniz şöyle:

AMD Phenom II X2 550 BE 3.1 GHZ
ASUS M4A79-T Deluxe veya MSI DKA790GX Platinum
Seagate 1TB 32MB SATAII NCQ (önceki seçiminizle aynı)
Kingston Hyper-X 2 x 2 GB 1066 Mhz (önceki seçiminizle aynı)
PowerColor ATI Radeon HD 4890 1024 Mb

Yukarıdaki 5 temel elemandan oluşan sistemi önerebilirim.

500 Tlik ekran karıtının yanına 200Tlik işlemci??:closedeyes: gülerler adama:laugh::4:

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26

Yahu neden bir mesaj yazıldığında en son mesaj yazan sanki ondan sonraki mesajın kendine yazılmışcasına üstüne alınırki?

Arkadaşım bir arkadaş bir konu açmış ve bir soru sormuş. Ben diğer mesajları okumak zorundamıyım ?

değilim.

Arkadaşın sorusu hakkında kendi yorumumu söyledim. eğer "dalga geçmek?" i ne dalga geçmesi sorusu olarak algılıyorsan üstte yazdıklarımı bidaha oku eğerki gerçekten dalga geçmenin ne anlama geldiğini bilmiyorsan. sana en yakın kitapevinden en ucuz türkçe sözlük almanı tavsiye ederim.

iyi geceler.

cengizhan01

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bence ekran kartını değiştir.Ati HD 4000 serisinden birşey taktır.Daha iyi performans alırsın.

genxcop

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ddr3 ün farkını açıklarsan sevinirim arkadaşım ve diğer arkadaşım önerdiği ekran kartının farkınıda