Emir Aydın
Dekan
GTX 1060 o kadar güçsüz bir kart değil,zaten GTX 750 Tİ düşük ayarda açıyor.GTX 1060 Ultra ayarlar 60-45 FPS civarı açabiliyorekran kartı sanırım GTX 1060 yani tüm oyunları açabilir ama metro exodus düşük-orta ayarda açar.

GTX 1060 o kadar güçsüz bir kart değil,zaten GTX 750 Tİ düşük ayarda açıyor.GTX 1060 Ultra ayarlar 60-45 FPS civarı açabiliyorekran kartı sanırım GTX 1060 yani tüm oyunları açabilir ama metro exodus düşük-orta ayarda açar.
bir ITX kasa test videosunda i9 9900K + RTX 2060 1080p ultra ayarda ( RT kapalı) 80-100 fps filan veriyordu ama aynı zamanda gtx 750 ti de 1080p düşük ayarda +30 FPS veriyor yani metro exodus gibi bir GPU katili bir oyunda.GTX 1060 o kadar güçsüz bir kart değil,zaten GTX 750 Tİ düşük ayarda açıyor.GTX 1060 Ultra ayarlar 60-45 FPS civarı açabiliyorBen illa 60 FPS isterim dersen High ayarlarda 75 FPS civarı alınabiliyor,orta-düşük ayarlara indirmeye hiç gerek yok.
Söylediğin aksine GTX 1060,RX 580 ile RX 590 ın arasında değil.GTX 1060, RX 580 ile rx 590 arasında
sadece o aradaki 3-4 fps'ye bakarak alınmaz GTX 1060 hem çok düşük bir TDP değeri var hem de 1100 tl VRAM konusunda da 6GB olduğu için rx 580'den daha iyi sayılır rx 590 ise uçuk bir TDP değeri var ve ısınıyor da wattman sorunu da var ve stabil olduğu da söylenemez yazılımsal ve donanımsal sorunları yüzünden o yüzden gtx 1060 6gb almak daha mantıklı fiyatı da 1100tl aşırı iyi ve güvenli rx 590 alıp kafa ağrıtmaya gerek yok nitro+ SE modelini diyorsan o 1750 tl ve bir konu açmıştım onun ile alakalı.Söylediğin aksine GTX 1060,RX 580 ile RX 590 ın arasında değil.
GTX 1060 RX 580 e denk bir kart,daha önceden de bir çok kez söylediğim gibi DX 11 çizim metodunda GTX 1060,DX 12 çizim metodunda RX 580 geçiyor ama genel olarak ikisi denk güçte güzel kartlardır.
TDP değerinin fazla olması zaten ısınması ile doğru orantılı ve kendi kafamdan söylemiyorum kullanan kişilerin hepsi bu konuda şikayetçi GTX 1060 da ise böyle bir sorun yok hatta forumda aktif ve donanım bilgisi filan olan biri vardı rx ekran kartı kullanıyordu ve şuan wattman sorunu alıyor bir aralra oc yapayım derken ben de eski kartta aldım işkenceden öte ve PSU ile de pek alakalı değil fabrika çıkıcı oclu olmayan kartlar bile böyle ve pc ile alakalı olan herşeyden yasaklıyım sebebi r3 3200g yerine r5 2600 önermem.Amd'de watmman var ısınma var şu var bu var. Forum yöneticileri seni neden tüm donanım ve teknik sorunlar hatta bilgisayarlarla ilgili şeylerden uzaklaştırmıyor hala aklım almıyor. İnanılmaz kansersin.
ne dedim ki yanlış olarak?Vektör diyorum ki sen donanım hakkında konuşma bence. Bir de anksiyeten olduğunu düşünüyorum ama bu senin kişisel sorunun olduğu için doktor önerebilirim
Donanım hakkında dediğin her şey sinir bozucu. Her kartta sıkıntı olabilir. Cool whine yaşayan Nvidia kartı da var. Bu biraz şans meselesi. Çözülmeyecek sorunlar değil. Nvidia sponsorlu videolar izleyip gelip burada AMDnin içinden geçiyorsun. Bu da insanlara yanlış bilgi vermene yol açıyor. Tüm bu mesajlara rağmen gidip donanımla ilgili tavsiye vermen vs de garip yani...ne dedim ki yanlış olarak?
Bu Steam raporu 2 yıl daha Nvidia ve intel tarafından olucak paylaşıp durma şunu AMD daha yeni rekabete girdi eskiden beri olan şey neden daha fazla kullanılıyor diye hava atıyorsun bide. Wattman donanımsal değil yazılımsal bu daha çok oyunu ilgilendiriyor.
rapor güncel ve her ay yenileniyor nasıl yani 1-2 yılda %1 den %100'e mi uçacak diyorsun ne diyorsun sen? 2017'de girdi ve biz 2020 yılına girmek üzereyiz sizin gibi AMD fanları FX serisinden önce de vardı. xDBu Steam raporu 2 yıl daha Nvidia ve intel tarafından olucak paylaşıp durma şunu AMD daha yeni rekabete girdi eskiden beri olan şey neden daha fazla kullanılıyor diye hava atıyorsun bide. Wattman donanımsal değil yazılımsal bu daha çok oyunu ilgilendiriyor.
Sadece yazılımsal değil galiba donanımsal olduğunu söyeleynler de var direkt kronik sorunlu dandik demir/plastik yığını demek daha mantıklı xD...Bu Steam raporu 2 yıl daha Nvidia ve intel tarafından olucak paylaşıp durma şunu AMD daha yeni rekabete girdi eskiden beri olan şey neden daha fazla kullanılıyor diye hava atıyorsun bide. Wattman donanımsal değil yazılımsal bu daha çok oyunu ilgilendiriyor.
TDP değerinin yüksek olması o kartların ısındığı ve kullanan kişilerin wattman ve ısınmadan şikayet etmesi.Vektör 15 yaşında Nvidia moruk yha diye ortada gezen ergenler gibi konuşma.Belki de öylesindir. Ben de Nvidia kullanıyorum kartımdan çok çok memnunum. Ben neden ölümüne savunmuyorum bu kartı? Ya da neden her yerde AMD ısınıyor moruq , AMD de wattman var diye gezmiyorum? Çünkü sen fanboysun ben değilim. AMDnin son yıllardaki gelişimini göremeyecek kadar körsün. Çünkü sen fanboysun...