Bu PC hakkında düşünceleriniz?

ramaknisnan

Asistan
Reaksiyon puanı
5
CAsper masaüstü PC almayı düşünüyorum. En az 3 yıl beni idare etmesini istiyorum.
Özellikleri şöyle:

Model: Casper Neo NGH.2600-AV87P-W

*Intel® Core ™ i7-2600 İşlemci
*Orijinal Windows® 7 Home Premium (64 Bit)
*İşlemci hızı 3.40 GHz., Intel® Turbo Boost Teknolojisi ile 3.80 GHz'e kadar, 8 MB Intel® Akıllı Bellek
*12 GB DDR3 Bellek
*2GB ATI HD6750 Ekran Kartı (1 GB DDR5 Ayrılmış Bellek)
*BLU-RAY OKUYUCU (BD ROM)+ DVD±RW DUAL
*Microsoft Security Essential Antivirüs Programı, Microsoft® Office Starter 2010
*20-in-1 Card Reader
*1.5 TB SATA Harddisk
*"21.6""Wide Casper LED Monitör "
*Microsoft Klavye ve Mouse
*Kablosuz Ağ Bağlantısı 802.11b/g

Fiyatı da 2499 TL.

Tavsiye eder misiniz? Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.

nevuser

Profesör
Reaksiyon puanı
2
casperdan vazgeç derim o fiyata tosbiha al hem kaliteli hemde dayanaklı

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
hala caspermı ya. forumun tepesine yazmak lazım casperdan uzak durun gibi.

nicktenban

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Merak ediyorum neden Casper kullanmak istemiyorsunuz, sevmiyorsunuz ? İçindeki donanımların markaları Casper değil elbette. Anakart olsun Asus, ram olsun Kingston, harddisk olsun Segate, Ekran kartı olsun Asus, Sapphire yada Zotac , kasasıda hoş bir kasa olsun neden alınmasın neden sevilmesn ? Hani içinde ki donanım markaları Casper olsun o zaman haklısınız derimde...
Ayrıca MadBuza arkadaşın dediğine de katılıyorum her zaman kendin topla. Daha uygun olur buna emin ol. Ayrıca istediğin markaları kendin belirlersin.

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Valla arkadaşlar ben bundan 4 sene önce malum kampanyalarla gittim Casper aldım. 4 sene öncenin makinasıyla şu an Windows 7 de yüklü, photoshop cs5 de yüklü, zamanında 3ds Max'ten tutun aklınıza gelen her sağlam programı kurup kullandım bana mısın demedi. Aldığımdan beri tek parçasını değiştirmediğim halde. O yüzden tamam donanım önemli ama temiz kullanmak da önemli.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
masaüstü bilgisayarda marka almayi sacma buluyorum git toplattir ayni özelliklerde sonra üste kalan parayida ez bi güzel:)

ramaknisnan

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Cevap veren herkese teşekkürler. Sanırım toplama PC seçeneğini düşüneceğim.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
işlemci: 650 TL
ekran kartı: 300 TL (oem)
12 GB ram: 300 TL (gereksiz)
BD Rom: 200 TL
1,5 TB HDD: 150 TL
21.6"" Wide LED Monitör: 350 TL
Kasa: 100 TL
Klavye/Mouse: 50 TL

Toplam: 2100 TL

sistemin max değeri bu. hatta düz bu kadar da etmez ya neyse. 12 gb ram göz boyamak için konmuş ve markası/mhz değeri belli değil. zaten 6 gb 64 bit sistem için yeterli. sata hdd demiş kaç rpm, ön belleği ne kadar? belli değil. muhtemelen en ucuz oem ürünler. ekran kartı orta-üst seviye 6850'nin alt modeli ve oem versiyon. yani bayilerde satılan bir kart değil. 6850 bile 350 TL civarı fiyattan satılıyor. orjinal win7 için 400-500 TL fazladan vermeye değer diyorsan al. bence kendin kur daha iyi. ben sistem kurmaktan anlamam diyorsan vatan, gold tarzı bir yere git. bütçeni söyle, onlar yardımcı olurlar. bir sorun yaşarsan da teknik servisleri onların da var. :)

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Merak ediyorum neden Casper kullanmak istemiyorsunuz, sevmiyorsunuz ? İçindeki donanımların markaları Casper değil elbette. Anakart olsun Asus, ram olsun Kingston, harddisk olsun Segate, Ekran kartı olsun Asus, Sapphire yada Zotac , kasasıda hoş bir kasa olsun neden alınmasın neden sevilmesn ? Hani içinde ki donanım markaları Casper olsun o zaman haklısınız derimde...
Ayrıca MadBuza arkadaşın dediğine de katılıyorum her zaman kendin topla. Daha uygun olur buna emin ol. Ayrıca istediğin markaları kendin belirlersin.

arkadaşım adı casper , içi marka ama bildigin sradan desktop, sen yada casper toplamış araşında fark yok, bir dell - acer desktop gibi olamaz bunların arasında dünya kadar fark var.bunuda kasa içini açtıgında görebilirsin mesela örenk vereyim. casper standart fan kullanıyor dell içini acıp bakınca 500 gr lık metal sogutucu ve 12 cm lık fan görrebiliyoruz. kasa için daha cok işcilik harcanmış marka bunlar . bu makınayı koy masaya sonra o makınayı unutursun yıllar sonra sana bir sorun çıkartırç çalıştıgım yerde dr odalarına 30 tane dell optiplex makına koydum aradan 3 sene gecti birtanesi ne sorun cıkardı ne xp göçtü.
demek istedigim casper ile senin toplayacagın pc arasın da en fazla fiyat farkı olur

MidnightBlue

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer toplama pc yapmayı düşünürsen buyur. Bu benim konum: http://forum.shiftdelete.net/donani...i-bilgisayar-almayi-dusunenler-incelesin.html bende hazır sistem alcaktım iyiki de almamışım diyorum bu sistem çk güzel 6850 msi ekran kartı mevcut incele göreceksin zaten 1246 TL snn kine yakın bir tek ekran eksik oda full hd 21,5' led monitör buldum bugün 297 tl 1550 TL civarı eder monitörüde dahil edersen işlemciyide amd x6 1100 ile değiştirdin mi 1800 e yakın eder sanırım işlemcinin fiyatı aklımda değil şuan ama sen hesapla snn kinden kat kat ucuz ve daha iyi card reader ı filan sen eklersin onlar ucuz şeyler dwd r ucuz 35 tl filan. Benim düşüncelerim bunlar geriisni sen dşün amd ucuz ve ileriye dönük bir sistem.