Bu paraya bu SSD alınır mı ?

engin_er

Asistan
Reaksiyon puanı
2
laptop üzerinde 500 gb. hdd mevcut, SSD (en az 120 gb.) disk almak kullanmak ve bu kadar para vermek için ne gibi sebebler olması gerekir, bu kadar para verip almaya değer mi, yoksa biraz daha beklemelimiyiz fiyatlar çok yüksek kapasite çok düşük.

ByKaMiKaZe

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
20
Bende beklemeye değeceğini düşünenlerdenim, GB başı 2lira olsun alınabilir.

HYuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
22
ssd fiyatları yüksek. ne amaçla istediğiniz önemli..

Mert Ahmet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
41
120gb sini 189tl ye almıştım bn yazın :D

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
ultrabook kullanan birisi olarak acilen ssd'ye geçmenizi tavsiye ederim. masaüstü bilgisayarım uzay mekiği özelliklerine sahip ama bir tek ssd'si yok, ssd'li ultrabook'un hızının yanından geçemiyor. :)

tatar59

Asistan
Reaksiyon puanı
7
ultrabook kullanan birisi olarak acilen ssd'ye geçmenizi tavsiye ederim. masaüstü bilgisayarım uzay mekiği özelliklerine sahip ama bir tek ssd'si yok, ssd'li ultrabook'un hızının yanından geçemiyor. :)

Katılıyorum bide windows 8 kurarsan tadından yenmez 3 saniye ye kadar düşüyor açılış hızı

EhemmiyetsiZ

Asistan
Reaksiyon puanı
1
OCZ Technology 1TB Revo Kullanıyorum Hybrid bir hdd ve mükemmel, SSD de kullanıyorum 256 gb bence şuana kadar geçmediğin hata :)

engin_er

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Katılıyorum bide windows 8 kurarsan tadından yenmez 3 saniye ye kadar düşüyor açılış hızı
win 8 bundan sonra kesinlikle hiç bir bilgisayarıma kurmam çevremde kimseyede tavsiye etmem, lisanslı win8 pro mevcut tam 3 kez kurdum her defasında çöktü, bilgisayarı sürekli şişirdi, şu an için en stabil olan win 7 ve her şey ile de uyumlu win8 e ait bir çok şey eksik piyasada bir çok çizim programları ve daha başka programlar uyumsuz. yıllardır win7 kullanırım hele bir masa üstü bilg. var inanın kaç yıldır hiç format atılmadı.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Yukarıda fiyat soran arkadaşlar var, fiyat kapasiteye göre değişiyor, en azından 120 gb. lık alınsa 250-300 tl civarında ki 120 gb. lik bir ssd yetersiz kalır ayrıca dışarıdan birde hdd bağlamak gerekir 500 gb. alınsa deli para vermek gerekir ki, o bakımdan sordum yani bilgisayarı 3-5 sn hızlandırır diye bu kadar para verilipte ssd alınır mı diye.

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
ben teamextreme 128gb 208tl'ye almıştım 3-4ay önce. iyiki de almışım. sata3 olmamasına karşın yine de çok hızlı, bir de sata3'te düşünemiyorum bile.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26

BİM'e SSD kampanyası bekliyoruz diye mesaj attım. Yapmazlarsa faytona devam.

K

khytr89

SDN Okuru
benim tavsiyem kingson hyper x... paranın hakkını sonuna kadar veriyor ;)

promidal

Profesör
Reaksiyon puanı
11
hybrit hdd lerde işini görecektir diye düşünüyorum. hem hız hem kapasite. ama işte mekanik harddisklerin bozulma durumu yüzünden laptop 3 gündür serviste.

mutimuti

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
en azından işletim sisteminin bulunduğu kısım ssd olması sistem performansını inanılmaz derecede hızlandırır. 2 yıldır kullanıyorum tavsiye ederim.

DiamondMines

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
laptop üzerinde 500 gb. hdd mevcut, SSD (en az 120 gb.) disk almak kullanmak ve bu kadar para vermek için ne gibi sebebler olması gerekir, bu kadar para verip almaya değer mi, yoksa biraz daha beklemelimiyiz fiyatlar çok yüksek kapasite çok düşük.

Bütçen varsa geçilebilir. Hatta bilgisayara yapılabilecek en iyi yatırımlardan biri. Ama ilk olarak işlemci, ekran kartı ve bellek güncel yazılımlarda veya oyunlarda yeterli olması gerektiği taraftarıyım.

SSD'nin farkları:

[video=youtube_share;dxo147TMSW0]http://youtu.be/dxo147TMSW0[/video]