Bu notebook kasıyor yardım ?

emresan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar note booku alalı 2 hafta oldu ama 3 internet sayfası winamp chat programı açınca kasıyor ayarmı gerekli anlamadım yardımcı olursanız sevinirim kasıyor donuyor
i 5 .2.50 turboyla 3.10
8 ram
500 hdd
64 bit
ekran kartı 3 gb nvidia gt 540m
win 7 home basic

cihazın tüm güncellemeleri yapılmıstır ... sadece isteğe bağlı olanları yapmadım ...şaşırdım kaldım arkadaşlar windows xp mi kursam ne yapsam lütfen yardım edin ...........

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
işletim sisteminden dolayı.
markalar işletim sistemlerini varsayılan olarak gereksiz onlarca programla doldurup şişiriyorlar ki öyle böyle değil.
mesela piyasada hiç video oynatıcı yokmuş gibi video oynatıcı yapmışlar, bu varsayılan olarak açılışta açılıyor hiç işlem yapmasa da %5 kullanıyor 200mb ram harcıyor falan
genel olarak hiç işlem yapılmazken %20 civarı işlemci ilk açıldığında en az 1,5 gb ram.
yapacak birşey yok format atmayı bilmiyorsan.
eğer biliyorsan dizüstünün altında seri numarası vardır Windows'a ait, onu girersin.

emresan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
işletim sisteminden dolayı.
markalar işletim sistemlerini varsayılan olarak gereksiz onlarca programla doldurup şişiriyorlar ki öyle böyle değil.
mesela piyasada hiç video oynatıcı yokmuş gibi video oynatıcı yapmışlar, bu varsayılan olarak açılışta açılıyor hiç işlem yapmasa da %5 kullanıyor 200mb ram harcıyor falan
genel olarak hiç işlem yapılmazken %20 civarı işlemci ilk açıldığında en az 1,5 gb ram.
yapacak birşey yok format atmayı bilmiyorsan.
eğer biliyorsan dizüstünün altında seri numarası vardır Windows'a ait, onu girersin.

ben simdi win7 yi tekrarmı kurayım laptopumun altında sölemiş oldugunuz seri nosu keyi mevcut ??

denetim masasından program ekle kaldıra girdim toplam 61 tane kurulmus ben en fazla 10 tane kurmusumdur sıfır aldıgımda toplam 51 program kurulu ?? bunla da alakası varmıdır

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Evet win 7 home basic tekrar kur. Key istediği zaman bilgisayarın altındaki keyi yaz. Yine orjinal kurmuş olursun. Ardından güncellemelere devam et bir sıkıntısı kalmaz.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
bir de format derken
üreticinin verdiği dvd ile değil
veya hard disk yöntemiyle değil
zaten oralarda üreticinin modifiyeli işletim sistemi kayıtlı.

emresan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ozaman dışardan bir cd alacağım elimde üreticinin verdiği home basic var arkadaşlar :S

emresan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Peki ureticinin verdigi cd disinda bir cd ile irmat aticam driverlerini nerden bulcam pcnin

wolkhy1903

Profesör
Reaksiyon puanı
79
temız bir işletim sistemi kur...problem cozulecektır note bokunda :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Advanced SystemCare bu tarz gereksiz kasılmaları çözen bir program. Derinlemesine bakım yaparak stabil hale getirebilirsin bilgisayarını.

emresan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Cok saolun canlar insallah note bokum duzelir