Bu Nedir? Sata? Pata? IDE?

serkan0661

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar eski bi laptobumun DVD Rom'unu söktüm.

Amacım elimdeki sata yada ide usb dönüştürücüyle kullanmaktı ama bu cihazın girişi ikisine de olmuyor?

Bu girişi nasıl USB'ye çevirebilirim?

Son fotoğraflarda cihazın arkasındaki bağlantı kartını söktüm. Ama o giriş de hiçbişeye benzemiyor yav...
:blink:

1-2.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

Reaksiyon puanı
189
Laptopların optik medya sürücüleri bu bağlantı arabirimini kullanır genelde. Standart SATA veya PATA kullanmaz. Bunlar için özel kutular var. Piyasada araştırarak bulabilirsin.

serkan0661

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Laptopların optik medya sürücüleri bu bağlantı arabirimini kullanır genelde. Standart SATA veya PATA kullanmaz. Bunlar için özel kutular var. Piyasada araştırarak bulabilirsin.

Buna göre bişey bulamadım. Ki zaten zor bulunan bişeyse fiyatı pahalıdır. Bunun yerine sıfır son teknoloji usb DVD RW almak daha mantıklı olur sanırım.

Reaksiyon puanı
189
Akortek Bilişim diye bir firma var. Buraya sorabilirsin. Piyasada bulabileceğin en ilginç seyler bu adamlarda var.

GhostTr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
arkadaşlar eski bi laptobumun dvd rom'unu söktüm.

Amacım elimdeki sata yada ide usb dönüştürücüyle kullanmaktı ama bu cihazın girişi ikisine de olmuyor?

Bu girişi nasıl usb'ye çevirebilirim?

Son fotoğraflarda cihazın arkasındaki bağlantı kartını söktüm. Ama o giriş de hiçbişeye benzemiyor yav...
:blink:

1-2.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

scsi

serkan0661

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Teşekkür ederim bilgi için. SCSİ USB dönüştürücü baktım biraz ama Türkiye'de bulamadım. Çin'de buldum. Adamı tek bir tane satması için ikna edebilirsem alacam. Kargo dahil 5$ tutar en fazla. 250 tane alırsam 1$ 70 sent tanesi. Yok mu arkadaşlar bu kablodan isteyen 250 kişi? :)

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Teşekkür ederim bilgi için. SCSİ USB dönüştürücü baktım biraz ama Türkiye'de bulamadım. Çin'de buldum. Adamı tek bir tane satması için ikna edebilirsem alacam. Kargo dahil 5$ tutar en fazla. 250 tane alırsam 1$ 70 sent tanesi. Yok mu arkadaşlar bu kablodan isteyen 250 kişi? :)

o kadar emek çekmeye değmez bence. benim bildiğim 80pin yada 64 pin scsi bağlantıya benzemiyor. sanki specifik bir porta benziyor. scsi teknolojisi yerini SAS teknolojiye bırakalı çok oldu. ayrıca scsi sunucu disklerinde kullanılıyordu sunucu optik sürücülerinde bile Scsi kullanılmazken notebook ta kullanılması hiç mantıklı gelmiyor bana. dediğim gibi uğraşmaya değmez şimdi 249 kişi bulsan bile alacağın dönüştürücü bir işe yaramayacaktır söylemedi deme:laugh: