Bu ne yaman çelişki?

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Türkiye, Euro 2016'ya aday oldu; TFF 2009 UEFA Finali'nin oynandığı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu'nu aday stadyumlar arasında göstermedi!

EURO 2016 adaylık başvurusu çerçevesinde, TFF'nin organizasyon logosunun tanıtıldığı ve maçların oynanacağı statların açıklandığı toplantı, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilmiştir. Organizasyonun gerçekleştirileceği stadyumlar arasında 2009 UEFA Kupası Finali'ne ev sahipliği yapmış, ülkemizin en modern ve en güzel stadyumu olan Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nun yer almaması bizleri son derece şaşırtmıştır.

Üzülerek ifade etmek isteriz ki, bu durum, bugünkü TFF'nin yönetim anlayışının geldiği noktanın kamuoyu tarafından anlaşılması bakımından son derece iyi bir örnektir. Bu kararın alınmasında yoğun çabaları olduğunu bildiğimiz, TFF Genel Sekreteri Ahmet Güvener'in ve Genel Sekreter Vekili Orhan Gorbon'un profesyonel yöneticiler olarak, kulübümüze karşı asla tarafsız olamayacakları bu karar ile bir kez daha ortaya çıkmıştır. Önce ulusal basına, kasıtlı olarak stadımızın çevresinde otopark sorunu olduğu şeklinde haberler sızdırılmış, bu şekildeki haberler hemen sonrasında TFF tarafından yalanlanmış ve sonuçta kamuoyu geçtiğimiz hafta açıklanan karara hazırlanmıştır. Bugün proje ve çizim safhasında olan (aday) stadyumların, EURO 2016'ya hazır olacağına inananların, stadımızın çevresindeki bugünkü otopark sorununun 2016'ya kadar çözülemeyeceği gerekçesi ile aldıkları karar ciddiyetten ve objektiflikte uzaktır. Bunun da ötesinde, TFF tarafından alınan karar, 2009 UEFA Kupası Finali'nin stadımızda oynanmasına karar veren UEFA'nın stadımızın yeterliliği konusunda aldığı kararın inkarı niteliğindedir. TFF Başkanı Sayın Özgener tanıtım konuşmasında, "Türkiye'nin son olarak, 2009 UEFA Kupası Finali'ni düzenleyerek uluslararası organizasyonlardaki rüştünü ispat ettiğini" söylemiş, ancak ne var ki TFF'nin rüştünü ispat ettiği final maçının oynandığı stadyum olan Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu, EURO 2016 Finalleri'nin oynanacağı stadyumlar arasına girememiştir. Bu durum karşısında bizler, TFF'nin rüştünü ispat ettiğine ilişkin TFF Başkanının iddialı açıklamalarına şüpheyle bakmaktayız. Kuvvetle muhtemeldir ki, bu açık çelişki üzerine her vesileyle stadımıza olan beğenisini açıklayan başta Sayın M. Platini olmak üzere UEFA yetkilileri de TFF'nin rüştünü ispat ettiğine dair, Sayın Başkanın açıklamasına itibar etmeyeceklerdir.

TFF'nin adaylık başvurusunun değerlendirileceği, Mayıs 2010 tarihinde UEFA tarafından başvurunun kabul edilmesi halinde ve ancak bu tarihte başlansa bile en geç 2016 yılında stadımızın çevresindeki otopark sorunu kalıcı olarak kolaylıkla çözülebilecek bir durumken, bugün mevcut çevresel durum, stadımızın EURO 2016'da ev sahipliği yapacak stadyumlar arasında olmamasına gerekçe olarak gösterilmiştir. Hal böyleyken henüz tek bir kazma vurulmamış stadyumların EURO 2016'ya hazırlanmasının bir sorun olarak görülmemesi ise tam bir çelişkidir.

Spor kamuoyu, konuyla alakalı olarak aşağıdaki soruların cevaplarını öğrenme hakkına sahiptir.

-Organizasyona ev sahipliği yapacak şehir ve stadyumların, organizasyon komitesi tarafından belirlenmesinde hangi kriterler etkili olmuştur? Stat ve şehir seçiminde dikkate alınan yegane kriter büyük oranda seçilen stat ve şehirlerin TFF Yönetim Kurulu Başkan ve Üyelerinin yaşadıkları şehirler olmaları mıdır?

-En az seçilen şehirler kadar potansiyelleri olan Trabzon, Ş.Urfa, Diyarbakır gibi şehirler böyle bir organizasyon için ev sahipliği yapmaya neden layık görülmemiştir.? Bunun herkesçe kabul edilebilecek mantıklı bir izahı var mıdır? Bu iller, 2016'ya kadar hangi kriterleri sağlayamayacağı düşüncesiyle bu organizasyon çerçevesinde yer bulamamıştır?

-Bu şehirler arasında yedek şehirler varsa, yedek olarak düşünülen şehirleri esas şehirlerinden ayıran ince kriter nedir? Bu yedek şehirler, esas şehirler kadar organizasyonu yapma yeterliliğine sahip olarak görülüyorsa neden yedekte tutularak organizasyonun ülkemizin bir bölümünde toplanmasına karar verilmiştir? Bu durum, organizasyonun alınması halinde büyük yatırım olanaklarına kavuşacak aday şehirlerin seçiminde TFF Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin ne denli etkili olduklarını göstermez mi?

-Asya ve Avrupa kıtaları arasında uzanan İstanbul, ev sahibi adayı olduğu her organizasyonunda "kıtaları birleştiren şehir" imajı ile ön plana çıkmış ve bu güçlü yönü ile aday olduğu her organizasyonda ev sahipliğine seçilmişken, İstanbul'un Asya kıtasında bulunan parçasının ve bu parçasında mevcut potansiyelin EURO 2016 organizasyonu dışında tutulmasının akla sığan bir izahı var mıdır?

-Organizasyonun dışında kalan bu büyük alanın kapasitesi ve potansiyeli diğer aday şehirlerin toplamından daha büyük değil midir? Bu durum hangi objektif gerekçe ile komite tarafından göremezden gelinmiştir?

-Avantajlar ve dezavantajlar bir arada değerlendirildiğinde, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nun bu organizasyonun Türkiye'ye alınmasına ve başarılı ile organize edilmesine sağlayacağı büyük fayda nasıl olmuş da göz ardı edilmiştir?

-Organizasyon komitesinin, adaylık sürecindeki bütçesi nedir? EURO 2008 ve EURO 2012 adaylık süreçlerindeki bütçeler ile kıyaslanırsa EURO 2016 adaylık bütçesi EURO 2008 ve EURO 2012'nin adaylık bütçesinin kaç katı olmuştur?

-EURO 2016 Organizasyon komitesinin içinde bulunan Sayın Ahmet Güvener ve Sayın Orhan Gorbon, stadyum inşaatı ve renovasyon projeleri ile spor organizasyon, danışmanlık, araştırma, inceleme konularında faaliyet gösteren bir büyük yabancı şirketin Türkiye Temsilciliğinde bulunmuşlar mıdır? Halen bu temsilcilikleri faaliyette midir? Bu temsilcilikleri üzerinden TFF'ye herhangi bir iş yapmışlar mıdır?

-2009 UEFA Kupası Finali'nin organizasyonu işi, Sayın Ahmet Güvener'in TFF Genel Sekreteri olduğu dönemde, başka bir teklif alınmaksızın, TFF tarafından, dışarıdan Sayın Orhan Gorbon'un sahibi olduğu bir şirkete verilmiştir. Bu şirketin, başka bir teklif alınmaksızın, bu önemli işi almasını sağlayan üstün yönü nedir? Sayın Orhan Gorbon'un bu şirketine, TFF tarafından söz konusu organizasyon ile ilgili ne kadar ücret ödenmiştir?

-EURO 2016 Organizasyonu kapsamında yapılması planlanan stadyumların, mimari konsept proje işi için teklif veren şirketlerin arasında Sayın Ahmet Güvener ve Sayın Orhan Gorbon'un halen Türkiye temsilcisi oldukları şirkette var mıdır? Bu şirketin verdiği teklifin tutarı nedir? Söz konusu iş, bu şirketin teklifinin şüpheli görülmesi üzerine çok daha düşük bir fiyatla başka bir şirkete verilmiş midir?

-EURO 2016 için büyük ölçüde yeni bir mimari uygulama ya da yenilemeye ihtiyaç bulunmayan, "Hazır bir stadyum durumunda" olan Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nun EURO 2016 için düşünülmemesinde bu durumun herhangi bir etkisi olmuş mudur?

Yetkililerden, kamuoyunun aydınlatılması adına bu soruların cevaplanmasını bekliyoruz.

Fenerbahçe Spor Kulübü

http://www.fenerbahce.org/fb2008/detay.asp?ContentID=18123

Whisper1907

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Federasyon kendine yakışanı yapmıştır. TFF ye en güzel dileklerimi iletiyorum. Allah sizi bildiği gibi yapsın ne diyelim. Bu Fenerbahçe düşmanları yüzünden Türkiye'yi böyle bir organizasyondan edecekler. Elinde UEFA nın kriterlerine uygun kaç tane stadın var ki? UEFA finali görmüş kaç tane stadın var ki? Ayıp ya.

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
birde fenerasyon diyenlere nokta olmuştur ama bu şampiyonayı vermeyecekler

warhead

Doçent
Reaksiyon puanı
9
yaw fenerliler boşverin federasyonun bir bildiği vardır .zaten uefa finali oynadılar orda .seyrantepe varken bizde :D

SmiLey

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Şampiyonayı zaten kazanamayız.

1-)Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu
2-)Aslantepe Projesi(Ordaki stad)
3-)Kayseri*deki stad
4-)İnönü
5-)Olimpiyat Stadı

bunların dışında zaten doğru dürüst stadımız yok:)

PRoMeTuS

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Şampiyonayı zaten kazanamayız.

1-)Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu
2-)Aslantepe Projesi(Ordaki stad)
3-)Kayseri*deki stad
4-)İnönü
5-)Olimpiyat Stadı

bunların dışında zaten doğru dürüst stadımız yok:)

kabul olursak yeni stad yapılacak o illere.. şükrü saraçoğlu onların yanında esamesi okunmayacak.. .olimpiyatınta üstü kapatılacak...

kayıp kuşak

Profesör
Reaksiyon puanı
33
doğru güney afrikadaki stadlara hayran oldum adamlar yapmışlar

warhead

Doçent
Reaksiyon puanı
9
2016 ya daha çok hem önce 2012 var. kıyameti sağ salim atlatalm :D bizim stadda o ara biter

Handikap

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Bu ne yaman çelişki?

TFF Trabzonu dışlarken şöyle yazdınız...
UEFA finalinden dolayı Saraçoğlunun üstü geçen yaz kapatılmadı kapasite artırılmadı bu yaz üstü kapatılıp 5500 kişi daha artırılacak dip not:laugh: ayrıca 2016 yı bize vereceklerini hiç sanmıyorum çünkü artık ülkeler ortaklaşa düzenliyor...

Şimdi listede yok diye veryansın ediyorsunuz...

Aramızda TFF'yi seven varmı ki?

Belki Uefa finalinde Şükrü Saraçoğlu stadına kedi girmişti büyü var diye stadı seçmemiş olabilir.:P

O konuda yazmıştım...Şampiyonanız sizin olsun! TFF...

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
kabul olursak yeni stad yapılacak o illere.. şükrü saraçoğlu onların yanında esamesi okunmayacak.. .olimpiyatınta üstü kapatılacak...
Saracoğluna geçen sene yapılması düşünülen UEFA finalinden dolayı bu sene yapılacak olan kapasite artırma ve üstü kapıtılmasını neden görmemezlikten geliyorsun ! O dedğin illere hiç sanmıyorum kolay kolay stad yapılacağını daha keşmekeş tepeyi yapamadılar :D

Handikap veryansın etmiyor açıklamayı yazdım neyse zaten ben de orda yazdım bu şampiyonayı bize vermezler... İsterlerse alsınlar isterlerse almasınlar Saracoğlu'nu...Kendileri bilirler...

ByEGT

Profesör
Reaksiyon puanı
15
UEFA'dan bir heyet inceleme yapmış ve Ş. Saraçoğlu Stadı'nda UEFA Kupası finalinden daha büyük karşılaşma oynanamayacağını belirtti. Sebebi ise trafik. Yoksa öyle bir stad lsteye alınmaz mı!

PRoMeTuS

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Saracoğluna geçen sene yapılması düşünülen UEFA finalinden dolayı bu sene yapılacak olan kapasite artırma ve üstü kapıtılmasını neden görmemezlikten geliyorsun ! O dedğin illere hiç sanmıyorum kolay kolay stad yapılacağını daha keşmekeş tepeyi yapamadılar :D

Handikap veryansın etmiyor açıklamayı yazdım neyse zaten ben de orda yazdım bu şampiyonayı bize vermezler... İsterlerse alsınlar isterlerse almasınlar Saracoğlu'nu...Kendileri bilirler...

stad yapılmazsa konuşun ozman..

Bu forumda herkes holigan olmak zorundamı ki ya onu anlamıyorum... Duygusal düşünmeyin kardeşim mantıklı düşünün biraz..

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Holigan ? Duygusal ? Senin mantıklı konuşman çok doğru bittim zaten:D

mcaner23

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bence bu son derece yanlıs bir karar.federayonun biraz daha dusunup oyle karar vermesi iyi olur çünkü Şükrü Saraçoğlu Türkiye'nin en gelişmiş stadlarından bir tanesi ve listede yok.bu son derece saçma bir karar olmus.Allah akıl fikir versin federasyona...

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Yuh be vallahi ne desem ki bundan sonra :D:D Şükrü Saraçoğlu nun esamesi bile okunmayacak diyen arkadaşa da gülüyorum sadece :mrgreen:

Burakbrs16

Asistan
Reaksiyon puanı
10
Şükrü Saraçoğlu Stadyumu Stad Çevresinde Oluşan Yoğun Trafikden dolayı Listeye alınmamıştır.. Gönül İsterki Türkiye'nin en güzel stadlarından biri olan şükrü saraçoğlu listede olsun ..

NETWORK

Profesör
Reaksiyon puanı
115
Tff dogru bır karar vermıstır bana gore kadıkoy EURO 2016'ya yakıstırılacak bır stad degıl

LAZER

Asistan
Reaksiyon puanı
6
muratteas´isimli üyeden Alıntı
UEFA finalinden dolayı Saraçoğlunun üstü geçen yaz kapatılmadı kapasite artırılmadı bu yaz üstü kapatılıp 5500 kişi daha artırılacak dip not:laugh: ayrıca 2016 yı bize vereceklerini hiç sanmıyorum çünkü artık ülkeler ortaklaşa düzenliyor...
birkere adaylar belli oldu çift ülke yok adaylar fransa ve italya
bu arada mevcut statlarla bu projeyi almanın hayal olduğunu herkez farkında olmalı bu organizasyon için yeni tesisler yapılacak aslantepe herşeyi ile yeni ve modern olmasına rağmen kriterleri zor geçti ve fener stadı malesef uefa dan onay almadığı için listeye konmadı

bu arada aziz başkanınız gecekondu stadı yaparken uefa yamı sordu :4::4::4:

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
2016`yı alamıyacağız türkiyenin stad yapımında, ulaşımında her şeyi iyi ama iyi olmayan şey organizasyon yönünden türkiye sınıfta kalmıştır.

LAZER

Asistan
Reaksiyon puanı
6
2016`yı alamıyacağız türkiyenin stad yapımında, ulaşımında her şeyi iyi ama iyi olmayan şey organizasyon yönünden türkiye sınıfta kalmıştır.

kusura bakma ama bu görüşlerin gerçekmi merak ettim el oğlu ilk önce stada metro yapıyor, yol yapıyor biz daha 80 000 lik olipiyat stadına yol yapamadık yolu yok diye maç yapılmıyor stadımız var derken fransanın korenin ve son alman stadlarını görmedin sanırsam

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
LAZER nerde yaşıyorsun ama bilemiyorum Kadıköy-Kartal Metro hattı tamamlanmak üzere stadın yanına Metrobüs geldi.İDO deniz ulaşımı desen o da var. UEFA trafik yoğunluğu demiş. Bu arada dikkat et de gecekondu yıkılmasın başına.

LAZER

Asistan
Reaksiyon puanı
6
LAZER nerde yaşıyorsun ama bilemiyorum Kadıköy-Kartal Metro hattı tamamlanmak üzere stadın yanına Metrobüs geldi.İDO deniz ulaşımı desen o da var. UEFA trafik yoğunluğu demiş. Bu arada dikkat et de gecekondu yıkılmasın başına.

:mrgreen::helpsmilie:

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Federasyon cidden şaşırdı iyice.

Liste yaparken Şükrü Saracoğlu'nu ilk sıraya yazmalılardı.

Trabzon'u listeye almamaları skandaldı ama bu daha da skandal!

PRoMeTuS

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Yuh be vallahi ne desem ki bundan sonra :D:D Şükrü Saraçoğlu nun esamesi bile okunmayacak diyen arkadaşa da gülüyorum sadece :mrgreen:
Bundan 6,5 yıl sonra olacak organizasyon için önümüzdeki 5 yıl içinde yapılacak yesyeni stadların, şu an Türkiyenin en iyi stadından daha iyi olacağını düşünemediğiniz için bende size gülüyorum... :cool:
ne yazıkki mantıklı düşünen ben değilim... yeni her zaman kötü olur..
siz haklısınız ne diyeyim... :dirol:
yazdıklarımı anlayabilenede yürekten teşekkür ediyorum.. :thumbup1:

LAZER

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Bundan 6,5 yıl sonra olacak organizasyon için önümüzdeki 5 yıl içinde yapılacak yesyeni stadların, şu an Türkiyenin en iyi stadından daha iyi olacağını düşünemediğiniz için bende size gülüyorum... :cool:
ne yazıkki mantıklı düşünen ben değilim... yeni her zaman kötü olur..
siz haklısınız ne diyeyim... :dirol:
yazdıklarımı anlayabilenede yürekten teşekkür ediyorum.. :thumbup1::4::4::4:

:thumbup::thumbup: