Bu nasıl FiberNet ?

dostname

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar aklıma takılan birşey var.TTNET fiber tarifelerini biraz inceledim ve aşağıdaki yazı dikkatimi çekti.

FiberNET santrale kısa mesafelerdeki abonelere yüksek bant genişliği sunulabilen internet hizmetidir. TTNET Fiber İnternet hizmeti VDSL2 teknolojisi ile sunulmaktadır.

VDSL2 teknolojisi kullanılıyor yazıyor bu nasıl Fiber oluyor ?
Benim bildiğim fiber internet fiber optik kablolar üzerinden verilir.
Bakır kablolarlamı verecekler fiber i :)

Sadece VDSL2 nin adını fiber olarak değiştirip bizi kekliyor mu bu ttnet ?

ysn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynen oyle kelime oyunu yapıyorlar

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
VDSL2 yi bakır kablolardan sunmuyorlar zaten, fiber kablo çekiyolar eve ve kablonun parasınıda çatır çatır alıyolar...

serkanbb06

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
31
o bakır kablo diye bahsedilen kablolarla 100mb e kadar bir hız sağlanabiliyor genelde hız sorunu bina içerisindeki tesisattan geçiyor o 0.5 kalınlıgındaki yaglı kablolarda bir sorun yok sen binadaki tüm tesisatı değiştir sonra ttnetten fiber net iste :) ben su an santrale 100 metreden yakınım 16 alıyorum gayet rahat ve adsl ile ilgilenen kişilerle de konustum biz sizin aldıgınız tarifedeki hızı vermek zorundayız diyorlar bir sekilde de gelip veriyorlar bina girisinde adamlar ölcüyor mesela 16mb geliyor oraya ordan eve gelemiyor e koca binanın telefon tesisatını değiştirecek halimizde yok söyleyin yönetime değiştirsin :D :) sana fiber kabloyla internet hizmeti verse sen yine binan yüzünden bakır kabloyla alacaksın :D :D

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
süperonlıne site içine kadar çekip bırakıyor, ordan dairenize cat 6 ile çekiyor.