Bu Krizde Yatırım Yapanlar da Var

Bu konuyu okuyanlar

filtrekahve

Doçent
Emektar
Katılım
21 Ocak 2009
Mesajlar
641
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Son haftalarda iyice artan işten çıkartma haberleriyle sektörün içi sıkılırken, nihayet bir büyük yeni yatırım haberi geldi.

Son zamanlarda global şirketlerin işten çıkartacaklarını açıkladıkları personel sayısının 50 bini bulduğu bilişim sektöründe iyi bir haberle karşılaşmak oldukça sevindirici. Geçtiğimiz hafta Intel'in ABD içerisindeki fabrikalarına 7 milyar dolar yatırım yapacağı haberinden sonra bu kez de uzakdoğudan olumlu bir haber geldi.

tata1234878871.JPG

Tata, denizaltındaki iletişim kablolarının kapasitesini yükseltmeye hazırlanıyor.

Hindistan merkezli Tata Communications'tan gelen bu habere göre firma Asya Pasifik bölgesinde 430 milyon dolarlık yatırım yapmaya hazırlanıyor. Krize rağmen yatırımlarına ara vermeyen firma daha önce de dünya genelinde 2 milyar dolarlık yatırıma gideceğini belirtmişti.

Denizaltındaki Kabloların Kapasitesi Artıyor

Tata Communications ve aynı gruba bağlı Tata Global Network (TGN) tarafından gerçekleştirilecek bu yatırım kapsamında uzakdoğuda denizaltındaki iletişim kablolarının kapasitesinin arttırılması planlanıyor. TGN, halen dünyanın önde gelen denizaltı kablo döşeyicisi firmaları arasında yer alıyor. Firma bölgedeki yeni altyapıyı Singapur'daki veri merkezinden kontrol edecek.

:: Akdeniz'in altındaki kablonun kopması sonucu yurtdışındaki sitelere girilemeyen günleri hatırlıyor musunuz?

Yazan
: Melih Çelik
SDN - http://shiftdelete.net
 

venselos

Asistan
Katılım
15 Kasım 2008
Mesajlar
306
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
TATA'ya kaldıysa bu iş yeni kablo kopmalarına hazırlıklı olun.
 
Üst