Bu iki işlemci arasında ne fark var?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hasanta
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hasanta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ya ben AMD işlemcilerden anlamıyorum. Bu ikiside FX serisinden hızları arasında da çok fark yok. Ama fiyatları arasında baya fark var. Aralarında ne fark var anlamadım? Ayrıca alttakini almayı düşünüyorum. Ekran kartım Sapphire Amd Radeon R7 265 DUAL-X 2GB 256Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 . Sizce uyumlu mu ikiside? Bu işlemci Cs 1.6, Cs GO, League of Legends, GTA V ve spor oyunları oynamak için iyi mi?

W1qMML.png

ygtars

Asistan
Reaksiyon puanı
55
Çekirdek sayısı fark ediyor :) ayrıca 8320 alıp 4.0 ghz yapabilirsiniz kullanım kılavuzunda yazana kadar 6 ya kadar çıkabiliyomuş :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ayrıca rahatlıkla oynarsın.

hasanta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çekirdek sayısı fark ediyor :) ayrıca 8320 alıp 4.0 ghz yapabilirsiniz kullanım kılavuzunda yazana kadar 6 ya kadar çıkabiliyomuş :)

Ayrıca rahatlıkla oynarsın.
yani FX-4300 iyi mi? yoksa senin dediğine mi iyi dedin? ayrıca bu amd işlemciler çok mu ısınıyor özel soğutucu mu gerek bunlara?

ygtars

Asistan
Reaksiyon puanı
55
yani FX-4300 iyi mi? yoksa senin dediğine mi iyi dedin? ayrıca bu amd işlemciler çok mu ısınıyor özel soğutucu mu gerek bunlara?

Şu an 8320 kullanıyorum ben kullandığımı öneririm 4300 kullanmadım fakat 8320 ve 8350 iyidir 8320 ve 8350 arasındaki fark biri 3.5 diyeri 4 olarak gelir zaten rahatlıkla güzel bir anakartında varsa 8320 yi 4 e çıkartabiliyorsun. Demek istediğim bu :) ayrıca yok öyle bişey hocam kendi soğutucusu ile yükte 63 gördüm üzerine 120 civarı bişey ödeyim hyper evo 212 aldım 43 derece sabit çalıştı tabi 3.5ghz de o.c yapmak istediğim için şu an sıvı soğutucu kullanıyorum

AMD ucuz ve performans veren bir işlemci firmasıdır önerim dir :)

dieselhazza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
AMD intelle karsilastiginda oyun icin hangisi daha iyi performans sergiler? Maddiyete onem vermeden

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Maddi açıdan sıkıntınız yoksa kesinlikle Intel ve NVIDIA ürünlerini tercih edin. Bu ürünler üretilirken işlemci veya grafik işlemci için kullanılan malzeme kalitesi AMD ürünlerine göre çok daha teknolojik ve dayanıklı. NVIDIA Intel ürünlerinin çip mimarileri sağlam ve teknolojisi bol olduğu için ısınma olayı AMD ürünlerine göre çok daha az. Isınan bir işlemci veya grafik işlemci transistör yıpranmasına yol açar. Transistör kaybı performans kaybı ve ısı artışı demek. Birde şunu unutmamak lazım ki işlemcine güç sağlayan güç kaynağı ve anakart devre elemanları ne kadar kaliteli ? Bunları düşünecek olursak zaten işin içinden çıkamayız ama turşu bir güç kaynağı ile Intel ürünlerini kullanan arkadaşların burda hüsran yaşaması gayet doğal. Güç kaynağı ve anakart kalitesi genel performansa paraleldir. İşlemcinin güçlü olması beklenen saf performansı vermeyebilir. Güç kaynağı ve anakart bilgisayarın kalbidir. Kalp iyi çalışmazsa yeterli performans olmaz.

conducktor

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
FX 8320 daha iyi intel diye ciyaklıyanlara aldırma... performans için testlere yazana değil kullanırken gördüğüne bak... stok işlemci soğutucu yerine akasa işlemci soğutucu al onunla kullan...

TRambolin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Maddi açıdan sıkıntınız yoksa kesinlikle Intel ve NVIDIA ürünlerini tercih edin. Bu ürünler üretilirken işlemci veya grafik işlemci için kullanılan malzeme kalitesi AMD ürünlerine göre çok daha teknolojik ve dayanıklı. NVIDIA Intel ürünlerinin çip mimarileri sağlam ve teknolojisi bol olduğu için ısınma olayı AMD ürünlerine göre çok daha az. Isınan bir işlemci veya grafik işlemci transistör yıpranmasına yol açar. Transistör kaybı performans kaybı ve ısı artışı demek. Birde şunu unutmamak lazım ki işlemcine güç sağlayan güç kaynağı ve anakart devre elemanları ne kadar kaliteli ? Bunları düşünecek olursak zaten işin içinden çıkamayız ama turşu bir güç kaynağı ile Intel ürünlerini kullanan arkadaşların burda hüsran yaşaması gayet doğal. Güç kaynağı ve anakart kalitesi genel performansa paraleldir. İşlemcinin güçlü olması beklenen saf performansı vermeyebilir. Güç kaynağı ve anakart bilgisayarın kalbidir. Kalp iyi çalışmazsa yeterli performans olmaz.
nvidia nın 256 bit ekran kartları 1000 TL den aşağı yok ama :((

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
nvidia nın 256 bit ekran kartları 1000 TL den aşağı yok ama :((

Ekran kartlarında bit ve gb değeri sadece bir sayıdır. Mimari yoksa bit ve gb değeri etkisiz kalıyor. 8350 alacağına i5 4440 al daha iyi. 8350'nin mimarisi eskidi.

macerce

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Sanırım Amd almak istiyorsun ve ya Amd anakartın var ona işlemci arıyorsun. Model olarak, rakamlar ne kadar yüksek olursa o kadar fazla özellik ve performansı arttıran bileşenler eklenmiştir. Amd'nin sitesinde iki işlemciyi aratırsan orada nelerin farklı olduğunu anlarsın. Önbellek farkları, çekirdek sayısı, Ghz farkları, işlemcilerde en büyük farkları oluşturur. Bunun için bütçene hangisi uyuyorsa onu al derim. Son çıkan oyunları oynayacağım dersen de yapman gereken güzel bir ekran kartı alman.

stinghardyzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
747
Amd 8350 alacagına i5 al ama i3 almaya kalkarsanda amd al