Bu iki Firefox Eklentisine Dikkat!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliY

Asistan
Reaksiyon puanı
36

Firefox'ın bukadar sevilmesi ve kullanıcısının her geçen gün dahada artmasında en büyük sebebi sanırım eklentileri. Eklentileri olmayam bir Firefox bukadar kullanıcıya ulaşabilirmiydi sorusuna verilecek cevap hayır olurdu heralde.

Eklentileri inidirip kurarken genelde eklenti uyumsuzluğu dışında başka bir olasılık olacağını düşünmeyiz sanırım. Ama bugün okuduğum haber sonrası bu olumsuzluğun dışında Malware gibi tehlikeli bir içeriğinde olabileceği olasılığını da olduğunu öğrenmiş oldum.

Trojan tehlikelisi içeren bu iki eklenti bende kurulu değil ve eklentilerin açıklamalarını aktardığım Firefox Eklentiler Dünyası konu başlığında bu eklentinin tanıtımı yer almıyor ve çoğu arkadaşda da olduğunu düşünmüyorum. Ama yinede belki kullanan arkadaşlar olabilir diye bu eklentileri ve içerdikleri zararlı yazılımın detaylarını aktarayım.

Birincisi Sothink Web Video Downloader 4.0 eklentisi.
Sothink firmasının birçok programını kullandım ama bugüne kadar herangi bir zararlı yazılımla karşılaşmadım ama eklenti, Win32.LdPinch.gen Trojan içeriği barındırmakta olduğu bilgisi yer alıyor ve 2 Şubat 2010 tarih itibariyle de AMO listesinden kaldırılmış .

Diğer eklenti ise Master Filer eklentisi. Bu eklenti Win32.Bifrose.32.Bifrose Trojan içeriği barındırdığı bilgisi yer alıyor. Bu eklentide 25 Ocak 2010'da AMO listesinden kaldırılmış.

Bu eklentileri kullanıyorsanız heman kaldırmanız yanısıra Antivirüs ve Spyware programlarıyla bilgisayarınızı iyice taratın. Eklentileri kaldırmak malesef bu zararlıları kaldırmıyor.

Demek ki bundan sonra eklentiler konusunda daha dikkatli omamız gerekiyor. İnşallah bundan sonra butür haberler okumayız veya butür içeriklerle muhatap olmayız.

Haberin detaylarına buradan ulaşabilrisiniz.

anticor

Profesör
Reaksiyon puanı
16

...Junior Editörler bölümü, amatör ruha sahip arkadaşların, hazırladıkları içerikleri diğer SDN üyelerinin beğenisine sunabilmeleri için açılmış bir platformdur ve diğer forum bölümlerinden farklıdır.

İster SDN ana sayfasında olsun, ister forumdaki diğer başlıklarda olsun, daha önce verilmiş haber, Junior Editörlerimiz tarafından kendi kalemlerinden tekrar yazılabilir. Hatta aynı haberi üç farklı yazar, üç farklı başlıkta paylaşabilir. Bölümün amacı, bu arkadaşlarımızın kendilerini denemeleri için uygun ortamı sağlamaktır.

İş bu bilgilendirme yazısının ardından, Junior Editörler bölümünde bir içeriğin benzerini daha önce forumda veya ana sayfada gören üyelerin "Daha önce verildi bu konu" tarzında yorumlar yapmamaları, görevlilere bu yönde şikayette bulunmamaları forum düzenini korumaya yardımcı olacaktır.
- Müdüriyet.
.:)

AliY

Asistan
Reaksiyon puanı
36

Güvenlik ve yazılım tavsiyesi (belki bir ihtimal olabilir diye) bölümününe gözattım ama o bölümlerde yer almadığını görünce konuyu aktardım (başka bölüme gözatmak hiç aklmı gelmedi).

Bölümü açtığımızdan beri görmekte olduğum bir sorunla ilgili görevli arkadaşları(moderatörler), içerik paylaşanları ve SDN üyelerini bilgilendirmek isterim:

Junior Editörler bölümü, amatör ruha sahip arkadaşların, hazırladıkları içerikleri diğer SDN üyelerinin beğenisine sunabilmeleri için açılmış bir platformdur ve diğer forum bölümlerinden farklıdır.

İster SDN ana sayfasında olsun, ister forumdaki diğer başlıklarda olsun, daha önce verilmiş haber, Junior Editörlerimiz tarafından kendi kalemlerinden tekrar yazılabilir. Hatta aynı haberi üç farklı yazar, üç farklı başlıkta paylaşabilir. Bölümün amacı, bu arkadaşlarımızın kendilerini denemeleri için uygun ortamı sağlamaktır.

İşbu bilgilendirme yazısının ardından, Junior Editörler bölümünde bir içeriğin benzerini daha önce forumda veya ana sayfada gören üyelerin "Daha önce verildi bu konu" tarzında yorumlar yapmamaları, görevlilere bu yönde şikayette bulunmamaları forum düzenini korumaya yardımcı olacaktır.

Junior Editörler bölümünde yayınlanan; yazarın kendisine ait olsa dahi başka sitelerde paylaşılmış yazıları ve forum kurallarının ilgili maddelerine uymayan diğer yazıları şikayet etmekte, sürüm sürüm süründürmekte halen özgür olduğunuzu da hatırlatmak isterim.

- Müdüriyet.

Her nekadar Müdüriyetten (sevgili Alangirli üstadımızdan) bu tür bir konu açılımı olsa da, genelde aktarılmış bir konuyu şahsım olarak tekrar aktarmak açıkçası istemezdim.
Ama bu saaten sonrada yapacağım pek birşey yok (bir dahaki sefere detaylı arama yapmak dışında).

Mesaj içeriklerinden dolayı her iki arkadaşıma (anticor, shadowknight) teşekkürlerimi sunuyorum.