Bu İki Bilgisayardan Hangisi Daha İyi? (1200 TL)

Tekno Çocuk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar aşağıdaki iki model arasında kaldım,bütçe 1200 TL,biri Dell biri HP,ikisi de iyi markalar,özelliklerde Dell olanın ekran kartının NVIDIA,HP olanınsa ATI olması dışında çok fark yok.Oyun performansını yüksek bekliyorum öncelikle,ve de aşırı ısınma sorunu olmasın,bir de dokunmatik bölme sapıtıyor sonra falan o olmasın,ekran çözünürlüğünün yüksek olması daha iyi.

Dell Inspiron 5110-B45B45

dell-nspiron-5110-b45b45-notebook-480-1.jpg

İşlemci türü: Intel Core i5
İşlemci hızı: 2.50 GHZ
İşletim sistemi: Windows 7 Home Basic
Sabit Disk: 500 GB
Bellek: 4096 MB
Ekran Boyutu: 15.6
Ekran Kartı: NVIDIA
En Ucuz Fiyat: 1199 TL

HP Pavilion g6-1220et A1Q16EA

Bbca62802ab1aa4e9564dc0cbdaa1b9d0b.jpg

İşlemci türü: Intel Core i5
İşlemci hızı: 2.40 GHZ
İşletim sistemi: Windows 7 Home Basic
Sabit Disk: 500 GB
Bellek: 4096 MB
Ekran Boyutu: 15.6
Ekran Kartı: ATI
En Ucuz Fiyat: 1095 TL

Evet sizce hangisini tercih etmeliyim?

H SİZER

Doçent
Reaksiyon puanı
4
arada 100tl fark var ben dell i alırdım hem nümerik tuşları var hem nvidia ekran kartını her zaman ati den iyi bulmuşumdur

tlgcn38

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dell. Fark az PCler arasında ama dell sanırım hpden daha sorunsuz

Tekno Çocuk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Evet,biraz daha cevap alayım,bu arada H SİZER nümerik tuşlar benim için pek önemli değil,ama şu ekran kartı olayında ikisinde de kararsız kaldım,ayrıca 104 TL o kadarcık fark için verilir mi bilmiyorum,ablam da zaten HP Pavilion'un Intel Core i3 olan modelinden alacak,ama çok kararsız ve maymun iştahlı bir insanım ben,sonradan pişman olmak istemiyorum,ama yine de cevap yazanlara teşekkürler :) Evet diğerleri siz hangisini öneriyorsunuz?

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Her ikisinden de çok yüksek bir oyun performansı alamazsın.
2 ürününde ekran kartları giriş seviyesi denecek türde.

Şahsen HP alacağıma çamursan olsun Dell olsun derim.

kanalistanbul

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Dell'in ekran kartı gt525m. Hp'de ise 6470m. 6470m 64 bit, 525m ise 128bit ve çalışma hızları daha iyi. Zaten benchmark testlerine bakarsan da 525m'in 6470m'den daha iyi olduğu görülür. Ayrıca Dell'in küçük bir işlemci farkı da var. Bana kalırsa Dell seçersen daha iyi olur.

khajiit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dell donanimsal olarak ve kalite olarak biraz daha iyi:

mehmet0321

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ben Hpyi öneririm.Bende var sadece biraz ısınma sorunu var oda performansını hiç etkilemiyor.Taş gibi maşallah.:D.Ayrıca Hp alırsan ve arızalanırsa servisi çağırıyorsun kapından alıyorlar bilgisayarı düzeltip kapına getiriyorlar.Teknik servisle uğraşmıyorsun.Her şeyi kendileri hallediyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben dell tavsiye ederim. HP de çok fazla ısınma sorunu var ve sende oyun oynamak istiyorsun. pc ısındıktan sonra otomatik olarak kendini kapatıyor. eğer hp alırsa bunu çok yaşarsın. aynısını arkadaşımda çok gördüm çünkü. kesinlikle hp'den uzzak dur derim. ayrıca oyun için bu iki pc de çok fazla performansa sahip değiller. yüksek çözünürlüklü oyunlar oynamaya çalıştıgın zaman her ikisin de de kasılmalar olacaktır.:crying:

PROchemist

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dell'in klavye yazarken içine göçüyor haberin olsun. Çok dandik bir klavyesi var.

Onun haricinde ekran kartı iyidir, ama oyun açar açmaz fandan traktör motoru gibi ses geliyor, bir de wasd tuşları ve biraz altında ısınma oluyor. kaplaması parlak bir plastik, aşırı toz ve leke tutuyor.

İşlemci ve ekran kartı soğutması için tek fan var, oyun haricinde fandan ses gelmiyor.

Ekran kartı ile COD MW3'ü ultrada, NFS The Run'ı high'da, Bad Company 2'yi orta ayarlarda akıcı olarak oynarsın. Bir de Duke Nukem'i ultrada oynarsın.

Aynı modelin i7 işlemcilisini kullanıyorum, klavye haricinde çok memnunum.

Tekno Çocuk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Her ikisinden de çok yüksek bir oyun performansı alamazsın.
2 ürününde ekran kartları giriş seviyesi denecek türde.

Şahsen HP alacağıma çamursan olsun Dell olsun derim.

Arkadaşlar çözünürlük harikası oyunlar oynamak istemiyorum ben zaten,GTA Vice City,Crysis 2,Half-Life 2 falan yani oynayacağım oyunlar,çünkü kendime ait bir bilgisayarım olmadı hep ablamınkini kullandım,emin olun arkadaşlarımın oynadığı uyduruk oyunları falan kıskanıyorum :D Yani susadım desem yeridir,bu bilgisayarlardan birini almazsam Mobee Blade T1500 tablet alacağım,bir de fotoğraflarımı falan saklamak istiyorum bilgisayarda,sonra tabi ki en büyük amacım Internet,DVD alıp (bir de güzel pofuduk bir kulaklıkla) bolca film izlemeyi düşünüyorum,ayrıca Facebook'a da çok sık uğruyorum,arkadaşlarımla filan mesajlaşıyorum ama Dell olanın klavyesinin rahat olmadığını duydum,acaba ne kadar doğrudur bilemem,evet benim tüm amaçlarım bu,ama fiyat da çok önemli yani,100 TL civarında fark,çok kararsızım çok!

codding

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Kesinlikle Dell al HP den uzak dur başın cok agrır.

Tekno Çocuk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
HP de iyi aslında evde bir HP yazıcı var ve bir sorununu görmedik,he bu arada arkadaşlar Dell Inspiron 5110'u bir yerde 1125 TL'ye buldum,evet yorumlar?

Tekno Çocuk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Onun işletim sistemi Linux,Win 7 Home Premium veya Home Basic olsaydı olabilirdi belki.Bu arada arkadaşlar AMD A6 iyi bir işlemci mi,Intel Core i5'le boy ölçüşebilir mi?

AlperSad

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Oyun performansı istiyorsan masaüstü al bence. Laptoplardan ise dell daha iyi gibi duruyor.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Arkadaşlar çözünürlük harikası oyunlar oynamak istemiyorum ben zaten,GTA Vice City,Crysis 2,Half-Life 2 falan yani oynayacağım oyunlar,çünkü kendime ait bir bilgisayarım olmadı hep ablamınkini kullandım,emin olun arkadaşlarımın oynadığı uyduruk oyunları falan kıskanıyorum :D Yani susadım desem yeridir,bu bilgisayarlardan birini almazsam Mobee Blade T1500 tablet alacağım,bir de fotoğraflarımı falan saklamak istiyorum bilgisayarda,sonra tabi ki en büyük amacım
Internet,DVD alıp (bir de güzel pofuduk bir kulaklıkla) bolca film izlemeyi düşünüyorum,ayrıca Facebook'a da çok sık uğruyorum,arkadaşlarımla filan mesajlaşıyorum ama Dell olanın klavyesinin rahat olmadığını duydum,acaba ne kadar doğrudur bilemem,evet benim tüm amaçlarım bu,ama fiyat da çok önemli yani,100 TL civarında fark,çok kararsızım çok!

Hangisi hosuna gittiyse onu al, senin icin bisey fark etmeyecek 100tl az para degil. Ancak yarin oburgun hp d sikinti cikars servis.uyuzluk yaparsa bana sovme :D

McCOY35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence de dell al hp de hala ısınma sorunu devam ediyor Ayrıca Dell'in yerinde teknik servis hizmeti var ulaşması biraz zor olsada adamlar eve gelip gözünün önünde yapıyorlar herşeyi

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Peki arkadaşlar bunlardan birinin siyah olmayan rengi var mı?Bu arada masaüstü bilgisayar almayı düşünmüyorum AlperSad :)

Tekno Çocuk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Peki ya bunların siyah haricinde bir rengi yok mu?Ben bulamadım da.Bu arada AlperSad masaüstü bilgisayar almayı düşünmüyorum :)