Bu Fuar, Türkiye'de de Olsun!

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Las Vegas'ta bugün sona eren ve neredeyse bütün teknoloji devlerinin katıldığı Consumer Electronic Show - Tüketici Elektroniği Fuarı (CES), artık Türkiye'de de yapılsın.

Ülkemizde yapılan fuarlar arasında CeBIT'in ve Compex'in yeri, büyük. Bu büyüklük, hem katılımcılar hem de ziyaretçilerle ölçülüyor. Ancak son zamanlarda, bu fuarların da pek tadı tuzu kalmadı. Teknoloji devleri bu fuarlara ilgi göstermeyince ziyaretçiler de aradıklarını bulamıyorlar. Yeni ürün görmek isteyen birisi, ürün yerine, gezebilen teknoloji bakkallarını daha çok görüyor.

Bir deneme oldu ama...

CES'in (Tüketici Elektroniği Fuarı) Türkiye'de yapılması için geçtiğimiz yıl bir çalışma olmuştu hatta yanılmıyorsam PCnet'te tam sayfa bir ilan görmüştüm ama maalesef gerçeğe dönüşmemişti.

Fuarın son saatleri, bu yazı yayına hazırlanırken yaşanıyordu. Amerika'da bulunan ve aramıza yeni katılan arkadaşlarımızdan Murat Karslıoğlu'nun izlenimlerini sizlere daha önceden aktarmıştık.

Sanki tüm teknoloji devleri, bu fuarı bekliyormuşcasına en yeni ürünlerini gözler önüne serdiler. Elimize ulaşan onlarca haberi değerlendirerek sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Türkiye'ye de bekleriz.

2008'de bu fuar, mutlaka ülkemizde de gerçekleştirmeli. Yeni gelen bu isimle birlikte, teknoloji devlerinin Türkiye temsilcileri de bu rüzgarı arkasına alarak en yeni ürünlerini sergileyecekler ve fuar, tam anlamıyla beklenen bir bilişim fuarına dönüşecektir diye umuyorum.

:: Konu hakkındaki görüşlerinizi forumda tartışalım.

Hakkı Alkan / ShiftDelete.Net

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Türkiyede olsa bir tek microsoft katılır herhalde :)

F-rekans

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bende öyle umuyorum ne var buraya da gelselerde teknoloji sevenler akın etse de herkez mutlu olsa...

Jerusalem

Profesör
Reaksiyon puanı
5
LogoShow.asp

teknosa_logo_thumb2.gif

mm_logo.jpg

[size=9pt]Teknoloji market mağazlarının, Türkiye 'deki potansiyeli henüz ciddiye almış olmaları(özellikle yabancı sermayedarlardan bahsediyorum) ve her geçen gün katlanarak artan arz, biz nihailerin işine yarıyor şüphesiz ama hala daha yeterli olduğunu düşünmüyorum. Sanıyorum, az önce varlığından haberdar olduğum bu tip, fuar ve organizasyonlar bir sonraki adım. Ve ancak, yeniyi arayan, kıyaslayan, satın alma öncesi karar verirken daha çok araştıran, tüketici profili oturduktan sonra sebeplenebileceğiz bu fuarlardan.[/size]

lb.bingol

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Ben de keşke demekle yetiniyorum sadece...Benim düşünceme göre bu fuarların yapıldığı ülkeler Gayri Safi Milli Hasıla'sı 10000 dolardan yüksek ve Vatandaş profili olarak da teknoloji ülkesi diyebileceğimiz ülkeler.Ve bu fuarlara katılan firmalar ürünlerini sadece tanıtmayıp ,ayrıca satabildiklerinden bu fuarın Türkiye'ye geleceğini hiç zannetmiyorum.Belki 2010'dan sonra.Biz de artık o zamana kadar neye benzediği bile anlaşılmayan kalitesiz fuarlarla yetiniriz.

• Konuyu başlatan
  • Admin

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Ülkemizi küçümsemeyin.

Ülkemizdeki potansiyeli duyan geliyor. Mediamarkt'ın o olaylı açılışından sonra sırada Bestbuy da var.

Gelip de başarısız olanlar da yok değil. Darty mesela. Biraz da bu ülkenin yapısını bilenlerle çalışmak zorundalar ama bunu maalesef başaramadılar.

Ben, bu fuarın 2008'de Türkiye'de de yapılacağını ümit ediyorum.

lb.bingol

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Troy dedi ki:
Ülkemizi küçümsemeyin.

Ülkemizdeki potansiyeli duyan geliyor. Mediamarkt'ın o olaylı açılışından sonra sırada Bestbuy da var.

Gelip de başarısız olanlar da yok değil. Darty mesela. Biraz da bu ülkenin yapısını bilenlerle çalışmak zorundalar ama bunu maalesef başaramadılar.

Ben, bu fuarın 2008'de Türkiye'de de yapılacağını ümit ediyorum.
Biz de ümit ediyoruz da şahsen umudum yok.

turoksin0

Profesör
Reaksiyon puanı
0
inşallah yapılır ama ben katılamam heralde :D

• Konuyu başlatan
  • Admin

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Umudumuz yok demeyin :D

Fuar şirketleri, kaz gelecek yerden tavuk esirgemezler :D

Siz isterseniz neden olmasın?

lb.bingol

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Troy dedi ki:
Umudumuz yok demeyin :D

Fuar şirketleri, kaz gelecek yerden tavuk esirgemezler :D

Siz isterseniz neden olmasın?
Dedim ya:Ben kazın geleceğine inanmıyorum.

beyaz_golge

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Türk insanının son yıllarda artan teknoloji merakı, doların düşüşü dolayısı ile fiyatlarında inişe geçmesi sayesinde hızla yükselmekte. Her ne kadar LCD televizyonlar gibi teknolojik parametreleri fazla olan ürünlerde bilinçsiz bir tüketim söz konusu olsa da bir Amerikalıdan daha fazla teknolojiyi kullandığımız da su götürmez bir gerçektir. Ben gönülden inanıyorumki CES benzeri bir fuar Türkiyede başarı ile ve yüksek katılım düzeyi ile gerçekleştirilebilir. CEBIT e artık gitmiyorum çünkü maalesef bugün herhangi bir alışveriş merkezindeki teknoloji mağazasına girseniz hemen hemen aynı hazzı alabiliyorsunuz. Çünkü çok çok yeni teknolojilerin tanıltıldığı bir platformdan daha çok indirimli ürün satışlarının yapıldığı bir pazara dönüştü CEBIT. Dileğim CEBIT i CES düzeyine çekebilmek. Umarım bu konuda yetkililerde söylediklerimizin farkındadırlar...

Blue.Silk

Profesör
Reaksiyon puanı
2
arkadaslar ben hemen sölii size bir kac sey.
cebit türkiyede görebileceginiz en büyük ve en cok bütce harcanan fuardı.
ama bundan daha fazlsını beklemeyin.
nedenlerine gelince
1- türkiye'de fuardan beklenenler yurtdışındakine oranla daha düşük.
katılımcılar bu yüzden yurtdısını tercih ediyorlar.

2- 1. sebepten dolayı cok fazla bütce ayırmıyorlar. yani ordaki görselligi burdada beklemeyin.

bunları nerdenmi biliyorum :* çünkü bu sektördeyim.

hee ben bu fuar burda gerceklestirilez deiyorum olur belki aa öle aerikadaki gibi deil.

JuLiuSiuS

Profesör
Reaksiyon puanı
4
sektör deyince neyse ya :D aklıma bişi geldide cem yılmazdan :D

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
aynı şey sangi benim aklıma da geldi ama aynı şeyimi düşündük ne :)
yoksa biz gardaşmıyız

Zibi$

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Blue.Silk dedi ki:
nedenlerine gelince

2- 1. sebepten dolayı cok fazla bütce ayırmıyorlar. yani ordaki görselligi burdada beklemeyin.

hee ben bu fuar burda gerceklestirilez deiyorum olur belki aa öle aerikadaki gibi deil.

İlk defa sana katılıyorum :)

JuLiuSiuS

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Zibi$ dedi ki:
Blue.Silk dedi ki:
nedenlerine gelince

İlk defa sana katılıyorum :)

hee ondan