Bu filmi izlemek yürek ister!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
İtalya'da bu filmi izleyenler soluğu hastanede aldı. İddiaya göre de bir kız çocuğu felç geçirdi.

Türkiye'de de halen gösterimde olan "Paranormal Activity" isimli korku filminin İtalya'da çok sayıda izleyicide panik atağa neden olduğu bildirildi.

İtalyan Ansa haber ajansının haberine göre, geçen hafta sonunda filmi izleyen onlarca kişi, acil servisi arayarak panik atak geçirdiklerini söyledi.

14 yaşındaki bir kızın da felç halinde hastaneye kaldırıldığı belirtildi. ABD'de yetişkin filmi olarak gösterime giren, İngiltere'de de 15 yaşın altındakilere uygun olmadığı belirlenen filme, İtalya'da herhangi bir yaş sınırlaması getirilmedi. İtalyan anne-babalar derneği ve bazı politikacılar, filme 18 yaş üstü ibaresinin konulmasını istedi.

İtalya Savunma Bakanı Ignazio La Russa, filmin reklamlarını televizyonda gören 7 yaşındaki oğlunun korkuya kapıldığını söyleyerek, filmin televizyonda tanıtılmasını eleştirdi. Kültür Bakanı Sandro Bondi de, filmlere yaş kısıtlaması getiren komitenin filme onay verdiğini ancak şikayetler üzerine, çocukları korumak için kendisinin müdahalade bulunacağını söyledi.

İşte filmi seyredenlerin korku dolu anları...
[SDNTV3]http://video1.yazete.com/paranormalactivitytrailer.flv[/SDNTV3]

attorney

Doçent
Reaksiyon puanı
18
valla ben ızledım ne korku ne bısı fılm tamammen sacmalık

bundan korkan zaten bı daha fılm ızlemesın

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Bence de o kadar korkulacak bir durum yok.

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
Ben izlemem tuvalete giderken iyi olmuyo sonra :D

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
İlk kez izlediğimde anlam vermeye çalıştığım, ikinci kez izlemeden önce asıl yüzünü öğrendiğim film bozuntusu bir yapım.Ben başımdan geçenleri anlatsam daha iyi senaryo olurdu :)

maiwesiyah

Profesör
Reaksiyon puanı
11
öyle felç edecek kadar bir korku unsuru yok ama nasıl olmuş ki anlamadım :)

filmi bende izledim ve çok yapmacık geldi

cenk_kusje

Asistan
Reaksiyon puanı
2
o kadarda korkulacak bir film degilki.ama izlenebilir.değişik bir film:thumbup1:

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
Korkmayanlara devlet nişan madalyası takalım..

Ben bu gece izleyeceğim.Korku filmi korkmak için izlenir ..Korkmak için bütün şartları sağlamaya çalışacağım..:D

Ve ben bu satırları yazarken malum film indi.İyi denk geldi.2 gb 1 saatte inince de güzel oluyor caa nım:)

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Rezil bir film. Kız arkadaşım bile korkmadı yahu:/
Bu kadar korkmayı nasıl becermişler, anlamak imkansız gerçekten.

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Film tek kelimeyle muhteşem ötesiydi. Bu güne kadar izlediğim en iyi korku filmi kesinlikle. Doğal ve gerçekçi. Korku filmlerinde hep kanlı sahneler ve sizi kokutan yalnızca sestir. Bunda ise sizi kokutan olayların gelişmesi ve giderek heyecanın doruğa çıkmasıdır.

Film iki sahnesi gerçektende harikaydı. Birincisi kızın ayakta saatlerce bekledikten sonra (cin çarptıktan sonra) dışarı çıkması, ikincisi cinin kız uyurken ayağında tutup onu alıp götürmesi.

Böylesine muhteşem bir filime senarist yine muhteşem bir son hazırlamış. Final, filmi muhteşem kılan bir başka boyut.Ben Torrette indirmiş ve daha önce izlemiştim.Şimdi o kadar pişmanım ki. Bu film sinemada izlenmeyi en çok hak eden filimdir.
Bu arada bizim Türkler “bütçemiz yok, onun için kaliteli filmler yapamıyoruz” deyip Recep İvedik’le kendileri avuta dursun; biz bu film sayesinde kaliteli filmlerin iyi bir bütçeyle ölçülemeyeceğini bir kez daha öğrendik…

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Bizim günlük hayatımız Paranormal Aktivite olduğu için Türkiyede bu film vız geldi tırıs gitti. :D Şahsen yakın çevrem ve ben bu filme popomuzla güldük... :D (Ben filmi doğru düzgün izlememiştim çok sıkıcı diye arkadaşlarla oturup tekrar izledik değişen bir şey olmadı.)

Phabio

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Korkmayanlara devlet nişan madalyası takalım..

+1

Siz sanırım korkmak ve gerilmek nedir, bunları birbirine karıştırmışsınız arkadaşlar. Bu filmi izlerken hiç gerilmedim diyen varsa bir adım öne çıksın bende ona cevabı veriyim...

utku-k

Doçent
Reaksiyon puanı
13
İyi reklam yaptılar bu filme. BRRip indirdim, bakacağım yakında, nasıl acaba?

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Film tek kelimeyle muhteşem ötesiydi. Bu güne kadar izlediğim en iyi korku filmi kesinlikle. Doğal ve gerçekçi. Korku filmlerinde hep kanlı sahneler ve sizi kokutan yalnızca sestir. Bunda ise sizi kokutan olayların gelişmesi ve giderek heyecanın doruğa çıkmasıdır.

Film iki sahnesi gerçektende harikaydı. Birincisi kızın ayakta saatlerce bekledikten sonra (cin çarptıktan sonra) dışarı çıkması, ikincisi cinin kız uyurken ayağında tutup onu alıp götürmesi.

Böylesine muhteşem bir filime senarist yine muhteşem bir son hazırlamış. Final, filmi muhteşem kılan bir başka boyut.Ben Torrette indirmiş ve daha önce izlemiştim.Şimdi o kadar pişmanım ki. Bu film sinemada izlenmeyi en çok hak eden filimdir.
Bu arada bizim Türkler “bütçemiz yok, onun için kaliteli filmler yapamıyoruz” deyip Recep İvedik’le kendileri avuta dursun; biz bu film sayesinde kaliteli filmlerin iyi bir bütçeyle ölçülemeyeceğini bir kez daha öğrendik…

Çok iddialı olmuş. Belkide bu yorumunuzla gaza gelip filmi izleyen insanlara hayal kırıklığı yaşatacaksınız.:) Ki bence birçoğuna kesinlikle yaşatacaksınız.
Bir de film'i çok da iyi izlemediğinizi fark ediyorum bu yazdıklarınızdan.
Çünkü film'de anlatılan; (dikkat spoiler! üzerini tarayın)

Cin değil, şeytan musallatıdır. Cin'ci bir hoca getiriliyor fakat durum bir cin musallatı değil diyor doktor arkadaş. Size bir şeytan bilimci lazım, bu olay beni aşar diyor ve bu işle uğraşan bir arkadaşını öneriyor.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
bu filmde korkan dabbe de de kormuş öyle duydum.

harbiden de hiç kaliteli değildi. öyle handycam ile çekince gerçekçi olunmuyor.

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Neresini kaçırmışım merak ettim :) Yorumum bazılarını hayal kırıklığına uğratma ihtimali zaten var. Zira zevk ve renk meselesi. Beni gerdi ve korkuttu, ama bir başkasını hiç etkilememe ihtimalide var.

warhead

Doçent
Reaksiyon puanı
9
başlığı görünce ilk olarak bu film geldi tabi aklıma.öyle korkulacak pek bişeyi yok aslında.handycam le çekilen en güzel film Cloverfield yani Canavar diye Türkçeye çevrilen film.konuyu başka yöne çektim ama olsun :4:

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Neresini kaçırmışım merak ettim :) Yorumum bazılarını hayal kırıklığına uğratma ihtimali zaten var. Zira zevk ve renk meselesi. Beni gerdi ve korkuttu, ama bir başkasını hiç etkilememe ihtimalide var.

Doktor'la kız arasında geçen diyaloga dikkat edin.
Durum aslında düşündüğünüzden biraz farklı, aslında daha ürkütücü.:)
Ancak bu bile film'i iyi yapmaya yetmemiş bence.

Spoiler ('Çünkü film'de anlatılan;' yazısının alt kısmını mouse ile tarayın)
Çünkü film'de anlatılan; (dikkat spoiler! üzerini tarayın)

Cin değil, şeytan musallatıdır. Cin'ci bir hoca getiriliyor fakat durum bir cin musallatı değil diyor doktor arkadaş. Size bir şeytan bilimci lazım, bu olay beni aşar diyor ve bu işle uğraşan bir arkadaşını öneriyor.

Garu

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Ben neden korkmadım ? Var bende bir tuhaflık biliyorum. Çocukluğumda normal geçmedi :P

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Sevgili Blackout bendeki çeviride "Benim alanım, hayaletlerdir.
İşim, insanların ölen insanlarla iletişim kurmasını sağlamaktır. Ölü insanların ruhları.
İblisler farklıdır."
şeklinde. Gerçeği biraz sonra "İblislerle ilgilenmek benim alanıma girmiyor.
Rahatsız olurum."
diyecektir ama eve cin tahtası alınması konun iblisten çok cinlerle ilgili olduğunu gösteriyor bence.Sonuçta insana musallat olan iblis değil cindir.

Zaten doktor kendileerine yardımcı olamadığını söylerkende şöyle der:Size Dr. Johann Abrahams'ın numarasını vereceğim.Meslektaşım.Kendisi cin araştırmacısıdır.Onun alanına giriyor.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Sevgili Blackout bendeki çeviride "Benim alanım, hayaletlerdir.
İşim, insanların ölen insanlarla iletişim kurmasını sağlamaktır. Ölü insanların ruhları.
İblisler farklıdır."
şeklinde. Gerçeği biraz sonra "İblislerle ilgilenmek benim alanıma girmiyor.
Rahatsız olurum."
diyecektir ama eve cin tahtası alınması konun iblisten çok cinlerle ilgili olduğunu gösteriyor bence.Sonuçta insana musallat olan iblis değil cindir.

Zaten doktor kendileerine yardımcı olamadığını söylerkende şöyle der:Size Dr. Johann Abrahams'ın numarasını vereceğim.Meslektaşım.Kendisi cin araştırmacısıdır.Onun alanına giriyor.

Farklı çevirilerle izlemişiz muhtemelen.
Ancak İngilizce karşılığı var mıdır bilmiyorum ama film'de şeytan dışında bir kelime duymadım ben. Ayrıca exorcist'i izlemişsinizdir muhtemelen.:)
Yani amaç prodüksiyon ise, sincap bile musallat olabilir arkadaşım.:)

Ekleme:
Bu arada hayır arkadaşım. ''Size Dr. Johann Abrahams'ın numarasını vereceğim. Kendisi meslektaşımdır, şeytan bilimi üzerine uzmanlaşmış biridir.'' Diyor.:)

Cloakengaged

Dekan
Reaksiyon puanı
147
Korku filmleri insanı hayali şeylere inandırıp - psikolojisini bozdurup - öz güvenini düşürmekten başka bir işe yaramaz bence..

Etkilenmeyende vardır ama çoğu insan etkilenir.. Felç geçirmiş zaten biri..
Başka bir arkadaşımızda tuvalete giderken sorun oluyor demiş..

Görüldüğü gibi... O yüzden yıllardır içinde görünmez objeler olan (insanların karşısında bişey yapamayacak kadar aciz olan hayalet,cin vs.) filmler izlemiyorum.. Özellikle Kur'an-ı Kerim destekleyince var olduklarını ve her evde olduklarını belirttiği için etkilenme daha çok artıyor. (her evde varmış evet bir duayı okumadan gitmiyorlarmış. dururkende bir zararları yokmuş ama..tırsmayın hemen tuvalete gidemem diye :D)

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
İslami açıdan bakınca da film korkunç değil, Şeytan insanları yoldan çıkarmakla görevlidir insanlara müdehale eder fakat insanları korkutmaz kötü şeylere teşfik eder can almaz. Cin Peri gibi Allah yaratıkların insanlara müdahale edemeyeceği onların bizi gördüğü fakat bizim onları göremediğimiz söylendi hep bana.

Belki bu türden telkinler de beni birazcık filmin inandırıcılığından kuşku duymama sebep olmuştur.