Bu efekti Türkçe anlatabilecek var mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Zee
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Zee

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Step 4-5 te kopuyorum masef.

wasp071

Doçent
Reaksiyon puanı
1
step 4 den sonrasına yetmyo ıngilizcem .:D ingilizcem bitti

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
çok uzun olmasa çevirirdim de metin baya uzun birde photoshop bilgim sıfır kavramları falan bilmiyorum :d

Zee

Asistan
Reaksiyon puanı
4
çok uzun olmasa çevirirdim de metin baya uzun birde photoshop bilgim sıfır kavramları falan bilmiyorum :d

Kavramları çevirmene gerek yok aslında. Program ing. zaten. :) Eğer uzun diyorsan boşver. Uğraştırmayalım.

kizil_izci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tamamını çevirmek değilde kısaca özet geceyim dedim... Uzun zaman önce yapmıştım bunu pek karışık bişey yok....

1- Önce 720x480px yeni bir döküman aç.
2- arka planı siyah ile doldur.
3- zenci kadının resmini indirmen için 2 farklı sitenin linkini vermiş... iki linkte kırık malesef benzer bişey bulursun artık.
4- kadının olduğu resmin arka planını temizle, kadın dışında bir şey kalmasın, magnetic lasso ve refine edge ile haledersin artık... (extract toolu kaldırdı şerefsiz adobe...)
5- resmi temizledikten sonra kadının olduğu layeri yeni oluşturduğun dökümana taşı...
6- şimdi taşıdığın bu layeri duplicate et yani kopyasını oluştur... layeri yeni layer simgesinin üzerine taşırsın...
7- resmi desarture et yani siyah beyaz yap -- image > adjuments > desarture kısa yolu shift + ctrl + U idi sanırım...
8- lens blur ver.. step 3 ün altında ki resimde kullandığı değerleri var
9- şimdi dosyayı farklı bir isimle psd olarak kaydet save as yap yani... az önce blur uyguladığın layerın görünür olduğuna emin ol... layerin yanında ki göz kapalı olmasın işte.. sonradan Dispace işlemi için kullanacak... kaydettikten sonra bu layeri kapat onla işimiz kalmadı...
10- kadının yüzünde kullandığı shapeleri indirebileceğin linkleri vermiş... ilk verdiği linkdekiler paralıymış.. ikinci verdiğinde ona benzeyen beleş shapeler varmış...
11- bu shapeleri kullanarak "step 5" hemen üstündeki gibi bi görüntü elde etmeye çalış... o kısım sana kalmış... biraz el becerisi isteyebilir..
12- sonra sırayla oluşturdğun shape layerlarını secerek filter - distort - displace uygulayacaksın değerleri "step 6" nın üstündeki resimde vermiş. kaynak dosya olarak 9. adımda kaydettiğin dosyayı kullan... bunu bütün shape layerlarına uygula.
13- daha sonra her shape layeri için kadın yüzü olan layeri kopyala ve her kopyayı bir shape layerinin üzerine taşı.
14- kadın yüzü olan layerlara sağ tıklayıp "create cliping mask"ı seç...
15- son olarak cliping mask yaptığın layerlara drop shadow ver... değerleri "step 9" un üzerinde ki resimde vermiş....
16- şimdi arka plana kahverengiden siyaha doğru radial gradident uygula... "step 10" yazısının üzerinde ki arka planı oluşturacaksın...
17- son olarak resmin solunda ki yazıyı yazmış ve resmin kontrastını artırmış ...

hepsi bu... gece gece yazdım. Arada atladığım bir şey varsa ya da imla hatası yaptıysam kusura kalma.. hadi kolay gelsin...