Bu donanıma hangi ekran kartı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan whoave
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

whoave

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar öncelikle selamun aleyküm, forumunuza ilk gelişim. Herkese hayırlı seneler diliyorum, ilk konumu da bu şekilde açmış oluyorum.
Konuya geçersek.
Yakın bir arkadaşımın ekran kartı arızalanmış. Kısa sürede geçici bir şey almayı düşünüyor.
Ben donanımdan hiç anlamadığım için kasasına uyumlu herhangi bir ekran kartı almasının yeterli olacağını düşündüm ama neye göre uyumlu oluyor onu da bilmiyorum...
Attığı birkaç fotodan edindiğim bilgilere göre donanımı şu şekilde::
  • H61H2-M17 anakart
  • 4GB ram nanya marka
  • intel Core işlemci sanırım i3 ama ondan tam emin değiliz şimdi bu arkadaşın bilgisayarı hazır satılan bilgisayarlar var ya onlardan
  • https://www.hepsiburada.com/casper-n...ye-pm-bd500203
  • şu üstteki bilgisayar olduğunu düşünüyoruz ama bilgisayarı açılmadığı için işlemci kaç ghz onu bilemediğimden tam emin olamıyorum.
  • Şuanki ekran kartı HD7350 1GB DDR3 AMD ekran kartı.
Bu donanıma nasıl bir ekran kartı alabilir? 200-300 Bakiyesi var ama yine ucuz bir şey önerirseniz daha iyi olur, o 0 istiyor ama bu fiyatlara 0 bulamayacağını söyledim yine varsa tavsiyelerinize açığız.

whoave

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
İşlemci ve PSU'yu net öğrenmeden ekran kartı önermek pek doğru olmaz ama bu ürün uyabilir. Bu arada attığınız link çalışmıyor.

MSI Amd Radeon R7 240 2GB 128Bit DDR3 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Fiyatı
123.jpeg

Hocam şu resmi attı, işlemci caleron olan mı? uyumludur değil mi?

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
Küçük bir darboğaz olabilir gibi ama işlemciyi değiştirecek durumunuz olmadığını varsayarak alabilirsiniz diyorum.

whoave

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Küçük bir darboğaz olabilir gibi ama işlemciyi değiştirecek durumunuz olmadığını varsayarak alabilirsiniz diyorum.
Hocam arkadaşı foruma davet ettim, üye olacak sanırım o da az sonra muhabbete katılır diye umuyorum ama, toplu bi değişim önerecek olsanız işlemci tavsiyesi de yapabilir misiniz? bir de bütçe limiti koymadan örneğin ekran kartı ve işlemci olarak ne önerirsiniz şöyle 2'si toplam 450-500 yapacak şekilde falan.

Berkan Zafer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
önerileriniz için Teşekkür ederim bu önerdiğiniz gayet iyi 300 tl`lik bir ekran kartı almayı düşünüyordum

whoave

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5

Hocam tekrar rahatsız ediyorum, arkadaş bu ekran kartını aldı. 0 aldı.
- Dahili ekran kartı ile bilgisayar açılıyor
- Bu ekran kartını takınca, ekrana görüntü gelmiyor, monitör sinyal yok gibi oluyor.
- Güç kaynağında sıkıntı olabilir diye başka güç kaynağı denedik yine olmuyor.
- Bilgisayarcıya götürdük, gtx 1030'mu ne takmış çalışmış, ama bu R7 240 ekrana görüntü vermiyor.

Sıkıntı ne olabilir?
Arkadaşın eski ekran kartı ve yeni aldığı bu ekran kartı ekrana görüntü vermiyor ama gtx1030(sanırım böyle demiş) görüntü vermiş.
Ne yapması lazım, başka ekran kartı mı alsın bunu iade edecek şimdi.