Bu da Sergen'e kapak olsun!

Bu konuyu okuyanlar

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
528
Puanları
0
NTVSpor yorumcusu Sergen Yalçın, Azerbaycanlı dostları çok kızdırmış.. Sözleriyle Azeri halkını rencide ettiği düşünülen Yalçın'la yapılan röportajda, usta yorumcu ağır şekilde eleştirildi...

sergenyalcin_forma.jpg


Azerbaycan - Türkiye karşılaşması öncesinde Türk basınında, Azerbaycan takımının galibiyetine çok fazla ihtimal verilmemişti.

Bu durum Azeri basınında çok fazla yadırganmadı ancak Türkiye'nin kaybettiği maç sonrasında NTVSpor yorumcusu Sergen Yalçın’ın sözleri, Azerbaycan basınınca tepki gördü, geniş yer buldu.

Azerbaycan ile Türkiye'nin kardeşliğini hiçe saydığı belirtilen Sergen Yalçın’ın "Biz Azerbaycan-Mazerbaycan gibi takımlara puan kaybetmemeliyiz" şeklindeki sözleri ile "Ben bile bu maçta oynardım" şeklindeki ifadeleri, Azeri basınında yankı buldu.

Azeri basını, Sergen Yalçın'ın bu sözlerini unutmadı ve deneyimli yorumcuyla bir röportaj gerçekleştirdi.

Röportajın aktardıldığı haberde yer alan yorumlarda Sergen’in “sözünü yediği” ve "açıklamalarını başka yöne çekmeye çalıştığı" vurgulandı. Ayrıca röportajın sonunda Türkçe olarak "Bu da Sergen'e kapak olsun" gibi ifadelere yer verildi.

Azeri kardeşlerimizi oldukça sinirlendiren Sergen Yalçın'ın, Sektor13 isimli Azeri medya organına verdiği röportajı Ajansspor.com Türkçe olarak derledi.

İşte Sergen Yalçın’la yapılan ve oldukça gergin geçtiği anlaşılan röportaj;

- Uzun zamandır sizinle iletişime kurmaya çalışsak da, aramalarımız cevapsız kalıyordu.

- Olabilir.

- Nedenini öğrenebilir miyiz?

- Her aramayı cevaplamak zorunda mıyım?

- Azerbaycan-Türkiye maçından iki hafta geçmesine rağmen, hala birçokları kazandığımız şanlı zaferden söz ediyor. Bu maçtan sonra Türkiye milli takımı nasıl görünüyor?

- Allah kolaylık versin, oyundan sonra uzun zaman geçti. Zaten bundan sonra konuşmanın anlamı da yok.

- Bu maçla ilgili soracağımız bazı şeyler var. Sorun değilse, görüşlerinizi bildirir misiniz?

- Ne diyeyim ki? Takımınız mücadele edip hak ettiği galibiyeti kazandı. Türkiye Milli Takımı oldukça kötü durumdaydı. Bence, bu onlara bir ders oldu. Bundan da sonuç çıkarmalılar. Başka söylenecek bir şey yok.

- Peki Azerbaycan takımının sergilediği futbolu beğendiz mi?

- Açıkçası sergilenen futbolu beğenmedim. Ancak futbolcularınızdaki zafer isteği beni hayran bıraktı. Futbolda mücadele temel şarttır. Azerbaycan milli takımı haddini bilerek oynadı. Yani, zafer kazanmalarına rağmen, başka şeylere el atmadılar.

- Takımımız hakkında iyi fikirdesiniz. Peki o zaman açıklamalarınızdan birinde "Ben bu halimle çıkıp oynarım" ifadeniz hangi mantıkla açıklanabilir? Yani takımımız dışarıdan bu kadar mı cılız görünüyor?

- Bu sözlerin takımınızla ne ilgisi var?

- Her halde aynı sözleri takımınız Almanya'ya farklı mağlubiyetinden sonra da dile getirdiniz. Azerbaycan milli takımı dışarıdan "kolay yem" etkisi yaratıyor sanırız. Siz şimdiki halinizle takımımıza karşı oynamaya hazır mısınız?

- Dediklerimin sizin sözlerinizle hiçbir ilişkisi yok. Birincisi, Almanya yenilgisinden sonra da takımımızı tenkit edenlerden biri bendim. İkincisi, futbolcularımız her iki maçta da adeta ortalıkta dolaşıyordu. Dolayısıyla da bizim de aynı hızla sahada dolaşabileceğimizi söyledim. Yani, futbolcuların biz veteranlarla herhangi farkı olmadığı görülüyordu. Bunun Azerbaycan takımıyla ne alakası var?

- Ayrıca ülkemizin adını "Azerbaycan - Mazerbaycan" diye kullanmanızı açıklayabilir misiniz?

- (Düşünüyor) Vallahi böyle şey söylediğimi hatırlamıyorum.

- Belki sinirli olduğunuzdan ağzınızdan çıkan ifadeleri fark etmediniz. Herhalde bu daha makul görünüyor..

- Ben o kadar unutkan değilim ki, söylediğim ifadeyi hatırlayabilirim. O yayında amacımız Türkiye takımında olan sorunları ortaya çıkarmak ve yenilgiye açıklık getirmekti. Neden Azerbaycan hakkında ağzıma geleni konuşayım?

- Birilerinin ülkenizin adını "Türkiye-Mürkiye" diye kullanması sizin de hoşunuza gitmez o halde?

- Tabii ki. Ancak böyle bir söz dediğimi bilmiyorum. Belki siz beni yanlış anlamışsınızdır.

- Tüm bunlardan sonra Azerbaycan halkına söylemek istediğiniz bir şey var mı?

- Ben böyle sözler söylemedim. Anlaşılan siz okuyuculara böyle aktardınız..

- Bizim bunu yapmamıza gerek yok. Azerbaycan'daki ailelerin büyük kısmının evinde uydu anteni var ve onlar Türkiye kanallarını izleyebiliyor.

- Yine söylüyorum bu yayında sadece Türkiye milli takımından söz ettim. Benim Azerbaycan'la ne işim var? Onlar yanlış düşündüyse bu benim suçum değil.

- Peki takımımızın evinde Almanya'dan puan alabilecek gücü var mı?

- Futbolda imkansız diye bir şey yoktur. Yeter ki iyi mücadele etmeyi başarın. Ancak seviye farkı da ortada. Bunun gerçekleşeceğine pek inanmıyorum.

- Berti Fogts'lu milli takımımızın grubu dördüncü sırada bitirme fikri hayata geçebilir mi?

- Buna da inanmıyorum. Almanya, Türkiye ve Belçika'nın gücü belli. Avusturya da bunların peşinde. Bence en iyi durumda beşinci sırayı yakalayabilirsiniz.

- Sizce Azerbaycan Milli Takımı üyeleri Süper Lig’detop oynayacak güçte mi?

- Bence zor. Bize gol atan futbolcunuz Türkiye'de top oynasa da kadroda düşünülmüyor. Oysa, Azerbaycan Milli Takımı’nın önemli üyelerinden.

- Yanılıyorsunuz. Reşat Sadıkov Eskişehirspor’un son iki maçında 90 dakika sahadaydı, üstelik takımı her iki karşılaşmada da galibiyet kazandı.

- Olabilir. Futbolcularınız mücadeleyi seviyor. Ancak Süper Lig’de oynayabileceklerine inanmıyorum.

RÖPORTAJIN ORJİNAL HALİ İÇİN TIKLAYIN..

Ajansspor
 

erdcan

Doçent
Katılım
7 Eylül 2009
Mesajlar
911
Reaksiyon puanı
14
Puanları
0
Azeri muhabir saçmalamış.1 maçla ne oldum delisi olmuşlar.
 

michuozawa

Müdavim
Emektar
Katılım
6 Ağustos 2008
Mesajlar
20,604
Reaksiyon puanı
493
Puanları
83
Sergen'e değilde sanki Türkiye'ye dokunduruyorlar gibi geldi bana...
 

TazzzY

Müdavim
Emektar
Katılım
12 Kasım 2008
Mesajlar
7,353
Reaksiyon puanı
275
Puanları
83
Röportaj'dan çok laf dalaşı olmuş Sergen bu Röportajı yaparak hata yapmış bu kadar damgalayıcı sorulara cevap vermek bile saçma.

Bir futbol maçını Ülke meselesi getirmek Saçmalıktan başka birşey değildir.
 

Neutral

Müdavim
Katılım
14 Mart 2009
Mesajlar
1,947
Reaksiyon puanı
179
Puanları
63
Yaş
40
Röportaj yapanın ''Laf Koymak'' için soru sorduğu ve verilen cevaplarda da daha önce kazanılan maçın gururunu görebiliriz. Biraz kendisinin biraz da ülkesinin EGO'sunu da görebiliriz konuşulanlarda.
 

xismailaydin

Müdavim
Katılım
28 Eylül 2008
Mesajlar
1,379
Reaksiyon puanı
18
Puanları
38
Yaş
34
Yarın öbür gün Türkiye savaşa girse bize en büyük zarar Azerbaycan-mazerbaycandan gelir. Bunu içtenlikle söylüyorum. İşleri olunca kardeş olmayınca kalleşin önde gidenleri.
 

S_T_A_L_K_E_R

Müdavim
Katılım
19 Aralık 2009
Mesajlar
2,946
Reaksiyon puanı
40
Puanları
0
Duyan da Dünya Kupası'nı kaldırdılar sanır. Bi yerleri kalkmış...
 

vegaturk

Müdavim
Katılım
21 Haziran 2008
Mesajlar
3,718
Reaksiyon puanı
117
Puanları
0
Yarın öbür gün Türkiye savaşa girse bize en büyük zarar Azerbaycan-mazerbaycandan gelir. Bunu içtenlikle söylüyorum. İşleri olunca kardeş olmayınca kalleşin önde gidenleri.

Aynen azeriler hakkında duygularım bunlardır en son şehitlikteki bayrağı indirdiklerinde zaten bitmişti kardeşliğimiz zamanında ruslar gibi yapsaydık şuan bizden iyisi olmazdı Ruslar gerçekten biliyor işini....
 
Üst