Bu da Samsung'un iPhone'u - Omnia i900

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
iPhone'a karşı verilen tasarım ve albeni mücadelesinde, Samsung tarafından yeni bir oyuncu geliyor. Omnia isimli yeni telefondaki özellikleri biliyor musunuz?

Apple, iPhone ile akıllı telefon üreticileri listesine tepelerden bir giriş yaptı. Bu ayın sonuna doğru piyasaya sürülmesi beklenen üçüncü nesil şebeke desteğine sahip iPhone ile şu anki konumunu daha da yukarılara çekebilecek Apple'a karşı, benzer özellik ve arabirime sahip telefonlar da piyasaya birbiri ardına sürülüyor. İşte karşınızda Samsung'un iPhone'u Omnia i900. Tamamen dokunmatik, ince ve çekici.

samsung_omnia_81.jpg

Teknik Özellikler Göz Dolduruyor

iPhone müşterilerinden farklı olarak Omina i900'ü beğenenler teknik özelliklerini incelemek için biraz daha fazla vakit ayıracaktır. 8 veya 16 GB depolama alanıyla gelmesi beklenen Omnia, Windows Mobile 6.1 Professional işletim sistemine sahip. Omnia'nın önemli özelliklerinden birisi de Synaptics'in kapasitif dokunmatik ekran teknolojisini kullanan ilk Windows Mobile ürünü olması.

Ürünün üzerinde 5 megapiksellik bir kamera ve GPS alıcısı da bulunuyor. Neredeyse her şeyi tek bir ince gövdede barındıran Omnia gerçekten iPhone'a rakip olabilecek mi, yakında görmeye başlayacağız. Ama ilk darbeyi, beyaz ve metalik renklere sahip olmaması sebebiyle şimdiden yediğini belirtmek isteriz. :)

Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net

hakanarin

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Dövmek ne kelime? Bu özellikler ile canına bile okur. :P

Windows Mobile 6.1 Professional
quad-band GSM / GPRS / EDGE
7.2Mbps HSDPA
WiFi
USB port
FM tuner
Bluetooth
3.2-inch 400 x 240 Dokunmatik Ekran
5-megapixel Kamera
8GB ve 16GB Kapasite Seçenekleri

GOTHiC

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dövmek ? :S fiyat konusunda i phone ile çok büyük farklılıklar olmaz sa iphone yi alacakların sayısında acayip bir düşüş olacaktır.. hatta piyasadan silebilir bile bence.. böyle saçma iphone özellikleri ile kim ne etsin ki ? bluetooth tan şarkı alamıyosun sadece kendi kulaklığıyla bağlantı kutrabiliyosun :):): zuuuahaha

Yok yok samsung cidden çok sağlam bir telefonlar geliyor..

netcezz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence bu samsung i-phonun kalbini kırar gibi sanki :D

JuLiuSiuS

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ben Iphone alacaktım vazgeçtim ;d Wifi 5MP Radio daha ne olsun

Ademsx1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sanmam cunku samsungun telefonları hic kaliteli olmuyor..İcine cok ozellik koyduysalar hele ise samsungsa kesin yavvaştır ..

Ben yinede yeni gelcek iphone nu bu +özelliklerine rağmen tercih ederim..

centigarde

Asistan
Reaksiyon puanı
0
son zamanlarda samsung çok fazla yol katetti.her çıkardığı ürün piyasadaki benzerlerinden en az bir veya iki özellik daha fazlasını sunuyor veya daha gelişmiş özeliiklerle geliyor.bence iphone dan daha ulaşılabilir bir fiyat veya daha yaygın bir servis ağı olduğundan dolayı son kullanıcıya daha çok hitab edecektir

GOTHiC

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yalnız arkadaşlar biliyorsunuz ki iphone nin fiyatı çok ucuzladı 8gb iphone 199 dolar 16 gb 299 dolar.. Yani samsung bu fiyata inebilirmi bilmiyorum.. Ha inerse tabiki tercihim o olur..