Bu da benim sitem

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Her nekadar yeni mezun bir Ziraat Mühendisi olsamda,kariyer hedefimi bilişim sektörüne yönelendirmiş bulunmaktayım.

Şu anda iş arıyorum ve iş arama sürecini daha verimli nasıl geçirebilirm diye düşünürken uzun süredir ilgilendiğim ama bir türlü kendimi veremediğim web teknolojilerinde ki tecrübemi arttırmak için br site açtım.

Esas amacım çok ziyaret edilen çok para kazandıran bir siteden ziyade, PHP,MySQL,SEO ve ajax konularında bilgimi ve tecrübemi ilerletebilmek.(eh üç-beş kuruşta kazansak, işsiz işsiz fena olmaz hani :P)

Sitede özellikle yurtdışındaki haber kaynaklarından çevirip,derlediğim teknoloji haberleri yer almakta,ayrıca özellikle linux ve açık kaynakyazılımlarla ilgili eğitim videoları hazırlayıp koymayı düşünüyorum.

Site Drupal CMS ile hazırlanıyor.Sitede kullanılan haber resimlerini GIMP ile hazırlıyorum.

Localhostta boğuşmaktansa, büyük denizde boğulmayı tercih ettim anlayacağınız.

Sitenin tasarımıyla ilgili önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.(Şu an kendi temamı yazma sürecindeyim de :) )

Not.Bir kaç gündür konulara sitemden linkler veriyorum dikkat ettiyseniz.Umarım problem oluşturmaz.Ama sadece SDN ye veriyorum.Çünkü gözümü ziyaretçi hırsı bürümedi gelecekse de seviyeli ziyaretçiler gelsin.
sitenin adresi : TeknoKritik - test yayını | işe yarar teknoloji

mesajj

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle siteniz hayırlı olsun. Tebrik ederim..

İfadenizin başında ziraat müh. mezunu olduğunuzu belirtmişsiniz. Bu sebeple bazı şeyleri denemek, tecrübe kazanmak ve motive için iyi bir deneyim olabilir.

Ama açık konuşmak gerekirse; nette iyi bir proje oluşturulacaksa birincisi; gerçekleştirdiğin projenin güçlü bir rakibi olmayacak, ikincisi; eğer rakibin yoksa siteye katkıda bulunacak iyi donanımlı bir ekip oluşturman gerek...

Tasarladığınız site; Teknoloji sitesi, yanına forumda eklemişsiniz. Ancak türkiyede teknoloji sitesi anlamında bir İHTİYACIN olduğu kanısında değilim. Bu konuda ezici bir maddii güce, iyi bir beyin takımına sahip olan teknoloji siteleri var. Zaten sizinde amacınız rakip olmak değil, çünkü sitedeki yayınlanan haberler alıntılanmış haberler.... Sadece deneyim kazanmak için güzel bir aktivite...

------------

Bence forumdur, vs. bu işler üzerinde kesinlikle uğraşmayın. Özellikle e-ticaret uygulamaları yazabilmek için uğraş verin. Hazır php site uygulamalarından uzak durun. Bu şekilde piyasada kendinize iyi bir yer edinebilirsiniz.

Rabbim sizi her daim mutlu etsin.

Selam ve dua ile ...

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Öncelikle siteniz hayırlı olsun. Tebrik ederim..

İfadenizin başında ziraat müh. mezunu olduğunuzu belirtmişsiniz. Bu sebeple bazı şeyleri denemek, tecrübe kazanmak ve motive için iyi bir deneyim olabilir.

Ama açık konuşmak gerekirse; nette iyi bir proje oluşturulacaksa birincisi; gerçekleştirdiğin projenin güçlü bir rakibi olmayacak, ikincisi; eğer rakibin yoksa siteye katkıda bulunacak iyi donanımlı bir ekip oluşturman gerek...

Tasarladığınız site; Teknoloji sitesi, yanına forumda eklemişsiniz. Ancak türkiyede teknoloji sitesi anlamında bir İHTİYACIN olduğu kanısında değilim. Bu konuda ezici bir maddii güce, iyi bir beyin takımına sahip olan teknoloji siteleri var. Zaten sizinde amacınız rakip olmak değil, çünkü sitedeki yayınlanan haberler alıntılanmış haberler.... Sadece deneyim kazanmak için güzel bir aktivite...

------------

Bence forumdur, vs. bu işler üzerinde kesinlikle uğraşmayın. Özellikle e-ticaret uygulamaları yazabilmek için uğraş verin. Hazır php site uygulamalarından uzak durun. Bu şekilde piyasada kendinize iyi bir yer edinebilirsiniz.

Rabbim sizi her daim mutlu etsin.

Selam ve dua ile ...

Öncelikle güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.

Sizin de belirttiğiniz gibi amacım kimseye rakip olmak değil.Zaten şu an kullandığım teknik altyapı ile bu mümkün de değil.

Forum meselesine gelince bildiğiniz üzre SMF açıkkaynak kodlu ve forum olması sebebiyle veritabanı kullanıyor.Orda amacım SQL yapısını daha iyi kavrayabilmek.Çünkü herhangi bir veritabanı uygulamasında karşılaşabileceğiniz özellikler, sorunlar forum yapılarında mevcut.Kullanıcı üyeliği, kullanıcı gruplandırma, kullanıcı yetkilendirme, işlem takibi vb.

Bahsettiğiniz e-ticaret uygulamaları ise güzel konular ancak biraz daha spesifik alana kaydığı için şu an elimdekilerle idare edeceğim herhalde.

Hazır PHP uygulamalarını kullanmamın sebebi ise dilin mantığını kavrayabilmek.

Allah nasip ederse gelecekte Malezya'da yaşamayı planladığım için Türkiyenin piyasa şartları benimle çok ilgili değil sanırım.

İlginiz ve değerli görüşleriniz için teşekkür ederim.

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,162
Drupal'i bırakıp acilen joomla'ya geçmen senin yararına olacaktır diye düşünüyorum. Tema konusunda da bir an önce bitir çalışmanı bence :)

Hayırlı olsun siten..

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Drupal'i bırakıp acilen joomla'ya geçmen senin yararına olacaktır diye düşünüyorum. Tema konusunda da bir an önce bitir çalışmanı bence :)

Hayırlı olsun siten..

Okuldan Drupal sayesinde mezun oldum o yüden gönül borcum var.:)

Ziraat mühendisliği ve Drupal? Ne alaka derseniz.

Bitirme çalışmamı aynı zamanda bölümün bilgisayar derslerine de giren istatistik hocasından almıştım.Ve hoca Zootekni Literatür Veritabanı içeren bir site hazırlamamı verdi.
Yapısı ise, kullanıcılar üye olacak, siteye konu seçip o konuda dosya yükleyebilecek,yüklü dosyalar arasında arama yapabilecek ve indirebilecek,kendi dosyalarını düzenleyebilecek.

Ödev sırasında neredeyse tüm CMS'leri inceledim ve kullandım.Drupal dışında,Joomla,XOOPS,mambo,plone,TYPO3 ve bunların biröok türev.Hatta mediawiki'yi bile denedim.Ancak hiçbiri Drupal'in esnekleğine sahip değildi.Ya da bana öyle geldi bilmiyorum.Belki de yıllardır Linux kullandığım için daha sıcak geldi Drupal.localhosta kurulum ve kullanım çok kolay gelmişti.Joomla'yı ise yönetim paneli ve ilk kurulumda karşıma çıkardığı anasayfadaki gereksiz birsürü ayrıntı yüzünden sevemedim.

Bir de drupalin artık birçok profosyonel sitede kullanılması cazip gelmişti.

Tema olayına gelince şu an gimp'te yapboz oynuyorum.:) birtürlü hoşuma gitmiyor yaptığım grafikler.Kendimi yendiğim an bitecek inşAllah.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Siten hayırlı olsun Yusuf abim :) İnşallah Bilişim teknolojilerindeki kariyer hedefinde de başarılı olursun, iyi çalışmalar diliyorum :)

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Teşekkürler İsmail.İnşallah sen de başarılı olursun.

Dünya büyük hepimize yeter :)

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Öncelikle web siteniz hayırlı olsun.Güzel çalışma.Fakat benim de naçizane bir kaç fikrim olacak kabul ederseniz.

Sitede özellikle yurtdışındaki haber kaynaklarından çevirip,derlediğim teknoloji haberleri yer almakta,ayrıca özellikle linux ve açık kaynakyazılımlarla ilgili eğitim videoları hazırlayıp koymayı düşünüyorum.
Eğer amacınız sadece bu ise, bence Drupal bunun için fazla bile gelebilir. Siz de bilirsiniz ki, Drupal CMS ağırlıklı yani daha geniş platformlar veya portal ağırlıklı içerikler için bence daha verimli olur. Bence hem tasarım hem de içerik yönünden WordPress daha uygun gibi geliyor.Özellikle yeni çıkan şablonları denemenizi tavsiye ederim.

Bu arada, inşallah güzel bir iş fırsatı yakalarsınız.

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
yusuf kardeş siten hayırlısı olsun eğer ki herhangi bir şekilde yardıma ihtiyacın olursa bir pm uzagındayım bilgin olsun... ;)

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Öncelikle web siteniz hayırlı olsun.Güzel çalışma.Fakat benim de naçizane bir kaç fikrim olacak kabul ederseniz.

Eğer amacınız sadece bu ise, bence Drupal bunun için fazla bile gelebilir. Siz de bilirsiniz ki, Drupal CMS ağırlıklı yani daha geniş platformlar veya portal ağırlıklı içerikler için bence daha verimli olur. Bence hem tasarım hem de içerik yönünden WordPress daha uygun gibi geliyor.Özellikle yeni çıkan şablonları denemenizi tavsiye ederim.

Bu arada, inşallah güzel bir iş fırsatı yakalarsınız.

Tavsiyeniz ve güzel dilekleriniz için teşekkürler.

Drupali tercih etme nedenimi yukarda belirtmiştim.Wordpress sizin de belirttiğiniz gibi daha çok blog temalı sitelere hitap ediyor.İçerik olarak her ne kadar benim sitemde Worpress yapısına uygun olsa da, Drupal daha profosyonel gibi geliyor bana nedense.
Daha önce de belirttiğim gibi esas amacım içerik'ten ziyade web teknolojileri konusunda ki bilgimi ve tecrübemi ilerletmek.Ama bununla birlikte bomboş bir site de yapmak istemem tabi.Wordpress'i localhostumda kullanıp onu da öğrenmeye çalışıyorum.

yusuf kardeş siten hayırlısı olsun eğer ki herhangi bir şekilde yardıma ihtiyacın olursa bir pm uzagındayım bilgin olsun... ;)

Teşekkür ederim.Yardım lazım olursa haber ederim.:)

Teşekkürler

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Hayırlı olsunn..

Teşekkürler.

Arkadaşlar arayüz yenileme çalışmaları nedeniyle site şu an kapalı.İnşAllah yarın bitmiş olacak ve yeniden yayına açılacak.

Niye yarın derseniz.Doğum günüm, bi anlamı olsun bari :)

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Siteyi yeniden açtım arkadaşlar.Doğum günüme denk geldi o da hoş bir tevafuk oldu.:)