Bu bilgisayarı almalı mıyım ?

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Laptop alınma alınır da, media markt'tan bir şey alınmaz.

scatterbrainbc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İps monitöre sahip değil sanırım ama mat ve fena olmayan bir ekranı vardı. Oyundan ziyade photoshop gibi programlar için düşünüyorum aslında ben. Photoshop için alınabilir mi mesela sizce?

pillibebek_

Profesör
Reaksiyon puanı
145
işlemci hızı yavaş gelmişti bana önce ama turbo işlemci hızını destekliyormuş. 3.1 turboda hiç fena değil. ekran kartıda 960M kaçırma derim. Photoshopta da sıkıntı çıkarmaz

scatterbrainbc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekranı sıkıntı olmaz yani di mi. Ips değil ama iyi görünüyordu renkler filan..

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
İps monitöre sahip değil sanırım ama mat ve fena olmayan bir ekranı vardı. Oyundan ziyade photoshop gibi programlar için düşünüyorum aslında ben. Photoshop için alınabilir mi mesela sizce?
Photoshop için neden bu kadar pahalı bir makine alıyorsun ? Bildiğim kadarıyla 2 çekirdekli pentium'lar bile photoshop için yeterli. Neye para verdiğine dikkat et derim. Sana tek tavsiyem;

1920x1080 ekranın altına bakma.
Ekranı kendin test et. Mümkünse IPS ekran al. Durumun varsa Mac al.

Kısaca günümüz güncel donanımlarının alayı işini görür. Sen çevre birimleri konusunda endişelen bence.

scatterbrainbc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekranın full HD olmasını istiyorum ve en ucuz 2500 filan zaten. Varsa bir önerin bakabilirim ama :)

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Ekranın full HD olmasını istiyorum ve en ucuz 2500 filan zaten. Varsa bir önerin bakabilirim ama :)

Biraz baktım ama gerçekten de aradığın ekran sadece bu fiyat segmentinde ve bu tip cihazlarda bulunuyor. Masaüstü olsaydı çok yüksek bir donanım almana gerek yoktu ama laptop'ta photoshop için Asus Rog alan varmış. Anladığım kadarıyla bu işlerle uğraşanlar ya Macbook yada oyun bilgisayarı alıyorlar iş notebook'a gelince. Yukarıdaki ürünü araştırdım, alınabilir. Hatta bir inceleme sayfasında bunun photoshop için alınabilecek en iyi laptop'lar listesine koymuşlar.

Sadede gelecek olursak, masaüstünde dediğim gibi çok fazla seçeneğin var ve gerçekten bu kadar güçlü bir donanıma ihtiyacın yok. Ama laptop'larda bu tip cihazlara para vermek zorundasın çünkü laptop'ların özelliğini sen seçemiyorsun. Firmanın hazırladığı gibi satın alıyorsun. Macbook almayı düşünebilirsin ama fiyat çok artar. Yada gidip normal bir notebook alıp yanında iyi bir harici monitör de alabilirsin. Bu da bir seçenek. Ancak taşınabilirliği baltalar.

scatterbrainbc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Biraz baktım ama gerçekten de aradığın ekran sadece bu fiyat segmentinde ve bu tip cihazlarda bulunuyor. Masaüstü olsaydı çok yüksek bir donanım almana gerek yoktu ama laptop'ta photoshop için Asus Rog alan varmış. Anladığım kadarıyla bu işlerle uğraşanlar ya Macbook yada oyun bilgisayarı alıyorlar iş notebook'a gelince. Yukarıdaki ürünü araştırdım, alınabilir. Hatta bir inceleme sayfasında bunun photoshop için alınabilecek en iyi laptop'lar listesine koymuşlar.

Sadede gelecek olursak, masaüstünde dediğim gibi çok fazla seçeneğin var ve gerçekten bu kadar güçlü bir donanıma ihtiyacın yok. Ama laptop'larda bu tip cihazlara para vermek zorundasın çünkü laptop'ların özelliğini sen seçemiyorsun. Firmanın hazırladığı gibi satın alıyorsun. Macbook almayı düşünebilirsin ama fiyat çok artar. Yada gidip normal bir notebook alıp yanında iyi bir harici monitör de alabilirsin. Bu da bir seçenek. Ancak taşınabilirliği baltalar.

Macbooklar ciddi bir şekilde pahalı ve bu işten para kazanacak gibi olursam ancak o zaman düşünebilirim. Şimdilik birkaç sene bazı programları öğrenme aşamasında sanırım bana yeterli olacak gibi geliyor bu bilgisayar. hq'li işlemci almaktı aslında içimdeki ama 4000 lira onlar da ve açıkçası biraz ağır ve kalınlar. Masaüstü iyi bi sistem toplanabilir ama ileride ya da Mac :)

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
Macbooklar ciddi bir şekilde pahalı ve bu işten para kazanacak gibi olursam ancak o zaman düşünebilirim. Şimdilik birkaç sene bazı programları öğrenme aşamasında sanırım bana yeterli olacak gibi geliyor bu bilgisayar. hq'li işlemci almaktı aslında içimdeki ama 4000 lira onlar da ve açıkçası biraz ağır ve kalınlar. Masaüstü iyi bi sistem toplanabilir ama ileride ya da Mac :)
Eğer photoshop bilmiyorsan şimdilik buna odaklı bir bilgisayar Alman'ı tavsiye etmem. Eski de olsa bir bilgisayar işini görecektir. Dediğin gibi yarın ya cayarsan ? O zaman tamamen paranı sokağa atmış olacaksın. Şu an bence Photoshop'u öğren biraz. Bilgisayar almak sonraki iş olsun.

scatterbrainbc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer photoshop bilmiyorsan şimdilik buna odaklı bir bilgisayar Alman'ı tavsiye etmem. Eski de olsa bir bilgisayar işini görecektir. Dediğin gibi yarın ya cayarsan ? O zaman tamamen paranı sokağa atmış olacaksın. Şu an bence Photoshop'u öğren biraz. Bilgisayar almak sonraki iş olsun.

Ses kayıt programları filan da kullanmayı düşünüyorum. Az buçuk biliyorum zaten ama elimde a4lü bir bilgisayar var ve photoshopu açıyor açmasına da sadece açıyor işte. :) sırf photoshop değil yani dediğim gibi.

baris066

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bende bunu almayı düşünüyorum günlük kullanım ve bazı oyunlar için. Dvd girişi yok sanırım. Sıkıntı çıkar mı?

Ali Anıl Koçak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar bende bunu almayı düşünüyorum günlük kullanım ve bazı oyunlar için. Dvd girişi yok sanırım. Sıkıntı çıkar mı?
Aynen kardeşim bende baya bi araştırdım. Dell 7559 modeli üzerinde de baya durdum. Dell'in de optik okuyucusu yok. Hiç bi sıkıntı olacağını sanmıyorum artık kullanımı bitti sayılır büyük ihtimalle kararım ASUS K501UW DM049T yönünde olacak.

baris066

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynen kardeşim bende baya bi araştırdım. Dell 7559 modeli üzerinde de baya durdum. Dell'in de optik okuyucusu yok. Hiç bi sıkıntı olacağını sanmıyorum artık kullanımı bitti sayılır büyük ihtimalle kararım ASUS K501UW DM049T yönünde olacak.

Bende büyük ihtimal bunu alıcam. Sıkıntı olursa usb li dvd okuyucu alırız. :)

eronis

Dekan
Reaksiyon puanı
4,382
CD/DVD devri bitti, artık formatı bile rufus ile USB'den atıyoruz. Tek bir sefer yazılabilen, yavaş ve çizilmeye karşı bu kadar savunmasızken çizikleri saç baş yolduran yarım yamalak bir sistem artık bitiyor. Hiç kullanmasanız daha iyi. 50TL'ye boş DVD alacağınız yerde 100-200TL verin 1TB disk alın yada 20-30TL verin, 16GB USB bellek alın.

baris066

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
CD/DVD devri bitti, artık formatı bile rufus ile USB'den atıyoruz. Tek bir sefer yazılabilen, yavaş ve çizilmeye karşı bu kadar savunmasızken çizikleri saç baş yolduran yarım yamalak bir sistem artık bitiyor. Hiç kullanmasanız daha iyi. 50TL'ye boş DVD alacağınız yerde 100-200TL verin 1TB disk alın yada 20-30TL verin, 16GB USB bellek alın.
Belki okulda veya bi takım şeylerde lazım olursa diye düşünmüştüm. Ama bende seninle aynı fikirdeyim.

Ali Anıl Koçak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
An itibariyle laptopu aldim. Magaza calisani fiyati gorunce sasirdi. En kisa zamanda fiyatinin artacagini soyledi

Ekli dosyalar

• 20160809_225323.jpg
    20160809_225323.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 145
  • 20160809_225315.jpg
    20160809_225315.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 159
  • 20160809_225302.jpg
    20160809_225302.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 288
  • 20160809_225257.jpg
    20160809_225257.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 552
Son düzenleme:

Ali Anıl Koçak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
i7 6500u perfonması hakkında bilginiz var mi
birde cd okuyucu yok cok önemlimi
Performans gayet iyi şu an için hiç bir sıkıntım yok klavye led ışığı da var. metal sağlam duruyor çok. optik okuyucu olmamasının hiç bir önemi yok bence. Bazı yazıların bulanık olma sorunu vardı onu da hallettim. Windows 10 DPI blurry / fuzzy text font fix - XP Explorer bu programı yükledikten sonra Use windows 8.1 DPI Scaling(our fix) işaretleyip aşağıdan DPI Scale'i %125 olarak seçip bilgisayarı yeniden başlattığınızda sorun ortadan kalkıyor

Ali Anıl Koçak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
hangi magazadan aldın bro mediamarkt dısnda nerde var
Sadece Mediamark'ta var ürünler yeni gelmiş. Benim gittiğim mağazada toplam 7 tane vardı. görevli arkadaş fiyatına şaşırdı daha pahalı olması gerekir dedi sonra bi kaç bilgilere baktıktan sonra laptopun fiyatının en kısa zamanda artacağını söyledi.