Bu başarı hepimizin:Türkiye'nin dış borcu, milli gelirin yüzde 60'ına ulaştı

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Türkiye'nin dış borç stoku yaklaşık 434 milyar dolarla milli gelirin yüzde 59'una ulaştı. AB tanımlı genel yönetim borç stoku 1 trilyon 319.6 milyar lira olarak kayıtlara geçti.
Hazine ve Maliye Bakanlığı, 30 Eylül itibarıyla brüt ve net dış borç stoku, Hazine garantili dış borç stoku ve kamu net borç stoku ile Avrupa Birliği tanımlı genel yönetim borç stoku verilerini açıkladı.
Buna göre, 30 Eylül itibarıyla Türkiye'nin brüt dış borç stoku 433.9 milyar dolar oldu. Stokun milli gelire oranı yüzde 59.1 olarak hesaplandı

Türkiye'nin net dış borç stoku da aynı dönemde 247.6 milyar dolar olarak belirlendi. Stokun milli gelire oranı yüzde 33.7 olarak kayıtlara geçti.

Söz konusu dönemde Hazine garantili dış borç stoku 14.4 milyar dolar oldu.

Kamu net borç stoku ise bu dönemde 643.1 milyar lira olarak gerçekleşti. Stokun milli gelire oranı yüzde 15.7 olarak belirlendi.

AB tanımlı genel yönetim borç stoku 1 trilyon 319.6 milyar lira, bu rakamın milli gelire oranı yüzde 32.1 olarak kayıtlara geçti.

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,973
Sputnik kimdir? Nedir? Neyi amaçlamaktadır? Kimlere hizmet etmektedir???

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
:) Gene Vatana Millete çok güzel hayırlı haberler veriyon. Ama bu haberler veya sayılar böyle verilmez veya kıyaslanmaz.
Bu haberi verirken geçen yılın aynı dönemi ile kıyaslanır veya son 3 yıl 5 yıl ile kıyaslanır. En olmadı GSMH ile oranlanır.
Senin verdiğin haber linkine göre hiç bilmeyen birisi ufff amma borcumuz varmış batmışım bitmişiz sanabilir. Ama Geçen yılın verilerine göre yanı 2018 aynı dönem verilerine göre borç miktarı kısmende olsa azalmış.

Dora

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,804
@OzkanK. haklı. Önceki döneme göre değerlendirme yapılması gerekir. Birim bazda düşüş az bile olsa taktire şayan. Ama birde $/TL oranından bakmayacak olursak tabi.