BTK Şikayet İşlemi Hakkında

kadir_bay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar,
vodafonedan 25 tl ye genç tarife olan faturalı hattımı aldım daha doğrusu aldığımı sandım.
daha sonra hattımın 25 + 5 =30 tl 12 sözleşmeli olarak açıldığını öğrendim.
vodafone a dilekçe gönderdim durumu anlatan 1 ay geçti yanıt gelmedi.
daha sonra btk ya mail attım ertesi gün vodafone dan aradılar imzaların tutuyor işlemler yasal haksız bulunduğunuzu bildirmek için aradık dediler.oysaki imza atmadığım halde imzalar tutmuş neyse.

şimdi.vodafone beni haksız buldu.btk ya şikayet ettim onlardan bir yanıt mı bekleyeceğim yoksa tekrar mail mi atmalıyım.

önerilerinizi bekliyorum.eğer btk ile işim bitti ise hakem heyetine gideceğim.

şimdiden teşekkürler

Felix Dzerjinski

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Btk'ya tekrar başvuru yaparsan Btk bu defa yazını Vodafone'a göndermez kendi değerlendirmeye alır; Ancak şikayetinden anladığım kadarıyla 25 liraya genç tarife almışsın ama 30 lira ve 12 ay taahhütlü aldığını söylemişler. Genelde tarife paketlerinin lansmanı yapılırken kdv ve öiv dahil edilir ancak 2-3 liralık bir vergi daha vardır telsiz kullanım ücreti ve bir ıvır zıvır vergisi (adı şimdi gelmedi aklıma) ancak bununla ilgilide işletmeci bilgilendirme yapar en kötü sözleşmende yazar.
Şimdi sen sözleşmeyi okumadan imzaladıysan zaten bilinçsizce hareket etmişsin bu saatten sonra altına imza atacağın şeyleri okumanı tavsiye ederim.
İkinci olarakta ben imza atmadım diyorsan o zaman o iş ne BTK'nın ne de Tüketici Hakem Heyetinin alanına girer, imzada sahtecilikten Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunman lazım.

kadir_bay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Btk'ya tekrar başvuru yaparsan Btk bu defa yazını Vodafone'a göndermez kendi değerlendirmeye alır; Ancak şikayetinden anladığım kadarıyla 25 liraya genç tarife almışsın ama 30 lira ve 12 ay taahhütlü aldığını söylemişler. Genelde tarife paketlerinin lansmanı yapılırken kdv ve öiv dahil edilir ancak 2-3 liralık bir vergi daha vardır telsiz kullanım ücreti ve bir ıvır zıvır vergisi (adı şimdi gelmedi aklıma) ancak bununla ilgilide işletmeci bilgilendirme yapar en kötü sözleşmende yazar.
Şimdi sen sözleşmeyi okumadan imzaladıysan zaten bilinçsizce hareket etmişsin bu saatten sonra altına imza atacağın şeyleri okumanı tavsiye ederim.
İkinci olarakta ben imza atmadım diyorsan o zaman o iş ne BTK'nın ne de Tüketici Hakem Heyetinin alanına girer, imzada sahtecilikten Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunman lazım.

kesinlikle imza atmadim.heralde kendi birseyler karaladi bayi.

simdi bir islem yok i zaman bekleyen.bir kez daha btk ya mail mi atayim savciliga mi gideyim.ben operator degistirmek icin ugrasiyorum.savciliktan sonuc ne zamanda cikar.burde gecmek istedigim operatore gitsem bana yardimci olurlar mi bu konularda

M@STER

Profesör
Reaksiyon puanı
5
arkadaşlar,
vodafonedan 25 tl ye genç tarife olan faturalı hattımı aldım daha doğrusu aldığımı sandım.
daha sonra hattımın 25 + 5 =30 tl 12 sözleşmeli olarak açıldığını öğrendim.
vodafone a dilekçe gönderdim durumu anlatan 1 ay geçti yanıt gelmedi.
daha sonra btk ya mail attım ertesi gün vodafone dan aradılar imzaların tutuyor işlemler yasal haksız bulunduğunuzu bildirmek için aradık dediler.oysaki imza atmadığım halde imzalar tutmuş neyse.

şimdi.vodafone beni haksız buldu.btk ya şikayet ettim onlardan bir yanıt mı bekleyeceğim yoksa tekrar mail mi atmalıyım.

önerilerinizi bekliyorum.eğer btk ile işim bitti ise hakem heyetine gideceğim.

şimdiden teşekkürler

Yeni faturalı hat aldıysanız 5 TL vergi var 12 ay boyunca ödersiniz tüm operatörlerde böyledir ama bayii çalışanlarının bilgilendirmesi gerekir

Forward

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bende yaklaşık 9 aydır Vodafone Genç tarifeliyim Turkcellden geçmiştim.bende max fatura 27 TL geldi.böyle bir ek ücret olduğu konusunda bilgimde yoktu çevremde bu tarifeyi kullanan çok insan var ama hiçbirinde bu tür bir durum sözkonusu değil.

kadir_bay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
hocam alalı 4 - 5 ay oluyor vergi değil.
tarife normalde 25 tl. kampanya yapmışlar +5 tl veriyorsun dakikaların 2 katına çıkıyor fiyat 30 oluyor.ben öyle istememiştim 25 tl lik olsun dedim adam kampanyalı tarifeden yapmış birde imza atmış ben imza atmadım umarım anlatabilmişimdir.kampanyadan dolayı 12 aylık taahüt var

M@STER

Profesör
Reaksiyon puanı
5
hocam alalı 4 - 5 ay oluyor vergi değil.
tarife normalde 25 tl. kampanya yapmışlar +5 tl veriyorsun dakikaların 2 katına çıkıyor fiyat 30 oluyor.ben öyle istememiştim 25 tl lik olsun dedim adam kampanyalı tarifeden yapmış birde imza atmış ben imza atmadım umarım anlatabilmişimdir.kampanyadan dolayı 12 aylık taahüt var

Bayinin dilekçe ile durumu bildirmesi gerekir ceza ödeyeceği için bunu yapmayacaktır tüketici haklarına başvurmanı tavsiye ederim,çünkü ülkemizde cep telefonu operatörlerini denetleyen kurum yarım yamalak çalıştığı ve her hangi bir yaptırım uygulamadığı için bayiler istediği gibi at koşturur durumda Allah yardımcın olsun

carizmauqur

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynı tarifeyi aldığımda kimlik sana ait bir fatura ve imza istiyorlar bildiğim kadarıyla sen imza atmadım diyorsun o bayi atsa nasıl tutuyor çok saçma bunu unutması imkansız bayiinin

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
sizden kimlik istediği halde kendi adına hat çıkartan bayiler bile var bu ülkede. BTK belirli bir zaman dilimi içerisinde şikayetleri değerlendiriyor diye biliyorum. Başka arkadaşın dediği gibi bence evrakta sahtecilikle alakalı olarak savcılığa git. Sonuçta imza sirküllerinde durum ortaya çıkacaktır.

kadir_bay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
şimdilik bir kez daha başvurdum btk ya mail ile eğer birşey çıkmazsa hakem heyeti veya tüketici haklarına gideceğim.sonucu buraya yazarım

kadir_bay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
"İddia ettiğiniz şekilde imzaların kendinize ait olmadığını düşünüyor iseniz konu ile ilgili olarak yasal yollara başvurulabileceği değerlendirilmektedir.
Bilgilerinizi rica ederiz.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu

Tüketici ile İlişkiler Müdürlüğü"

Yukarıdaki gibi yanıt geldi BTK dan ikinci şikayetimde.Benden bilgi mi istiyorlar başka yere şikayet mi et diyorlar