Selamun aleyküm arkadaşlar. Konuyu buraya açtım, yanlış açtıysam affola. Bi abimiz kardeşinden Samsung A30 aldı, telefon yurtdışı tabi yeni yasaya göre kayıtlı. Telefonun İmei numaralarını (Çift Hat) kontrol edene kadar bi mesaj gelmemişti, ama e-devlet'ten kontrol ettim, her ikiside kayıtsız. (Yurt dışından alan kişi kendi pasaportuna işletmiş. Kayıt eden ile kullanan farklı.) Daha sonra bir gün sonra sabaha doğru btk'dan mesaj geliyor kayıtsızdır diye. Sistem, bunu ben kontrol ettim diye mi attı, yoksa sistemin attığı mesaj şansa bağlı birşey mi? Ben burada gelen mesajın sürecini kısaltmış mı oldum? Böyle bir şey var mıdır?
2. olarak bu mesaj geldiği için kayıt olayını imei atarak yapmak istiyor, kullanılmayan bir telefonun imeisini A30 modeline yapıştırıp eskisini imha edecekler. Bu işlemde ki olumsuz durumları da yazar mısınız?
2. olarak bu mesaj geldiği için kayıt olayını imei atarak yapmak istiyor, kullanılmayan bir telefonun imeisini A30 modeline yapıştırıp eskisini imha edecekler. Bu işlemde ki olumsuz durumları da yazar mısınız?