Browserlarda Kayıtlı olan Şifreleri Almak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rom.
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Biliyorsunuz browserlar kullanıcı ve şifre bilgilerini hatırlayıp sizin adınıza doldurabiliyor. Ben de bu yöntemi bazen (şifrenin çalınması önemli olmayan yerlerde) kullanıyorum. Dün bu şifrelerden bir tanesini unuttum ve kurtarma yöntmleri düşünmeye başladım.
İlk aklıma gelen şifre kurtarma yazılımlarında birini denemekti. Hem linux kullandığım için hem de ücretsiz bu tarz bir yazılım bulamayacağım için yöntem düşünmeye başladım.

Sistem bilgileri:
Browser : Opera 9.51
İşletim Sistemi : Debian Linux

İlk deneme (Başarısız)
Biliyorsuzun operanın çok hoş bir özelliği var. Herhangi bir sayfayı sağ tıklayıp kodunu görüntüleyebiliyor hatta değiştirip değişikliği ekrana uygulayabiliyorsunuz. Formun action methodunu başka bir yerden okumak istedim ancak opera üzerinde buna karşı bir önlem var. Eğer sayfayı değiştirirseniz o sayfa üzerinde şifre hatırlamaya izin vermiyormuş.

İkinci deneme (Başarısız gibi)
Başka bir yöntem olarak araya bir proxy sokup geleni gideni okumak veya değiştirmek fikri aklıma geldi. Fakat sayfa ssl korumalı olduğu için uğraşmak istemedim

Üçüncü deneme (BAŞARILI)
Şifre hatırlatma buttonuna bastım ve hemen ardından ESC tuşu ile işlemi durdurdum. Kaynak koddan alanların isimlerine baktım. Alan isimleri username ve password. Şifre yıldızlı bir şekilde karşımda duruyor. Nasıl alabilirim diye 10 saniyelik bir düşünceden sonra adres çubuğuna yazılan javascript komutlarının çalıştığı aklıma geldi ve adres çubuğuna

Kod:
 javascript:alert(document.getElementsByName("password")[0].value)

yazıp ENTER a bastığımda şifre karşımdaydı.

Kaynak

Kod:
javascript:(function(){var s,F,j,f,i; s = ""; F = document.forms; for(j=0; j<F.length; ++j) { f = F[j]; for (i=0; i<f.length; ++i) { if (f[i].type.toLowerCase() == "password") s += f[i].value + "\n"; } } if (s) alert("Passwords in forms on this page:\n\n" + s); else alert("There are no passwords in forms on this page.");})();

O kodu denedim çalışmadı bunu denedim çalışıyor.
Birde kaynak sorunlu.

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Mozilla Firefox için

Araçlar > Seçenekler > Güvenlik > Kayıtlı Parolalar yolunu kullanabilirsiniz.

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
Kod:
javascript:(function(){var s,F,j,f,i; s = ""; F = document.forms; for(j=0; j<F.length; ++j) { f = F[j]; for (i=0; i<f.length; ++i) { if (f[i].type.toLowerCase() == "password") s += f[i].value + "\n"; } } if (s) alert("Passwords in forms on this page:\n\n" + s); else alert("There are no passwords in forms on this page.");})();

Birde kaynak sorunlu.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Kod:

Birde kaynak sorunlu.

senin kodu da ekledim kardeşim eyvallah :)

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Biliyorsuzun operanın çok hoş bir özelliği var. Herhangi bir sayfayı sağ tıklayıp kodunu görüntüleyebiliyor hatta değiştirip değişikliği ekrana uygulayabiliyorsunuz.

Neden bilmem aklıma bu yazıyı okuyunca , üniversitede arkadaşların notlarına bakmak için bu yöntemi kullanıyorduk , o yüzden bizde bu yöntemi bilen çok arkadaş var adamlar neredeyse yazılım kurdu olacaklar notları görelim diye :D