Browser sorunu..

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan balza
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

balza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle iyi akşamlar;

İlk pc yi açtığımda hiçbir sorunla karşılaşmıyorum ancak belli bi müddet geçtikten sonra browserlar (ie ve firefox) çalışmıyor... 10-12 saat açıktır pc 10 saat sonra filan browserlara giremiyorum eğer açıksada da hiçbir sayfa açılmıyor ana sayfaya tıklıyorum yükleniyor yazdıktan hemen sonra bitti diyor firefox ta , ie de ise ağ bulunamadı yazısı geliyor.. acaba diyorum bağlantı süresi gibi bişi mi var.. ama bu olay olduktan sonra firefoxu kapatıp açtığımda bir eklenti güncellemesi geldi onu kabul ettim yükledi yani internet yükleme yapıyor ama tarayıcılara bağlanamıyor bunun çözümü ne olabilir ilgilenen arkadaşlara teşekkürler...

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
balza, SDN' e hoşgeldin.
Bulunduğun bölgede internet bağlantısı durumu nasıl?
Kesilmeler, bakımlar konusunda bilgi edinmek için 444 0 375 ten TTnet i aradıktan sonra diğer konulara bakabiliriz.

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
1- Sorun yaılımsal olabilir. İlk etapda sistemini güncel bir virüs programı ile taratarak başlayabilirsin. Sorunlu olan yani virüs olarak görüen bütün dosyaları silmelisin.
2- Sistemine elle IP ve DNS verebilirsin ki sorunun %80 bundan kaynaklanıyor olabilir.
3- Sorunun modeminden kaynaklanıyor olabilir. Problem tekrarladığında modemin fişini çekerek 10 sn kadar bekle ve tak. Daha sonra modemin IP aldığında internete girmeyi deneybilirsin. Hala olmaz ise modemine reset atarak ttnet kullanıcı adı ve şifreni tekar girer ve internete bağlanmayı deneyebilirsin.
4- Sorun eternet kartında olabilr. Onboard ise harici bir kart takıp diğerini devredışı bırakadark deneyebilirsin.
5- Sorun kablolarında olabilir. Değiştirerek internete bağnalmayı deneyebilrisin.

Yukarıdaki adımları sırası ile uygulamaya başladığında takıldığın bir şey olursa bu başlık altından yardımcı olabilirsiz. İyi çalışmalar dilerim. ;)

balza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
1-sistemimi antivirüs ve advanced systemcare le her gün taratıyorum ne varsa siler 2-ip ve dns ayarlarım otomatik yani kendi alıyor ip ve dns yi 3-modemi kapatıp açsamda çare olmuyor 4-eternet kartım onboard değil, eternet kartında filan sorun yok zaten sorun olsa başlangıçta sorun olurdu benimki 10 saat geçtikten sonra olan birşey 5-kablolarımda ise sorun yok

sorun nedir bi türlü çözemedim...

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Web sayfaları hiç açılmıyor mu?
Modemin markası ve modeli nedir?, modeme giriş yapabiliyor musun?
Eğer modem arayüzünü göremiyorsan sorunu ethernet kartında arayacağız.
Fakat yukarıda söylediğim gibi önce internet bağlantı durumunu TTnet ten öğrenmeni tavsiye ederim.

balza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence bu windows xp sp3 kullanmamdan kaynaklanıyor olabilir cd de ayarları yapılandırılmış olarak geldiği için bilmediğim bir ayar yanlış olabilir ama hangi ayar onu bulamadım...internet ayarlarında bir sorun var muhakkak modemin ara yüzüne girebiliyorum ayarlar eksiksiz...

balza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ayrıca ttnet lik bir durum yok sordum bizle alakası yok, pc ayarlarınızı gözden geçirin dediler savdılar neyse galiba en iyi çözüm format ve yeni cd...

balza

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
olabilir ama daha önceleri hiç yapmamıştı bu yeni xp yi kurduktan sonra oldu bence sorun bu olsa gerek neyse yardımlarınız için teşekkürler...