Brontok a virüsü temizlemek..

rocky76

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar pc deki gereksiz programları temizledim.Agırlaşmıştı.Sitemizdeki konudan yola çıkarak sistem bakımı yapmak istedim ancak bıraktıgınız programları indirmeye çalıştıkça reset atmaya başladı pc.Kendi kendine reset atıyor ve altta resimde belirttigim gibi bir ekran çıkıyor.
Biraz araştırma yaptım brontok virüsünün belirtileri var.
*Kendi kendine reset atıyor
*görev yöneticisi ve sistem kayıt defteri açılmıyor bunun gibi birkaç sorunla yüzyüzeyim.
Hijack le temizlenir dediler talimatları yaptım olmadı.Hijack e de yabancıyım yardımcı olurmusunuz.Temizlemem gerekiyor..Hayırlı ramazanlar.Yardımcı olucak arkadaşlarıma hayır dualarımı eksik etmiyecegim...

fbbx41.jpg

rocky76

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
indirdim kurdum bitdef. i güvenli modda çalıştırdım ancak bir sonuç alamadım :S

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Combofix deneniz mi ? Ayrıca malwarebytes ile taratınız.

way_be

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12
Combofix işe yarayabilir masaüstüne indirip çalıştırınız

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Güvenli modda açarak çalıştırmanızı öneririm.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Spy Hunterla taratıyorum buluo
Ama hile yinede türüo sanırım
çünkü Hala çıkıo görüntü lanet bişey
yardım.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar ben panda antivirüs free yükledim tarattım bende kayıt defteri açılmıyordu. taratınca açılıyor artık %1000 öniriyorum size

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bassam yukle onla tarat sonra bassam solda Kill virüs var ona tıkla dosya seceneklerinden gizli dosyaları gösterde
C:\Documents and Settings\user\Local Settings\Application Data bulaştığı yer burası

burda crs. smrs gibi baya bir dosyada kopyalılıyor kendini hepsini sil ordan

son olarak belgelerime gir
belgelerimde öörneğin müzğümde içinde müziğim diye klaser açar hepsinin içinde var onları tıklamadan sil tmm dır

devamlı uğraştığım şey ve tek kurtulma yolu bu kolay gelsinn

S

SDN Okuru

SDN Okuru
C:\Documents and Settings\user\Local Settings\Application Data virüsün bulaştığı yer burası
burayı göre bilmek içib dosya seçeneklerini görüne bilir yapmanız lazım
fakat bu virüs onu kapatıp engeller girmeye çalıştığın zaman pc reset atar

o yüzden bir yerden önce bassam indirin
onla serac taramasını yapın bir şey buldum demez taramada
1. ci secenekde Kill virüs yazar ona tıkladığınızda dosya secenekleriniz düzelir ve virüsü kitler
hemen ilk yazılan yerden girin ordan onla ilgili her şeyi silin. cssr. sms gibi klasorlerde ona aittir onlarıda ordan silin

son olarak belgelerim klasörüne girin
orda örner müzik kalsörünün içine müzik klasörü diye kopyalar
tüm o belegelerimdeki kalsör lerin içindeki kopyalarını silin tmm dır

bir tşk yeter

S

SDN Okuru

SDN Okuru
en iyi çözüm combofix bundan önce antimalware ile tarayın sonra combo yapın hiç birşey kalmıyor çözüm oluyor...

The Virus

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Önce Combofix, sonra da malwarebytes programları ile bilgisayarını güvenli modda açıp taratmanı öneririm.

vladikavkaz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Combofix ile taradığında bir şey kalmıyor ama res attığında tekrar geliyor.

Bitdefender ve Sophos zaten işe yaramıyor.

Super AntiSpyware ile taradım. Görev yöneticisi, kayıt defteri, gizli dosyalar açıldı. Tüm dosyaları sorunsuz indirebiliyorum. Brontok etkisiz kaldı, fakat dosyaları hala bilgisayarda.

Bana Resimler/about.Brontok.A 'yı dahi silecek bir program lazım.

faruxxx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
nerdeyse tüm virüs programalrını denedm. kayıt defterine ve klasör seçeneklerine ulaşabiliyorum. ama tamamen temizlenmiş değil. sildikçe tekrar ürüyo ne illet bişeymiş. yok mu sistemden tamamen kaldıran bi yöntem format dışında?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
aynı bela bendede var yaaa...virusu temizlerken resimler etkileniyor mu

damacana07

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar pc deki gereksiz programları temizledim.Agırlaşmıştı.Sitemizdeki konudan yola çıkarak sistem bakımı yapmak istedim ancak bıraktıgınız programları indirmeye çalıştıkça reset atmaya başladı pc.Kendi kendine reset atıyor ve altta resimde belirttigim gibi bir ekran çıkıyor.
Biraz araştırma yaptım brontok virüsünün belirtileri var.
*Kendi kendine reset atıyor
*görev yöneticisi ve sistem kayıt defteri açılmıyor bunun gibi birkaç sorunla yüzyüzeyim.
Hijack le temizlenir dediler talimatları yaptım olmadı.Hijack e de yabancıyım yardımcı olurmusunuz.Temizlemem gerekiyor..Hayırlı ramazanlar.Yardımcı olucak arkadaşlarıma hayır dualarımı eksik etmiyecegim...

fbbx41.jpg

Combofix ve malwarebytes'ı denediyseniz birde benim yeni keşifim olan YAC'yi deneyin birçok antivürüsün yapamadığını yapabiliyor eminim hoşunuza gidecek.

http://www.yac.mx/?lang=tr

S

SDN Okuru

SDN Okuru
YAC Yükledim ama görev yöneticisini hala açamıyorum ne yapmalıyım ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
sality virüsüdür o başka bir virüs onun temizleme aracı vardı indir çalıştır.