Böyle Sevgi Görülmedi...Peygamber Aşkı Meydanlara Taşdı

redyellow

Doçent
Reaksiyon puanı
17
8689457898.jpg

9146340998.jpg

4264200971.jpg

İki cihan serveri, Fahr-i Kainat Hz. Muhammed (s.a.v) 'in dünyaya teşriflerine atfen, Diyarbakırda düzenlenen Mevlit programı yüzbinlerin katılımıyla coşkulu bir şekilde gerçekleşti.

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır İstasyon Meydanında düzenlenen "Kutlu Doğum" programı, havaların yağışlı geçeceği beklentilerine rağmen, yüzbini aşkın insanın katılımıyla çoşku içinde kutlandı. Peygamber sevgisinin vurguladığı konuşmalarda İslamiyet'in günümüze kadar gelmesinde bayanların rölünün önemine değinildi.

Diyarbakır’da çeşitli STK’lar tarafından İKRA DER öncülüğünde oluşturulan Peygamber Sevdalıları Platformunun “Mevlud’a Muhammedi” adı altında düzenlediği program, İstasyon Meydanında yüzbini aşkın insanın katılımıyla kutlandı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı program, Saat 12.00’da başlayacağının duyurulmasına rağmen halkın 09.00’dan itibaren meydana akmaya başladığı görüldü. Kur’an tilavetiyle başlayan program Kürtçe mevlit ve ilahilerin okunmasıyla devam etti. Mevlit’in okunduğu sırada birçok insanın kendinden geçtiği ve bayıldığı görüldü. Yaşanan izdihamdan dolayı bayılanların ambulanslara ulaştırılmasında zorluklar yaşandı. Peygamber Sevdalıları adlı çocuk grubunun okuduğu ilahiler coşkuyu arttırırken, programa katılanlar hep bir ağızdan peygamber sevgisinin anlatıldığı “Kane Muhammed Mustafa” adlı Kürtçe kasideyi okudu. Programda bölgenin tanınmış âlimlerinden Halit Bağdi hoca Kürtçe bir konuşma yaparken, Doğru Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Göktaş hoca da Peygamber sevgisinin ve bu sevgideki bayanların rolünün konu aldığı bir konuşma yaptı.

../..

http://www.habervaktim.com/haber/61850/diyarbakirda_insan_seli_olustu.html

İzinden gitmekten şeref duyduğumuz Hz.MUhammed'i (sav) anma toplantısı diyarbakırda böyle kutlanmış.

Tebrik ediyorum.

Allah razı olsun.

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
yav arkadaşlar bu site tekloloji sitesi. Ne siyaset nede dini bir site değilki. bu tür haberleri okumay isteyenler bu tür sitelere girip pekala okuyabilirler. lütfen dini ve siyaseti tadında bırakalım.. :(

redyellow

Doçent
Reaksiyon puanı
17
yav arkadaşlar bu site tekloloji sitesi. Ne siyaset nede dini bir site değilki. bu tür haberleri okumay isteyenler bu tür sitelere girip pekala okuyabilirler. lütfen dini ve siyaseti tadında bırakalım.. :(

Sayın arkadaşım:

Bu site bir forum.

Ve bu forumda KONU DIŞI bölümünün altında DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ diye bir başlık oluşturulmuş.

Ben de DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ başlığı altında bu konuyu açtım, kesinlikle TEKNOLOJİ vs.bölümlerinde değil.

Görmek istemezseniz bu bölüme girmezsiniz olur biter.

Forum yönetiminin verdiği hakdan siz niye rahatsız oldunuz ki?

Bu konunun siyasetle ne alakası var?

"Ne siyaset nede dini bir site değilki. " demişsiniz.

Buyrun foruma bakın onlarca yüzlerce siyaset haberi var, konu var, yorumlar var.

Daha siz yazı yazdığınız forumun içeriğini bile tam bilmiyorsunuz anlaşılan:)

"dini ve siyaseti tadında bırakalım" derken aslında siyaset yaptığınızın farkındasınız umarım.

İyi günler.

yemliha

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yav kelimesini anlamadım
aynı şeyleri lütfen her konuda tekrar etme
eğer site yönetimi bu bölümün zararlı olduğunu düşünürse kapatır onların elindedir bu bölüm katılımcının dini konularda bilgisinin artması paylaşım amacıyla siteye eklenmiştir siyaset güncel dedir tadındamıdır bilinmez

redyellow kardeşim paylaşımın için teşekkürler istanbuldada radyomuzun(reklam olmasın diye adını vermiyorum)spor kompleksinde yaptığı program izdihama neden oldu kalabalık dışarıda kaldı
sitemizde dün maşaallah sadece Efendimiz(sav)in konuları okundu tartışıldı

redyellow

Doçent
Reaksiyon puanı
17
yav kelimesini anlamadım
aynı şeyleri lütfen her konuda tekrar etme
eğer site yönetimi bu bölümün zararlı olduğunu düşünürse kapatır onların elindedir bu bölüm katılımcının dini konularda bilgisinin artması paylaşım amacıyla siteye eklenmiştir siyaset güncel dedir tadındamıdır bilinmez

redyellow kardeşim paylaşımın için teşekkürler istanbuldada radyomuzun(reklam olmasın diye adını vermiyorum)spor kompleksinde yaptığı program izdihama neden oldu kalabalık dışarıda kaldı
sitemizde dün maşaallah sadece Efendimiz(sav)in konuları okundu tartışıldı

Radyonun programını tv5 yayınladı, herhalde aynı radyodan bahsediyoruz.

Harikaydı..

Herkesi kutluyorum.

yemliha

Asistan
Reaksiyon puanı
0
doğrudur bir ziyafetti ancak katılamadık seyahatte olduğum için radyodan takip edebildim

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
ALLAH razı olsun kardeşim paylaşım için gerçekten müthiş bir görüntü peygamber sevgisi ne güzel işlemiş insanlara çok şükür.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Boşverin bizleri çekemeyenleri. Ben katıldım o mevlüde. Çok güzel bir atmosferdi.

Anlatmakla olmaz görmek lazım.

Resimler için çok teşekkür ederim.

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Az bile: Bu kişi Hz.Muhammed(s.a.s)