Böyle Hocayı Allah...

Bu konuyu okuyanlar

uploader

Asistan
Katılım
30 Ocak 2010
Mesajlar
160
Reaksiyon puanı
6
Puanları
0
Böyle hocayı Allah dostuma eş düşmanıma baş etsin:)

Yeğenime çalışmayı sevdiren hocadan bahsediyorum.

Yeğenim ders çalışmaktan nefret eden, sigarası, arada içkisi olan, yeğenim olduğu için değil gerçekten öyle olduğu için söylüyorum: zehir gibi kafası olan(kitap yüzü açmadan sbs den 425 puan alarak bir anadolu lisesine yerleşti), haylaz, şimdiki her çocuğun olduğu gibi bilgisayara aşırı merakı olan, karı kız dalgaları olan... ya bilemiyorum anladınız işte böyle bir öğrenciydi... :)

Benim yeğenin sınıfının başarısı okul ortalamasının altındaymış. Ve rehberlik hocaları, o eli öpülesi hoca şöyle demiş(tam olarak bilmiyorum aklımda kaldığı kadarıyla, kendi ufak değiştirmelerimle,):

Gençler, çalışmadan bir yere varılmaz vs vs vs...
...
İnsanın hayatında bir çok dönem vardır. Bebekken uyuma dönemi, çocukken oyun dönemi, öğrenciyken ders çalışma dönemi, okulunu bitirdikten sonra çalışma dönemi, çalışma dönemini bitirdikten sonra da yan gelip yatma yani emeklilik dönemi.

Bebekken uyuma döneminin yerine oyun oynayamaz hiç bir insanoğlu. Çocukken gününü uyuyarak geçirebilir ama onu da yapmaz. Amaa... Öğrenciler, ders çalışmakla geçmesi gereken dönemlerini yan gelip yatma dönemiyle değiştirebiliyor. Ondan sonra ne mi oluyor? Yatma vaktinde haala alnından ter akıyor.

Askere gidiyor, kendinden ufak okumuş adamlar, okumayan adamdan daha rütbeli oluyor. Ve afedersiniz orada er erbaşların ağzına..... . Sonra askerden geliyor. Baba parası nereye kadar? Bir işe girip çalışacak. Ne olacak? Memur mu olacak? İşe giriş çıkış saati belli mi olacak? Hayır. Vasıfsız işçi olacak. Millet yağmurlu havalarda işine arabayla giderken o arabaların üzerine sıçrattığı çamuru temizleyecek. Büyük ihtimal işe geç kalacak. Göbekli, bıyıklı usta başı ya da şeften fırça yiyecek. Akşam eve yorgun argın gelecek. Çocukları baba oynayalım hadi deyince çok yorgunum diyecek. Yatıp uyuyacak uyanacak işine gidecek gayet bohem bi şekilde uzun bir süre devam edecek bu olaylar. Gittiği herhangi bir yerde "buyurun beyefendi hoş geldiniz ne iştemiştiniz" gibi sorular sorulacağına "kime bakmıştınız" denilecek. Sonra emeklilik düşünür olacak. Ben böyle hayatın diye aşağıdan yukarıya dümdüz gidecek. Ulan hayatın ne suçu var be adam?? Çocuklarını evlendireceği zaman bi ton borca batacak....
...

Peki ya aklını kullanıp yapması gereken şeyi zamanında yaptığında, o dönemlerin yerini değiştirmediğinde???

Tam Tersi...

Gençler bunun örnekleri saymakla bitmez. Ama siz akıllı bireylersiniz. Siz düşünebilen insanlarsınız. Önünüzde iki seçenek var. Haydi bakalım karar sizin.

Ve ilk başlarda anlattığım yeğen, 180 derece bir dönüş yaptı. Ağzına sağlık hocam...

Dilimin döndüğü kadar sizlere bu çok hoşuma giden olayı anlatayım dedim...
 

uploader

Asistan
Katılım
30 Ocak 2010
Mesajlar
160
Reaksiyon puanı
6
Puanları
0
bu yazıyı bir arkadaşıma da gönderdim. yavaş ve dikkatli dikkatli okumaktan bıktım senin yazılarını diyor. anlaşılmıyor mu ya ne yazdığım yani ne anlatmak istediğim ? :)
 

Black_

Öğrenci
Katılım
20 Ekim 2010
Mesajlar
2
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Gercekten Ağzına sağlık Hocanın :)
 

Lonesomecowboy

Doçent
Katılım
3 Şubat 2010
Mesajlar
615
Reaksiyon puanı
198
Puanları
43
hocanın anlattıkları kadar yeğeninizin bu söylenenleri dikkatle dinlemesi ve hayatına uygulamaya başlaması da bir o kadar takdire şayandır bana göre...
 

N3CAT1

Müdavim
Emektar
Katılım
20 Nisan 2008
Mesajlar
6,609
Reaksiyon puanı
144
Puanları
63
Ben 1 musibet 1000 nasihattan yeğdir felsefesine inananlardanım :) O yüzden pek aklım kesmiyor bu olaya :)

Eğer dediğin gibiyse ne mutlu ona :)
 

LaWa

Müdavim
Katılım
22 Şubat 2009
Mesajlar
3,119
Reaksiyon puanı
47
Puanları
48
Rehber Öğretmenlerinin kıymetini bilin :)
Biz de çok anlatıyoruz,şans artık kime etki yaptıysa :)
 

pesimist

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Eylül 2005
Mesajlar
18,590
Reaksiyon puanı
2,007
Puanları
113
Yaş
40
Bu sözler 40 kişilik bir sınıfta ancak 2 kişiye tesir eder. Hoca bunu bilmiyor mu? Biliyor. Ama yine de anlatıyor. Helal olsun hocaya...

2 kişiye tesir etmesinin sebebini açıklamama gerek yok sanırım. Çoğumuz o dönemden geçtik.
 

spybot

Müdavim
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
629
Puanları
113
Böyle hocalarda varmış demek..:)
 

CbIHTON

Asistan
Katılım
25 Temmuz 2008
Mesajlar
152
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
13 yaşındaki oğluma verdiğim nasihatler ve canlı örnekler bu örnekden çok daha iyi olmasına rağmen bizimki bildiğini okuyor sanırım hocanın sesi didatkik ve mimkilerini benden iyi kullanıyor :)
 

EzberimSin

Müdavim
Katılım
10 Nisan 2009
Mesajlar
1,340
Reaksiyon puanı
11
Puanları
38
çocuğun bu anlatılanlardan etkilenip kendini düzeltmesi daha bi güzel. şimdiki gençlerin kulakları tren yolu gibi giriyor çıkıyor.
 

goodolddays

Müdavim
Katılım
30 Ağustos 2010
Mesajlar
6,907
Reaksiyon puanı
202
Puanları
63
Ben bu sene 11. sınıfa başladım(Lise3). Bu seneye kadar OKS dönemi de dahil olmak üzere düzenli olarak, zevk alarak oturup ders çalıştığımı hatırlamıyorum ama bu sene bi değişiklik oldu. Okullar açıldıktan sonra abim dersleri bahanesiyle bilgisayarı elimden aldı, konu ders olunca ben de sesimi çıkarmadım. Bi kaç hafta TV filan izledim ama sıkıcılaştı artık. Dershane hocası haftalık soru sayısı verince yapıyım şunları n'olcak sanki dedim giriştim kitaba, hayatımda ilk kez zevk alarak ders çalıştım.

Bi şekilde bilgisayar elimden düşünce ders çalışmaya başladım. Bu hoca kadar abime de teşekkür ediyorum...
 
Üst