Böyle bir sistem alıyorum, ne dersiniz ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan rise
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Karar vermişseniz, hayırlı olsun demek düşer. Ancak neden bu amd ısrarınız?
Intel'in daha iyi olduğunu bile bile. Bilgisayar uzmanı arkadaşınıza kanmayın, o kullanmayacak sistemi.:) Neredeyse 2 senedir donanım piyasasından uzağım, ne ne kadar ediyor pek de iyi bilmiyorum ama şu anda sistem toplayacak olsam, kesinlikle yine intel tercihim olurdu.
Sağolun,
Intel ile AMD sistemi karşı karşıya getirdik, INTEL tabanlı anakart seçerken baktık ki bu sisteme uygun anakartlar AMD tabanlı anakarta göre hem pahalı hem daha kötü özelliklere sahip..
Kısaca şu sonuca vardık;
AMD sistem ile monitör bedavaya geliyor..

SaMaRRa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sağolun,
Intel ile AMD sistemi karşı karşıya getirdik, INTEL tabanlı anakart seçerken baktık ki bu sisteme uygun anakartlar AMD tabanlı anakarta göre hem pahalı hem daha kötü özelliklere sahip..
Kısaca şu sonuca vardık;
AMD sistem ile monitör bedavaya geliyor..
+1

birkaç yıl önce olsa herhalde bende kesinlikle intel tercih ederdim..ancak şuan hem fiyatlara bakıp hemde performans testlerini göz önünde tutunca amd seçmek daha mantıklı geliyor..tabi yine parayı verecek olan kişinin tercihidir..

ayrıca intelin socket yapılarını değştirmeside bir - puan..775,1156 ve 1366 socketler var şuan..siz i5 1156 socket bir sistem toplarsanız daha sonra i7 ye geçerken anakart socketine uygun birde anakart alacaksınız..fakat amd öyle değil :) son çıkardığı işlemciler hem am2 hemde am3 socket destekliyor..buda amd nin başka bir + sı oluyor..

kısacası pertformans+uygun fiyat+socket olarak ileriye dönük düşününce bana göre amd daha mantıklı..tabi dediğim gibi kişinin tercihidir..zevkler ve renkler tartışılmaz :)

cenk_kusje

Asistan
Reaksiyon puanı
2
bi arkadaşta söylemiş ama bende fikrimi belirteyim,psu biraz daha güçlü olsa daha iyi olur senin için.ilerde ekran kartı alacam demişsin,sonra sıkıntı çıkmasın.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
bi arkadaşta söylemiş ama bende fikrimi belirteyim,psu biraz daha güçlü olsa daha iyi olur senin için.ilerde ekran kartı alacam demişsin,sonra sıkıntı çıkmasın.
Oyunlarla aram iyi değil; yine de sıkıntı olur mu dersiniz ?

cenk_kusje

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Oyunlarla aram iyi değil; yine de sıkıntı olur mu dersiniz ?
biliyorsun hepsi psudan enerji çekiyor.uzun vadeli bir bilgisayar düşünüyorsan eger biraz yüksek alsan daha iyi olur.600 watt falan...

bakarsın oyunlara merak salarsın ekran kartını değiştirirsin yetmez.

hard disk yetmez yanına bi tane daha alayım dersin vs...

ne kadar fiyat farkı olur bilmiyorum ama 20-30 lira gibi bi fark varsa biraz yükselt bence.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Şimdi bilgisayarcım ile tekrar konuştum, PSU için yeterli geleceğini, hatta harici ekran kartından sonra da yeterli geleceğini söylediler?

Sipariş aşamasına geçtiğimiz için, en kötü ihtimal, harici ekran kartı alırken PSU ' yu değiştiririm..
Teşekkürler..

new_order

Asistan
Reaksiyon puanı
5
5770falan düşünüosan ikinci ekran kartını kaldırma gibi bi ihtimal yokta :)
bide su intel amd muhabbetine girmek istemiorumda performans kelimesiyle fiyatına göre performans kelimesini oldukca fazla karıştırıoruz gibime gelio ;)
ayrıca unutmayın hiç bir kurumsal şirket kullanıcıyı düşünmez dostu asla olamaz; bknz. dx11 kartlarda ortamı boş bulan kullanıcı dostu die tabir edilen Ati ye:D:D:D

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
5770falan düşünüosan ikinci ekran kartını kaldırma gibi bi ihtimal yokta :)
bide su intel amd muhabbetine girmek istemiorumda performans kelimesiyle fiyatına göre performans kelimesini oldukca fazla karıştırıoruz gibime gelio ;)
ayrıca unutmayın hiç bir kurumsal şirket kullanıcıyı düşünmez dostu asla olamaz; bknz. dx11 kartlarda ortamı boş bulan kullanıcı dostu die tabir edilen Ati ye:D:D:D
Şimdilik 5770 vb. düşünmüyorum, düşündüğüm anda ona göre PSU bakarım..
Fiyat/performans demeyelim öyleyse, ihtiyaç/fiyat/performans desek daha doğru :)

new_order

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Fiyat/performans kelimesi doğru ancak yanlış algılanıo onu demek istemiştim :)
Ama psu alırken ilerde alcağın ekran kartını yük altında max. güç tüketim değerlerine bak onun üstüne düz kabaca 250-300watt daha koy en az öle al yoksa pc'ci sna 3ay snra sonra bi psu daha satmaya çalışır:D bu yanmış az gelmiş ya deyip:D