Boya BY-M1 Mikrofon ses düşüklüğü

lieutenant

Asistan
Reaksiyon puanı
195
Mikrofonu aldıktan sonra bir kaç ses testi yapmak istedim ve sonuç berbat çıktı. Yaka mikrofonu ama ağza yaklaştırmadan çok çok az ses alıyor. Bu yazılımsal bir sorun mudur yoksa herkeste mi böyle?

mustakilyazar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
33
Youtube daki inceleme ve yorumlara bakarak aldım. Bir tane de kendime Ses İzolasyon Paneli yaptım. (Eski bir klasöre, yumurta kartonları yapıştırarak evde yaptım) Dün (11 Kasım 2021) den itibaren BOYA M1 mikrofonu kullanmaya başladım ve ilk izlenimim kaliteli bir ses kaydı yapıyor şeklindedir.

AÇIKLAMALAR;

1) PC de kullanım (daha doğrusu Notebook'ta kullanım) Üzerindeki butonu camera yazan kısma getirince içindeki pil ile kayıt yapıyor. Butonu smartphone-off bölümüne getirince (pilsiz kullanımda) Notebook kaydında ses çıkmıyor.
2) BOYA M1 Mikrofonu 4 yıllık Samsung NOTE FE telefona takıp ses kaydı yaptım. Bilgisayardaki kayıttan daha yüksek sesli ve daha kaliteli ses kaydı aldım.
Bilgisayardaki kayıtta bazı masaya dokunma ve dış sesler (dip sesler) TELEFONDAN yaptığım kayıtta yoktu. Boya M1 ile telefonda daha temiz bir ses kaydı aldım.
3) Ses kayıtlarını telefona indirdiğim OPEN CAMERA ile yaptım bilginiz olsun. Bu uygulamayı tavsiye ederim.