Rehber Bottles ile Linux'ta Windows yazılımlarını ve oyunlarını çalıştırın

vigilantemre

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
1,965
bottles.png

Adım1:
Öncelikle terminali açın (Varsayılan: Ctrl+T) ve Bottles’i kurmak için Flatpak’in kurulu olup olmadığını aşağıdaki komut ile kontrol edin:
Kod:
flatpak install flathub com.usebottles.bottles

Adım2:
Eğer bu komut sonrasında Bottles kurulumu başlamadıysa Flatpak kurulu değil demektir aşağıdaki web sitesinden yardım alarak Flatpak kurulumunu gerçekleştirin, eğer 1. adım sonrası Bottles kurulumu başladıysa 4. adımdan devam edebilirsiniz.

~ Flatpak Kurulumu İçin Yardım

Adım3:
Flatpak kurulumu sonrası aşağıdaki komut ile Bottles’i kurun:
Kod:
flatpak install flathub com.usebottles.bottles

Adım4:
Bottles’i çalıştırın ve Continue Offline butonuna tıklamayın, biliyorum tıkladınız :D korkmaya lüzum yok, Bottles’i kapatın ve tekrar açın çünkü DLL bağımlılıklarını ve çalıştırıcıları kurmak için internet bağlantısı gerekli.

Adım5:

bottles1.png

Sol üstteki + butonuna tıklayın.

Adım6:
bottles2.png
bottles3.png

Sadece şişenize neler kuracağınıza göre uygulama veya oyun seçeneğini kendinize göre ayarlayın, gerisine dokunmadan sağ üstten oluştur diyin veee ilk şişenize hoş geldinizz :)

Adım7:
bottles4.png

Şişeyi açın.

Adım8:

bottless5.png

Bu sayfada EXE dosyalarını çalıştırabilir, kısayol olarak ekleyebilir, şişenin ayarlarını açabilir, programların Windows DLL bağımlılıklarını kolaylıkla kurabilir, şişeniz için geri yükleme noktası oluşturabilir, çalışan programları yönetebilir, Wine prefix yapılandırma gibi eski Wine araçlarına erişebilir ve daha fazlasını yapabilirsiniz.

Adım9:
bottles6.png

Şişe ayarlarında çalıştırıcı, DXVK, VKD3D, LatencyFleX, FSR, Windows sürümü ve performansı artıracak daha fazla ayar yapabilirsiniz.

Son Notlar:

Şişenizin sayfasındayken sağ üstteki üç noktalı menüden “Dosyalara göz at...” seçeneğini bulduğunuzdan emin olun, eğer şişeniz içinde bir EXE dosyasını çalıştırmak isterseniz onu şişenize ait klasöre taşımanız veya kopyalamanız gerekir çünkü burası sandboxed (korumalı) bir alandır. Siz izin vermediğiniz sürece şişe içinde çalıştırdığınız yazılım zararlı dahi olsa bu klasör dışında işlem yapamaz.

Her şişe ayrı bir Wine prefix (Dümenden Windows) oluşturur ve Bottles bunları kolayca yönetmenizi sağlar, kesinlikle sanal makine değildir ve performans düşüşü yapmaz, aksine çoğu oyunda performansın arttığını gözlemleyebilirsiniz.

Bu konu özgür yazılımı desteklemek ve Linux kullanıcılarına yardımcı olmak için açılmıştır, eklemek veya düzeltmek istediğiniz bir konu varsa lütfen yazmaktan çekinmeyin.

Son düzenleme: