BOTAŞ'ta Yıldızoğlu dönemi bitti

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Link
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Botaş Spor'un tecrübeli antrenörü Ceyhun Yıldızoğlu, kulübüyle yollarını ayırdı.

Düzenlediği basın toplantısıyla görevinden ayrıldığını açıklayan Yıldızoğlu, büyük bir onur ve gurur ile 18 yıllık görev süresi içinde takım olarak hem ligde hem de Avrupa şampiyonasında büyük başarılara imza attıklarını söyledi.

Kulüpten ayrılma kararını almak için uzun zamandır düşündüğünü belirten Yıldızoğlu, "Çalıştığım süreçte kurumumun sportif anlamda kurulsallaşmasını, bir alt yapı kulübü kimliğinde olması, oyuncularımın ve takımın ülke içi ve dışında büyük hedefler için kaliteli ve saygın bir şekilde mücadele etmesi temel felsefem oldu. Geldiğimiz süreçte takım kendi ayakları üzerinde durabiliyor. Artık ben olmuşum başka birisi olmuş fark etmez" dedi.

Görevde olduğu sürece iyi şeyler yaptığına inandığını belirten ve takım olarak Adana'nın sesini Türkiye'ye en iyi şekilde duyurduklarını anlatan Yıldızoğlu, "Gururlu, işini iyi yapmış bir antrenör olarak görevimi bırakıyorum. Mutluyum çünkü takım artık kendi ayakları üzerinde durabilir. Her zaman takımım sporcuya veya antrenöre bağlı bir takım olmasın diye çabaladım ve bunu başardım. Bundan sonra başka bir kulüpte iyi şeyler yapmak için elimden geleni yapacağım. Artık Adana'da olmayacağım, ama kulağım, gönlüm hem Adana'da, hem de BOTAŞ Spor'da olacak. 18 yıldır çalışma fırsatı bulduğum tüm sporcu arkadaşlarıma, antrenör dostlarıma teşekkür ediyor ve onlara bundan sonraki kariyerlerinde başarılar diliyorum" diye konuştu.

Bir çok başarıya imza attıklarını, ancak Adana'daki yöneticilerden fazla destek görmediklerini anlatan Yıldızoğlu, "İl yöneticileri, eğer bana 'biz BOTAŞ Spor'u Avrupa şampiyonu olarak görmek istiyoruz' deselerdi ben bunu hisseder ve bu başarıyı yakalamak için elimden geleni yapardım ve belki de bugünkü düşüncem de değişebilirdi" dedi.

Takımın başında bulunduğu sürece 2 Türkiye kupası, 2 Türkiye şampiyonluğu, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası Şampiyonluğu yaşadıklarını belirten Yıldızoğlu, 1 kez Avrupa Şampiyonasında finale, 1 kez de çeyrek finale kadar yükseldiklerini ve bu başarılı çizgiyi yeni teknik ekibin daha iyi yerlere taşıyacağını söyledi.

A Milli Bayan Basketbol Takımı baş antrenörlüğü görevini sürdürdüğünü vurgulayan Yıldızoğlu, 32. Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu maçlarında en iyi şekilde mücadele edeceklerini ifade etti. Yıldızoğlu ayrıca, bazı kulüplerle görüştüğünü, ancak kesin olarak hiçbir takımla anlaşmadığını sözlerine ekledi.

Yıldızoğlu'nun böyle bir karar almasını beklemediklerini belirten BOTAŞ Spor Genel Menajeri Abdullah Kutlu ise, 18 yıllık süreçte takımın bir marka haline geldiğini söyledi. 7 Haziran'da kongrelerinin yapılacağını dile getiren Kutlu, kongre sonucu yeni yönetimin ve teknik kadronun belirleneceğini, hedeflerinin takımı daha iyi yerlere getirmek olduğunu kaydetti.

http://www.ntvspor.net/pages/23980.asp