Bollywood’un Müslüman Kralı

Reaksiyon puanı
10,315
[h=1]Bollywood’un Müslüman Kralı[/h]
bollywoodun_musluman_krali_h8056.jpg

[h=2]Shahrukh Khan diğer lakabı Kral Khan Bollywood’un en ünlü siması. Hint sineması denilince akla ilk gelen isimlerden biri Shahrukh Khan, 47 yaşında ve 75’in üzerinde uzun metrajlı filmi var. Shahrukh Khan, filmleri ile Pakistan-Hindistan arasında köprü inşa eden Müslüman bir oyuncu.[/h]
Ailesi içinde sinemaya ilk adım atan isim oldu. Bir nevi Bollywood’da kast sistemine karşı savaştı. Filmlerinde çoğunlukla yönetmen Karan Johar ile çalıştı ve kadın oyuncu Kajol ile beraber oynadı. Bollywood’un tüm baş yapıtlarında rol aldı. Shharukh Khan için 1995, kariyerin de zirve yılı oldu. Kral Lakabını kendisine kazandıran ise Dilwale Dulhania Le Jayenge (Cesur Yürek Gelini Alır) 1995 yapımı film olur. Ara ara filmlerinde Hindu karakteri de canlandırsa da çoğu kez soyadı “Khan” olan bir Müslümanı canlandırdı. Filmlerin çoğu müzikal tadında ilerler. Filmlerinde sürekli başta Kajol olmak üzere Amrish Puri, Anupom Kher, Rani Mukherjee, Amitabh Bachchan, Feride Jalal, Zarina Wahab ile başrolü paylaştı. Shahrukh Khan’ın bu yıl için iki film projesi var.

Rahit Shetty’in yönettiği “Chennai Express” adında romantik türünde bir yapım karşımızda çıkacak. Serinin ilk iki filminde başrolü üstlenen ve karakterin adını alan Don filminin 3.sü ile de tekrar beyazperdede göreceğiz. Kral Khan’ın başrolünde oynadığı My name is Khan filmi vizyona girmeden filmde olanları birebir yaşadı. Yale Üniversitesine konuşmaya giden ve havaalanında sorgulanan Khan konuşmasında “Ne zaman kendimde bir kibir oluşsa, Amerika’ya seyahat ediyorum. Buradaki güvenlik, yıldızların yıldızlarını düşürüyor” dedi.

Khan’ın bol ödüllü filmi

Dilwale Dulhania Le Jayenge (Cesur Yürek Gelini Alır) 1995: Simran ( Kajol) 18 yaşında sürekli hayal kuran bir genç kızdır. Hiç tanımadığı ruh eşine sürekli şiirler yazar. Raj Malhotra ise iş adamı Dharamuir’in şımarık oğludur. Simran’ın babası Choudhry Boldev Singh muhafazakardır. Londra’da eşini ve kızlarını Hint geleneklerine uygun yetiştirdiği için mutludur. Birgün Simran arkadaşlarıyla trenle Avrupa seyahatine çıkmak için babasından izin ister. Simran ve Raj bu seyahatte tanışır. Evleri Londra’ya döndüklerinde ise hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır. Yeşilçam tadında olan film 12 yıl boyunca Hindistan’da gişede kalmayı başarmıştır. Ve hala tek bir salonda gösterimi yapılmaktadır. Ayrıca film “Ölmeden Önce İzlenmesi Gereken 1001 film” arasındadır.

Khan ABD’de

Yönetmen Karan Johar: “Herkes terörün bir dini olmadığını biliyor. Bir yönetmen olarak sosyal sorumluluklarımı yerine getireceğime söz veriyorum” derken, Shahrukh Khan : “Film dünyanın İslam’a bakışını anlatıyor. Biz taraf tutmadık. Önemli kriter insanlıktır” diyor. Rızvan Khan (Shahrukh Khan) Asperger Sendromu hastasıdır. Bu hastalık Rızvan’ın sosyal yaşantısındaki iletişimine zarar vermektedir. Annesi öldükten sonra küçük kardeşinin yanına, Amerika’ya gider. San Francisco’da Mandira (Kajol) adında bir Hindu kadın ile tanışır ve evlenir. 11 Eylül saldırısından sonra Amerika’da Müslüman olarak yaşamak güçleşir. Mandira’nın oğlu okulda faşist bir grup öğrenci tarafından öldürülür. Mandira bu durumdan eşi Rızvan’ı sorumlu tutar. Çünkü soyadı Khan’dır.

kaynak

django

Doçent
Reaksiyon puanı
0
"benim adım khan" filmini izlemiştim çok hoşuma gitti komedi dram tarzı bollywood filmlerinin tamamında zaten müzikalde var

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Bir Amr Khan, bir Sakhruh Khan. Bunlarsız Bollywood filmi izlemem.

Reaksiyon puanı
10,315
Bir Amr Khan, bir Sakhruh Khan. Bunlarsız Bollywood filmi izlemem.

çok eski yıllarda izlediğim bir raj kaphor vardı, adını unuttuğum masalımsı ama hiç aklımdan çıkmayan bir filmini izlemiş ve çok etkilenmiştim. o gün bu gündür bir daha hiç hint filmi izlemek kısmet olmadı.

belli ki siz bayağı bir aşina olmuşsunuz abim, kıskandım sizi valla! :)

bak şimdi geldi aklıma, avare değil miydi o filmin adı?!

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
çok eski yıllarda izlediğim bir raj kaphor vardı, adını unuttuğum masalımsı ama hiç aklımdan çıkmayan bir filmini izlemiş ve çok etkilenmiştim. o gün bu gündür bir daha hiç hint filmi izlemek kısmet olmadı.

belli ki siz bayağı bir aşina olmuşsunuz abim, kıskandım sizi valla! :)

bak şimdi geldi aklıma, avare değil miydi o filmin adı?!

Abi, izlemediysen "My Names Khan"ı şiddetle tavsiye ederim. Benim film listemde 1 numaradır. Ondan sonra "3 idiots"u da mutlaka izle. Tanıdığım kadarıyla bu ikisi tam senlik filmler.

Reaksiyon puanı
10,315
Abi, izlemediysen "My Names Khan"ı şiddetle tavsiye ederim. Benim film listemde 1 numaradır. Ondan sonra "3 idiots"u da mutlaka izle. Tanıdığım kadarıyla bu ikisi tam senlik filmler.

bulabildiğim ilk fırsatta inşaallah...
teşekkür ederim kıymetli abim.

dadaş27

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Hindistan filmlerindeki o müzik beni deli etmiştir her zaman. Filmin ortasında filmden kopup dans ediyorlar müzik çalıyor falan, o ne saçma şey? O kadar güzel konulu filmler heba oluyor bence.