Bol soğanlı - az kıymalı lahmacun devri kapandı

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan mazruf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mazruf

Guru
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,117
Puanları
293
Yaş
40
Türk Standartları Enstitüsü (TSE), tüketicilerden gelen yoğun şikayetler üzerine lahmacunda et oranını yüzde 25'den yüzde 35'e çıkarttı. Bu sayede lahmacundaki protein oranı yüzde 4'ten 6'ya yükselecek. Standart dışı lahmacun üretenlere ise para cezası kesileceği açıklandı.

1443746.jpg


Lahmacun için 1 Ocak 2016'da yeni dönem başladı.

Kara fırında odun ateşinde pişen, ismini ve kokusunu duyunca asla vazgeçilemeyen lahmacunda kırmızı et oranı yüzde 25'den yüzde 35'e çıkıyor. Normal standartlarda 3 ila 5 liradan satılan lahmacunun, et oranının denetlemesi yapılacak. Standarda uymayan işletmeler için 14 bin 700 lira para cezası uygulanacak.

Lahmacun işletmecisi Cevat Işık, lahmacunda et oranının yüzde 25'ten yüzde 35'e çıkmasının doğru olduğunu ve ceza uygulamasının yerinde olduğunu belirterek, "Herkes mesleğinin hakkını vermesi gerekiyor. Biz işletme olarak bu duruma seviniyoruz. Denetimleri Tarım İl Müdürlükleri yapacaktır büyük ihtimal" dedi.

KAYNAK
 

MasterFather

Profesör
Katılım
10 Aralık 2006
Mesajlar
4,294
Reaksiyon puanı
59
Puanları
228
Bol soğanlı , az kıymalı lahmacun yeme hakkımız engellenemez.:D
 

SmH51

Profesör
Katılım
27 Ocak 2010
Mesajlar
1,259
Reaksiyon puanı
61
Puanları
228
Lahmacunda kıymada mı varmış ilk defa duydum :)
 

Can-K.

Doçent
Katılım
7 Nisan 2015
Mesajlar
975
Reaksiyon puanı
17
Puanları
18
Ülkede her yere bina diktiler hayvancılık bitti , lahmacuna iki üç gram daha fazla et koysan ne olur? Ha fazla soğan yemişiz, ha ithal hayvan.Hangisi daha güzel ?
 
Üst