Blu-ray Hedef Küçülttü

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Sony, yüksek çözünürlüklü medya formatı Blu-ray'de bu yıl istediğini elde edemeyecek. İstenen ve beklenen rakamlar haberimizde.

Sony Electronics USA Başkanı Stan Glasgow, firmanın Blu-ray oynatıcılar için bu yıl hedefledikleri satışa ulaşacaklarını düşünmediğini açıkladı. 2008 yılında dünya genelinde 5 milyon Blu-ray oynatıcı satmayı bekleyen Sony, aralık ayına girmek üzere olduğumuz şu günlerde, Panasonic ve Samsung markaları altında satılan Blu-ray oynatıcıların da dahil olduğu hedefini yaklaşık %10 oranında küçültmüş görünüyor. Anlaşılan bu kez ekonomik sıkıntılar, "Bana lükslerimi verin, ihtiyaçlarım olmadan da yaşayabilirim." sözünü bile unutturacak.

:: Blu-ray'in başarısızlığı sadece ekonomik krize mi bağlı?

Yazan: Erhan Kahraman
SDN - http://shiftdelete.net

Noctivagant

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Mevcut şatış fiyatları ile 5 milyon Blu-ray satışı yapmağı nasıl bekliyorlardıki zaten.Çıkalı 3 sene oldu (Yanlışım varsa düzeltin)daha oynatıcı ciyazların ve blu-ray disc fiyatları ilk günkü gibi nerdeyse.

Gecende iki filmme bakmıştım birinin dvd olanı 19 YTL blu-ray olanı 50 YTL başka bir film dvd olanı 30 YTL Blu-ray olanı 50 YTL idi.

Merek ettiğim şu bir birinden farklı olan iki filmden birinin dvd 19 diğerinki 30 YTL iken bu-ray olduklarında neden fiyatları aynı oluyor.

Blu-ray filmlerde görüntü kalitesi çok iyi bunu biliyorum ama sonuçda firmalar fiyat polikitalarında değişiklik yapmazlarsa bu formatın yaygınlaşması çok zor.

Büyük devrim denmişdi disc formatlarında ama bana göre çocuk ölü doğdu.Mesela DVD formatı çıktıkdan 2 sene sonra yavaş yavaş yayğınlaşmaya başlamıştı. Ama blu-ray formatında hünüz öle bir durum yok öle bir durum olcağına dair henüz işarette yok.

Blu-ray daha hala parası olana uygun bir format ve bizler için fazlası ile lüks bir tüketim.

Sadece ülkemizde değil tüm dünyada daha hala lüks bir tüketim formatı.Kolay kolayda normal bir formata geçmesi zor.

Blu-ray'in başarısızlığı sadece ekonomik krize mi bağlı? denmiş haberde sanırım yazdıklarım buna cevap olmuştur.

Kısaca Ekonomik krizle en ufak bağlantısı yok blu-ray başarısız olmasının.

Ekonomik kriz olmasa durum bundan çok farklı olmayacaktı zaten.