Blu Ray Film Kaç Gigabyte

Lepidoptera

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar mesela Hobbit Blu ray. 1 disk kaç gb oluyor tahmini? Ayrıca blu ray diskte bütün ekstra ve kesilmiş sahneler bulunuyor değil mi? Kesilmiş sahneler film ile birleşik mi yoksa ayrı bir bölümde mi gösteriliyor?

Teşekkürler.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
1920 ye 816 çerçeveli 1080p yaklaşık 9 ila 14 gb arasında olabiliyor 720p bluray dediklerimizde 3 ila 8 gb arasında olabiliyor. Ama hobbitin 1 bölümü bile tek katmanlı dvd ye sığmaz

Lepidoptera

Asistan
Reaksiyon puanı
3
1920 ye 816 çerçeveli 1080p yaklaşık 9 ila 14 gb arasında olabiliyor 720p bluray dediklerimizde 3 ila 8 gb arasında olabiliyor. Ama hobbitin 1 bölümü bile tek katmanlı dvd ye sığmaz

1080p 720p ripler falan onları biliyorum sadece orjinal bir blu ray diskin kaç gb olduğunu merak ettim.Piyasada bulunan Blu Ray disklerden üstünü yok yani değil mi? Bunlar 1080p oluyor ve yaklaşık 9-14gb arası "2 özel" diskten mi oluşuyor?

Şimdi ben Yüzüklerin Efendisi ve Harry Potter serisini blu ray satın alacağım o yüzden soruyorum.

Mali400

Asistan
Reaksiyon puanı
0
benim bildiğim bir blu ray film 45-50gb

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Lepidoptera

Asistan
Reaksiyon puanı
3
benim bildiğim bir blu ray film 45-50gb

Ben de öyle düşünüyorum,dediğin doğru olabilir 45-50gb. Arkadaş sanırım internet üzerinde riplenen boyutları söyledi.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
ripsizleri diyorsan onların boyutları 200 gb a kadar çıkabiliyor

Lepidoptera

Asistan
Reaksiyon puanı
3
ripsizleri diyorsan onların boyutları 200 gb a kadar çıkabiliyor

Evet, ripsiz yani piyasada satılan orjinal blu ray diskleri kastetmiştim. :)

Peki diğer sorularıma gelirsek bir bilginiz var mı ?
Bütün blu ray diskler extended mı? Film ile bu sahneler birleşik mi yoksa dvd gibi ayrı bir bölümde mi oynatıyorsun?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741

Bütün blu ray diskler extended mı? Film ile bu sahneler birleşik mi yoksa dvd gibi ayrı bir bölümde mi oynatıyorsun?
Genişletilmişi var genişletilmemişide var onu internetten boyutu yüzünden bulmak zor

sherlock_holmes

Asistan
Reaksiyon puanı
1

Extended bütün blurayler sanırsam extended versiyon ve ayrı değil yani filmi izledikten sonra ayrı olarak izlemiyorsun zaten filmin akışında var yüzüklerin efendisi ve hobbit serisini izlediysen zaten extended olanı izleyince anlayacaksın aa bu sahne yoktu falan diye. Yalnız bildiğim kadarıyla extended versiyoların türkçe dublajı yok ki olmasında zaten altyazı orjinal dilin zevki başka.

Rip ne oluyor bu arada merak ettim ?

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Rip ne oluyor bu arada merak ettim ?

Video dosyalarında video çözünürlüğü, görüntü kalitesi, renk derinliği gibi değerler değiştirilerek boyut düşürme işlemine rip denir. UHARC/GUI programı ile kolayca yapabilirsiniz. Matroska video file çok efsanedir

Lepidoptera

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Extended bütün blurayler sanırsam extended versiyon ve ayrı değil yani filmi izledikten sonra ayrı olarak izlemiyorsun zaten filmin akışında var yüzüklerin efendisi ve hobbit serisini izlediysen zaten extended olanı izleyince anlayacaksın aa bu sahne yoktu falan diye. Yalnız bildiğim kadarıyla extended versiyoların türkçe dublajı yok ki olmasında zaten altyazı orjinal dilin zevki başka.

Teşekkürler.

sherlock_holmes

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Video dosyalarında video çözünürlüğü, görüntü kalitesi, renk derinliği gibi değerler değiştirilerek boyut düşürme işlemine rip denir. UHARC/GUI programı ile kolayca yapabilirsiniz. Matroska video file çok efsanedir

Anladım teşekkürler :) Adamların çektiği bi film maximuö kaç gb acaba çok merak etmişimdir. Hobbitin kamera arkası vidwolarını izledim. Filmleri 5k çözünürlükte bluray 3d ve 48 fps olarak çekiyorlarmış. 1tb ı bulur herhalde :D

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Anladım teşekkürler :) Adamların çektiği bi film maximuö kaç gb acaba çok merak etmişimdir. Hobbitin kamera arkası vidwolarını izledim. Filmleri 5k çözünürlükte bluray 3d ve 48 fps olarak çekiyorlarmış. 1tb ı bulur herhalde :D

Ham boyutları çok daha fazla oluyor 1 tb yanında az kalıyor. Ham görüntüye rötuş uygulaması yapıyorlar montajlıyorlar işliyorlar bir sürü işlemden sonra daha düşük boyut oluyor ama yinede orijinal bluray görüntüleri çok yüksek boyutlarda

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
http://en.wikipedia.org/wiki/Blu-ray_Disc

25 ila 50 GB ve fazlası mümkün. Filmin sıkıştırması kapladığı alanı değiştiren en büyük etken, yani bir filmin 1080p olup, 720p'den daha az yer kaplayan versiyonunun olması mümkün.

Ham film ise arkadaşların dediği gibi TB'lar seviyesinde...

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Bende orjinal 1080p orjinal var 100 kusur gb ti sanırım 2 saat 30 dk . :D

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bluray filmler 30 gb dan başlar, ben 50 gb indirdiğimi hatırlıyorum
Ayrıca 720p bluray olmaz hepsi 1080p dir. çok net temiz görüntü ve ses vardır

riplemek video ve ses kalitesini düşürerek kapladığı boyutu küçültmektir.

Ekstra görüntüler film şirketi koyduysa izlersin
Onlar da filmin içinde değil, menulerde gezerek görebilirsin
Yani ne istersen, sen bluray menusunden ( ister oynatıcı, ister PC de programda ) diskin içinde ne olduğunu görüyor ve seçiyorsun

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bluray filmler 30 gb dan başlar, ben 50 gb indirdiğimi hatırlıyorum
Ayrıca 720p bluray olmaz hepsi 1080p dir. çok net temiz görüntü ve ses vardır

riplemek video ve ses kalitesini düşürerek kapladığı boyutu küçültmektir.

Ekstra görüntüler film şirketi koyduysa izlersin
Onlar da filmin içinde değil, menulerde gezerek görebilirsin
Yani ne istersen, sen bluray menusunden ( ister oynatıcı, ister PC de programda ) diskin içinde ne olduğunu görüyor ve seçiyorsun